Bad Dynamo Symptomen

Dynamo’s zijn de apparaten die elektrische energie behoeften van uw auto dienen. Als de dynamo niet, alle accessoires zoals koplampen, airconditioning en vooral, zal de auto ontstekingssysteem uiteindelijk falen. Dus, het is erg belangrijk dat je weet en leren om symptomen die duiden op een slechte alternator te lezen, want zij zullen ervoor zorgen dat u niet zijn gestrand en verlaten hoog en droog, als je dynamo niet meer werkt.

Hoe werkt een dynamo werk?
Heb je je ooit afgevraagd, waar komt het elektrische vermogen voor de aandrijving van de autoradio, de drijvende verlichting en andere accessoires vandaan? Ja, het komt uit de auto-accu, maar je hoeft niet dagelijks opladen van de accu van de auto. Hoe werkt de auto weten te houden de accu opgeladen en houdt alle elektrische apparaten operationele dag in dag uit? De manier waarop het bereikt dit, is door middel van een apparaat genaamd de dynamo, die de batterij wanneer de auto in beweging laadt. Een ‘Dynamo’ is de korte vorm voor “Alternating Current Generator ‘. Een alternator is eigenlijk een dynamo, die zet de mechanische energie van de krukas in elektrische energie, die wordt opgeslagen in de accu. Alle essentiĆ«le systeem van de wagen, zoals de ontstekingssystemen zijn volledig afhankelijk van het vermogen van de accu, die op zijn beurt afhankelijk is van de dynamo.

Symptomen van een Bad Dynamo
Alle auto problemen het best opgelost door een gekwalificeerde monteur, maar u moet ook weten de waarschuwingssignalen van een dreigende apparaat storingen in de auto. Een storing, auto-onderdeel of apparaat geeft u indirecte aanwijzingen van haar problemen. Sommige apparaten hebben indicatoren die hun conditie laten zien, terwijl de enige manier om de conditie van een aantal auto-apparaten te controleren is om uit te checken voor jezelf. Er zijn verschillende symptomen die geeft je een voorschot bericht van het naderende problemen.

Bekijk de Dashboard Indicator / Service Light
Er is een indicator dashboard of dienst licht die de toestand aangeeft van de dynamo. Indien flikkert of is uitgeschakeld, kan dit twee dingen betekenen. Ofwel het lampje LED is verdwenen of de dynamo werkt niet. Controleer beide gevallen zo spoedig mogelijk met een monteur of doe het zelf, met een dc voltmeter.

Batterij Voltage Output Drop
De beste en zekere manier, waarin je de conditie van uw alternator weten, is om jezelf te bewapenen met een digitale multimeter of dc voltmeter en de uitgangsspanning van de accu te controleren. Als het is altijd laag (minder dan 13 V) en afnemende, dan is de kans, dat ofwel dynamo is geheel of gedeeltelijk niet of er is een probleem met de accu van de auto zelf. Hoe dan ook, het is het beste om het te krijgen gecontroleerd vanaf een automonteur.

Geluid
Veel ervaren automonteurs kan vertellen wat er mis is met een auto, door gewoon te luisteren naar het! Jarenlange ervaring hebben getraind dat ze weten wat er mis is gewoon door het identificeren eigenaardige geluiden van defecte onderdelen. Wij stervelingen niet kan worden verwacht, dat nog te begrijpen, maar lawaai is een indicator dat er iets mis. Een rinkelende of ratelend geluid kan een indicator van iets dat verkeerd is gegaan met de dynamo riem of de andere delen zijn.

Verminderde Accessoire Prestatie
Een van de indirecte symptomen wordt verminderd prestaties van de verschillende elektrische accessoires in de auto. Dit geeft aan, lage laadtoestand van de batterij, wat een gevolg is van de dynamo niet goed presteert zijn. In dit geval is een onmiddellijke controle van een monteur aanbevolen of anders, je zult de geleidelijke sluiting van alle elektrisch aangedreven accessoires van de auto te nemen.

Elke component van een auto is cruciaal in de algemene werking. De dynamo wordt de kern generator systeem, is in het bijzonder belangrijk. Auto reparatie is een kostbare inspanning en alert en het zien van de vroege tekenen van auto-apparaat storing is de enige manier om wat geld besparen.

Tips voor het kopen van een Car Audio versterker
Meest betrouwbare auto van 2012
Blower Motor Weerstand
Car Scratch Repair
Front Wheel Drive Auto’s
Hoe te Remschijven vervangen
Hoe kan ik Tire Maten Lees
Drum Brake verwijderen
Auto Brake Problemen
Remote Starters voor auto’s
Honda vs Toyota

Leave a Reply