Auto Dynamo Problemen

Moderne auto’s, vrachtwagens en caravans zijn goed uitgerust met alle comfort die men zich kan voorstellen. Al deze toestellen en de motor moet veel elektrische stroom kan leveren. Waar komt al dit vermogen vandaan? Deze eis wordt voldaan door een zeer eenvoudige gadget, bekend als de ‘Dynamo’. Het is een afkorting voor ‘Alternating Current Generator’. De efficiëntie van deze apparaten ongeveer 50 – 60%. Door het gebruik van de dynamo, een dynamo, auto genereert zelf stroom wordt opgeslagen in een oplaadbare accu. Ergo, het is absoluut noodzakelijk dat u een controle te houden op de werking van de dynamo of je kan blijven hoog en droog met geen macht om je auto te rijden! In de volgende regels, ik u voorzien van een korte uitleg van hoe dynamo werkt, alvorens u met een gids voor probleemoplossing op reparatie.

Hoe werkt de Auto Dynamo werk?

De dynamo zorgt voor elektriciteit door gebruik te maken van een fundamentele wet van elektromagnetisme die – ‘veranderend magnetisch veld een elektrisch veld creëert’. Er zijn twee belangrijke onderdelen van de dynamo – stator en de rotor. De rotor is een verzameling van drie paren elektromagneten met tegengestelde polen tegenover elkaar geplaatst op een cilindrische schijf. Ze zijn 120 graden uit fase van elkaar. Stator is het stationaire deel in het middelpunt van de rotorschijf.

De rotor is bevestigd aan de motor krukas door een riem. Dus een belangrijk deel van dit samenstel is het alternatorriem die motorkoppel overbrengt naar de rotor. Als de motor in werking is, krukas rotatie maakt de rotor gaan rond. De draaiende rotor creëert een veranderend magnetisch veld. Dit veld induceert een driefasestroom in de centrale stator. Een stroom opgewekt 120 graden uit fase, door elk van de magneetparen. Er zijn uitgangsklemmen aan de stator met afzonderlijke wikkelingen voor iedere fase.

Echter, dit uitgangsstroom is AC (wisselstroom), maar de auto-accessoires vereisen DC (Direct Current) voor gebruik. Daarom wordt AC naar DC conversie bereikt door het verbinden van de uitgangsstroom stator een dubbele brug gelijkrichtdiode circuit, die effectief werkt wel. Dus, een auto dynamo met zo’n drie sets van magneten genereert een drievoudige stroom die 120 graden uit fase. De totale uitgangsspanning van de dynamo is ongeveer 14 V typisch.

De DC-uitgang van de gelijkrichter wordt toegevoerd aan de accu die wordt geladen en effectief ‘slaat’ de opgewekte elektriciteit. Voor het bedienen van de elektromagneten in de dynamo, een spanning moet worden geleverd via de accu aan het begin dat heet ‘exciter’ spanning. De hele dynamo montage wordt ondersteund door lagers voor een soepele rotatie. Zo wordt de chemische energie van de benzine in je tank omgezet in elektrische energie, door een dynamo. Na dit korte overzicht van de werking van een dynamo’s, laten we krijgen in het oplossen van problemen modus.

Problemen Auto Dynamo Problemen

Een stuk elektromechanische apparatuur is gebonden aan afbraak in een punt, indien niet goed onderhouden, vanwege de constante wrijvingskrachten. De auto dynamo is geen uitzondering. Het bijhouden van een tabblad op de prestaties van uw auto dynamo en het onderhoud ervan is een eenvoudige klus. Hier is een onmisbare gids om het oplossen van dynamo problemen effectief. Als uw auto koplampen gaan dimmen vaak en elektrische accessoires problemen ondervindt, is het niet meer dan natuurlijk om te vermoeden dynamo problemen. Hier is hoe je kunt gaan over het diagnosticeren en oplossen van problemen.

Controleer de ‘ALT’ Light
In de eerste plaats rekening met de voorkant van uw auto en zien of een licht gemarkeerd als ‘ALT’ gloeit op het dashboard. Als deze LED brandt, is het een directe aanwijzing dat de uitgangsspanning van de dynamo aanzienlijk is gedaald. Het is absoluut noodzakelijk dat u de dynamo direct te testen.

Het testen van de Dynamo
De dynamo heeft drie operationele fasen, met elk een bepaalde spanning uitgang. Daarom, zelfs als een stap of twee fasen mislukken, kunt u niet in de gaten, als een of andere hoeveelheid uitgangsspanning is nog steeds het opladen van de batterij. Ook als je niet steekt veel belasting van de accu, en alle drie stadia zijn mislukt, nog steeds de auto kan werken op de reserve lading in de accu. Dit maakt het moeilijk te diagnosticeren of oorzaak van het probleem is de dynamo.

De manier om te controleren dit probleem en zorgen voor het is heel simpel. Zet de motor op stationair mode en controleer de spanning tussen de uitgangsklemmen van de dynamo met behulp van een digitale multimeter ingesteld op de spanning-modus. Indien is gedaald tot beneden het maximum van 14 V, dan is er misschien een podium mislukking. In het geval dat het is inderdaad maximum bij 14 V, controleer dan of het blijft stabiel na het toepassen van meer lading als de airconditioning. Als het niet stabiel is gebleven, kunt u ervan verzekerd zijn dat de dynamo is met behoefte aan reparatie. Ook Test de accu uitgangsspanning, want soms is het een lege batterij dat is de boosdoener.

Controleer de werking van Elektromagneten
Controleer of de elektromagneten operationeel zijn door te kijken of metalen voorwerpen krijgen aangetrokken in de richting van de dynamo. Kijk dan op ongewone rommelend geluid van de dynamo. Het kan aangeven dat de lagers slijten. In dat geval moet u snel vervangen. Controleer de rotor riem als het kan slippen of breken. Vervangingen zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij u in de buurt auto accessoires te slaan.

Let op de Dynamo Belt
Een versleten of verslapte dynamo riem kan de reden voor de lage de dynamo’s uitgangsspanning zijn. Open de motorkap en let op de dynamo riem staat, samen met de spanning. Als het versleten, het te vervangen. In het geval dat het heeft verloren spanning, krijg je auto naar de dichtstbijzijnde garage centrum om de riemspanning juist afgesteld.

Controleer op losse verbindingen
Een veel voorkomende oorzaak van problemen in de werking van de meeste elektrische apparaten is ‘Loose Bedrading’. Controleer op losse verbindingen die kunnen worden belemmert de werking van de dynamo. Tot vaststelling van hen zou kunnen herstellen functionaliteit van een normale situatie.

Laatste maar niet de minste, hebben een beproefde en betrouwbare monteur aan uw zijde voor een deskundig advies bij de symptomen van het probleem is ga dan jullie kunnen begrijpen. Probeer altijd de oplossing van een auto probleem te begrijpen als het opduikt, zelfs als de monteur het oplost voor je. Geloof me het altijd helpt en komt je te hulp, als je op je eigen.

Hoe kan ik Tire Maten Lees
Olie Pan Pakking
Hoe maak je een Car Battery installeren
Beste Auto’s voor jongeren
Keyless Entry System voor Auto’s
Car Exhaust System
DIY Car Repair
Cool Car Accessoires
Versnellingsbak problemen
Meest betrouwbare auto’s ooit gemaakt
Hoe te Jumper kabels Gebruik

Leave a Reply