Auto problemen met oververhitting

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die men moet nemen om de auto problemen met oververhitting te voorkomen. Het kan leiden tot ernstige schade aan de motor en kost je een fortuin in reparaties. De temperatuur indicator is een goed teken voor het laten de bestuurder weten dat de auto oververhitting en kan te allen tijde blokkeren. Er kunnen veel problemen met het koelsysteem kan leiden tot oververhitting van de auto, waardoor de motor heter dan normaal. Er zijn een aantal stappen die gevolgd kunnen worden om te voorkomen dat, controleren en corrigeren oververhitting van de motor problemen.

Warmte is nodig om verbrandingsmotoren te voeren. De automotor efficiƫnter als het van warmte maar met een uitzondering. Als de motor start oververhit raakt, begint aan de macht te verliezen. Het koelsysteem absorbeert de warmte, als het stopt dit te doen, start de motor oververhit raakt op en vormt een bedreiging voor de veiligheid van de auto. Dit kan te wijten zijn aan een onjuiste hoeveelheid koelvloeistof interne of externe lekkage in het koelsysteem, slechte warmtegeleiding in de motor, een overledde thermostaat die niet open, onvoldoende luchtstroom door de radiator of een defecte radiatordop doet . De verwarmde motor moet in contact met het koelmiddel of antivries. Als dit contact verloren gaat, de temperatuur in de motor start stijgen tot en de motor oververhit raakt.

Het koelsysteem speelt een belangrijke rol in de motor. Een meerderheid van oververhitting problemen worden veroorzaakt door lekkage in het koelsysteem. Veel mensen gewoonlijk controleren op een lek, als een lek kan zijn voor de hand liggend. Soms, als je de motorkap van de auto te verhogen, zie je de koelvloeistof lekt. De kleur van het koelmiddel afhankelijk van het merk van de auto en het type antivries die aanwezig is in het koelsysteem. Het is meestal groen, maar kan ook oranje of geel. Als de motor oververhit raakt, moet men nooit proberen om de radiator of koelvloeistof dop te openen als het warm is, als stoom kan rennen naar buiten, wat kan leiden tot brandwonden. De beste optie is om de motor laten afkoelen op zichzelf of u kunt ook wat water of antivries in de koelvloeistof reservoir. Als men verwijdert de druk radiator zit, zal hete koelvloeistof naar buiten spuiten.

Er zijn veel plaatsen de antivries kan lekken uit, net als de waterpomp, radiator, kachel of radiator slangen, intake en koppakkingen, en verwarming kern. Als de lekkage niet duidelijk is, kan het systeem worden onderzocht door een koelsysteem druk tester. Als je kijkt naar de radiator dop rubber afdichting, kan het u een idee geven van de slijtage, of u kunt ook gebruik maken van een testkit adapter aan op de radiateurdop te controleren. Echter, de diagnose van een defecte koppakking moeilijk. Uitlaatgassen aanwezig zijn in het koelsysteem, die kunnen worden gecontroleerd door het uitvoeren van een carbon test. Er kunnen ook kleine lekken in een cilinder of tussen twee cilinders, die kunnen worden gecontroleerd door een cilinder lek-down tester. Om te weten of er een lek in de koppakking tussen twee cilinders, een compressie-test gedaan moet worden.

De thermostaat houdt de motor temperatuur een gecontroleerd niveau. Als het niet wordt geopend, blokkeert krachtdadig de koelmiddel, die zal leiden tot de motor oververhit raken. Als de koelvloeistof warm en begint te koken, kan dat leiden oude slangen en radiatoren te exploderen.

Het juiste onderhoud van alle onderdelen van uw auto zal nooit geef het een kans om te oververhitten. Zelfs als je globale indicaties van de auto problemen met oververhitting, moet u om het te nemen naar de garage en het probleem gediagnosticeerd en verholpen te krijgen.

Car Alarm Problemen
Mp3-spelers
Car audio en video Kooptips
Gesloten Keys in Car
Veiligste auto’s
Auto Reparatie Vragen
Auto Muffler Reparatie
Hoe kan ik Aluminium Wielen reinigen
Meest betrouwbare auto van 2012
Hoe vaak naar Remblokken vervangen
Brandstof Druktest

Leave a Reply