Auto Onderhoud Checklist

De hoeveelheid van gemak auto’s te verstrekken aan hun eigenaars is niet te evenaren. Men kan comfortabel reizen in en tussen steden zonder te breken veel van zweet. Omdat veel mensen gebruiken auto’s en zijn daarmee een tijdje ze gewend, tot op zekere hoogte. Door deze, wanneer er een probleem is met de auto en het niet in staat is om te functioneren, mensen de neiging om rusteloos. Om dit te voorkomen onderhoud neemt essentieel belang en moet worden uitgevoerd op regelmatige basis. Het kan worden uitgevoerd tijdens het bevoegd bedrijf service centers, of op een vertrouwde automonteur.

Onderhoud Checklist en tips

Airconditioner
De airconditioner is een essentieel component die het comfort garandeert aan de passagiers. Het houden van de airconditioner in werkende staat is dus van belang voor het doel van het genieten van een lange rit. Rijden in een warm en vochtig klimaat vereist een effectieve airconditioner. Controleer het volgende:
Mechanische problemen
Ondermaats koudemiddel niveaus
Vocht of luchtvervuiling
Blokkades in de verbindingsbuizen
Vuil of stof in de condensor

Remmen
De meest cruciale onderdeel voor de veiligheid zijn de remmen. Voor de veiligheid van passagiers, is het relevant om de remmen in goede conditie. Er zal geen grote rem probleem ineens. Aangezien deze problemen groeien geleidelijk detecteren hen vooraf vroegtijdig zal komen. Controleer het volgende:
Parkeerrem werkende staat
Remvloeistof niveau
Handremmen werken.
Compleet remmechanisme inclusief rempedalen.

Koelsysteem
Het koelsysteem is verantwoordelijk voor het voorkomen van de motor opwarming van te veel. Een goed koelsysteem beschermt de motor en houdt de temperatuur onder controle ook. Met een kwaliteit koelvloeistof voor de motor wordt aanbevolen. Het koelvloeistofniveau moet een keer worden gecontroleerd om de twee weken. Tijdens de warmere maanden, moet het een keer per week worden gecontroleerd.Motor
De meest cruciale component in een auto is de motor. De motor is als het hart van een auto. Ondanks dat het een trotse eigenaar van een sprankelende set wielen of de beste kap in de plaats, maar als de motor defect is, alles is een verspilling. Om ervoor te zorgen de auto heeft een lange levensduur, regelmatig onderhoud van de motor is verplicht. Controleer het volgende:
Motoroliepeil
Koelvloeistof niveau
Motor thermostaat
Motor riemen
Motor luchtfilter
Bougies

Fuel System
Anders dan de motor, een auto brandstofsysteem moet worden verzorgd op de juiste manier. Een goede checklist is nooit compleet zonder inclusief brandstof onderhoud van het systeem. Het zal helpen bij het verminderen van kans op pech en geen overtollige brandstof verbruik van de motor. Controleer het volgende:
Verstopping in brandstofleidingen en filters
Plaatsen waar de auto vult brandstof
Andere delen van het complete brandstofsysteem.

Gereedschappen
De versnelling systeem is een ander belangrijk onderdeel en dus vraagt ​​om een ​​goede behandeling en de verzorging van de kant van de eigenaar. Gears helpen bij het handhaven snelheid en er kan geen sprake zijn van misbruik van de tandwielen. Terwijl je schakelt, de koppeling volledig moet worden ingedrukt. Hier volgen enkele tips:
Wees niet hard terwijl je schakelt
Controleer de transmissie vloeistof niveaus
Rij de auto op de juiste versnelling afhankelijk van de snelheid
Grease versnellingen regelmatig

Banden
Niet veel eigenaren zich bewust zijn, maar banden hebben een belangrijke rol te spelen als het gaat om veiligheid en prestaties. In feite, als het onderhoud moet worden uitgevoerd, een goede conditie van de banden draagt ​​het grootste belang. De auto kan slippen weg als het wordt uitgevoerd op versleten banden, dus in gevaar brengen leven van passagiers. Probeer de volgende onderhoudstips:
Tread patronen in alle banden moet ongeveer gelijk zijn
Zorg voor voldoende luchtdruk in alle banden
Vervang oude versleten banden door nieuwe.
Balance band-velg vergadering regelmatig

Elektrisch systeem
Het elektrische systeem bestaat uit accu, dynamo, startmotor en zekeringen. Een storing in een van deze kan ervoor zorgen dat de auto tot stilstand gekomen midden te krijgen, waardoor passagiers gestrand. Om dit te voorkomen, kunt u bepaalde onderhoudstips hieronder opgesomd:
Vervang de batterij liefst een keer in de vier jaar
Draai alle accukabels
Controleer het waterpeil in batterijen
Onderzoek regelmatig de dynamo, zekeringen en starter

Opgemerkt dat de checklist voor onderhoud hierboven vermelde bepaalde problemen niet met betrekking tot kleine componenten.

Na deze lijst van dingen die je nodig hebt om te houden je auto, zal zeker zorgen voor een optimale prestatie. Een van de beste onderhoudstips iemand zou kunnen geven zou zijn om altijd gebruik van originele onderdelen en componenten tijdens het vervangen. Ook regelmatig om het voertuig onderhouden waarborgen levensduur van de auto.

Hoe te batterijpolen schoon
Hoe maak je een Starter Solenoid Test
Auto startproblemen
Brandstof Drukregelaar Problemen
Symptomen van een Bad Fuel Pressure Regulator
Dashboard Reparatie
Nieuwe Auto technologie een Hoofdpijn voor Independent Mechanics
DIY Car Repair
Power Windows niet werken
Auto Veiligheid
Kleine auto’s 2012

Leave a Reply