Auto Geluiden en wat ze betekenen

Een auto is een zeer complexe verzameling van verschillende onderdelen en componenten, en het kennen van de verschillende geluiden uit het komen is zeer belangrijk voor de vaststelling van een veelheid aan problemen die vaak teisteren deze machines. Je hebt misschien gerealiseerd dat uw auto geluiden die variëren in luidheid, duur en de aard maakt. Elemental begrip van deze verschillende geluiden zal u helpen bij het ontcijferen van direct het defecte onderdeel, en dit zal de taak van auto-reparatie een veel eenvoudiger te maken.

Kennis van auto geluiden betekent niet dat je nodig hebt om een ​​automonteur die alles weet over auto’s en hun auto-onderdelen zijn. Het betekent gewoon dat je basiskennis over uw voertuig te hebben, en dit maakt het oplossen van problemen van het voertuig gemakkelijker. Automonteurs vaak spotten met auto-eigenaren die niet kunnen herkennen van de geluiden die hun auto maakt.

Verschillende Auto Geluiden en aanverwante problemen

Kloppend geluid
Dit zijn de meest voorkomende geluiden die je kan horen tijdens het rijden. Onmiddellijk te onderzoeken de oorzaak, of u kunt uiteindelijk de uitgaven een aanzienlijke hoeveelheid geld het herstellen van de bron van het probleem later. De potentiële schade zou kunnen zijn om uw wiellagers (als de ruis tijdens het draaien), je aandrijfas centrum lager, losse bouten in de koppelomvormer, of een defecte drijfstang. Leer onderscheid te maken tussen de vele rare auto geluiden en je zult snel erachter te komen wat elk geluid specifiek betekent.

Piepend geluid
Dit geluid is afkomstig van de banden of het veronderstelt een zekere fout in het remmechanisme. Lage lucht in de banden, foutieve uitlijning van de wielen, defecte airco compressor riem, of versleten onderdelen van de rem kan de oorzaak van dit geluid is.

Rammelend geluid
Dit is er een die je heel vaak hoort in een auto, dus wees alert wanneer je het hoort. Alle losse moeren en bouten kan de boosdoener van deze geluiden zijn, en het is belangrijk dat je tot op de bodem van het zo snel mogelijk. Het zou impliceren een storing in het uitlaatsysteem van de auto, of zelfs losse remblokken. Nu keek onmiddellijk.

Terugslag Noise
Deze meest voorkomende oppervlakken wanneer u de auto start, of wanneer u plotseling te versnellen meer. De oorzaak van dit geluid ligt in het contactslot kamer, en je moet controleren op defecte ontstekingstijdstip, lekkende kleppen, of een defect ontstekingssysteem. Diagnose van auto geluiden vereist een scherp oor, en een aantal elementaire kennis van de vele onderdelen die een auto vormen.

Klikkend geluid
Dit zal vrijwel altijd optreden in een ritme en oppervlakte regelmatig. De vele oorzaken van deze ruis defect wiellager, laag oliepeil, mogelijk een losse wieldop of een gebogen ventilatorblad. Leer de kunst van het oplossen van problemen de auto geluiden en u zult de vruchten te plukken van deze kennis. Veel mensen besteden onnodig veel geld op garage wanneer ze kunnen gemakkelijk vast te stellen de oorzaak van het probleem zelf.

Popping Noise
Dit is een zeer luide en uitgesproken geluid en meestal betekent dat er iets groots en duur is afgebroken. Dus zet je schrap, want het zou een lekkende klep, onjuiste motor timing, rotor problemen, of draad problemen betekenen. Deze klinken niet heel ernstig maar als je negeert dit geluid zal terugkomen om u te achtervolgen op een bepaald moment in de toekomst.

Sissend geluid
Dit soort ruis impliceert zeker een lek ergens onder de motorkap van de auto. Het koelsysteem van de auto is de meest waarschijnlijke plaats waar deze ruis is afkomstig van. Gebruik een zaklamp en vind de bron van het geluid. Gemeenschappelijke auto geluiden zijn overvloed, maar er zijn slechts zo veel dingen die een bepaald geluid te maken.

Over een periode van tijd, zal je leren om onderscheid te maken tussen de verschillende geluiden. Raadpleeg regelmatig een automonteur over het herkennen van hen, en al snel zul je een expert te worden jezelf.

Drum Brake verwijderen
Gesmede Wielen Vs. Gegoten wielen
Trommelrem Aanpassing
Bad Dynamo Symptomen
Tekenen van een verstopt brandstoffilter
Car Problems
Remschoen Vervanging
Symptomen van een Bad Throttle Position Sensor
Autofabrikanten Lijst
Auto stereo installatie
Hoe maak je een Car Stereo installatie

Leave a Reply