Blower Motor Weerstand

Een voertuig dat gewoonlijk lucht blaast door de ventilator, waarin, de ventilatormotor weerstand heeft alle bedieningselementen en instellingen om de lucht te regelen. Deze motor weerstanden is bekend dat de hoeveelheid lucht, die komt door de ventilatieopeningen te verminderen. Als de lucht circuleert op de hoogste stand in uw voertuig, dat betekent dat het apparaat functioneert dus op de laagste stand, waardoor de lucht, die kunnen worden koel of warm, op de gewenste snelheid in uw auto.

Ongeveer een Blower Motor Weerstand

Het is een inrichting waarmee een auto verwarmd en airconditioning matigt de snelheid van de ventilator. In principe zijn er twee typen:
Een daarvan is de weerstand draadtype met behulp van verschillende grootte spoel van draden, met verschillende weerstanden, voor elke fan snelheid.
En twee is, een printplaat met volledig geïntegreerde elektronische circuit.

Misschien kan het erger te gebeuren, waarin je zou hier geen lucht helemaal niet, zelfs als de instelling wordt hoog gehouden. Dit is waar een auto AC probleem beginnen, nu dat je kunt zien dat de ventilator is geraakt Vervloekt. U kunt worden geconfronteerd met een situatie waarin de motor weerstand van uw auto wanneer deze in een andere instelling, of laag, gemiddeld of hoog, gewoon geeft dezelfde output. Dat is wanneer u zou worden aangegeven dat je dit probleem op te lossen. Gelukkig is de vervanging ervan is een uiterst makkelijk-to-do baan en is niet erg duur. Volg enkele eenvoudige aanwijzingen en instructies en u bent goed om te gaan, doet het helemaal zelf.

Dus, bewegen op verder, ik weet zeker dat je staat te popelen om te zien hoe de procedure voor het vervangen wordt uitgevoerd, dat ook, helemaal zelf! Maar een vluggertje als je niet zo zeer vakkundig met auto-onderdelen ligging, in het bijzonder onder dit onderwerp, de locatie moet bekend zijn bij jullie. Het bevindt zich onder het dashboard aan de passagierszijde van het voertuig. (Het is gemakkelijk te vinden als je liggen op de vloerplaat en rechts kijk omhoog onder het dashboard, de weerstand is gemakkelijk te herkennen). Zorg er ook voor het type motor weerstand zodat u het juiste type te vervangen.

Vervanging Procedure

Materialen:
Schroevendraaier
Voltmeter

Instructies

Bij het vervangen van een soort van auto-onderdeel, zorg ervoor dat u hulp als u niet volledig vertrouwd met de componenten. Als u nog steeds niet kunt vinden van de motor, volg de gebruiksaanwijzing, of neem de hulp van een monteur om het te vinden.
De motor wordt gehouden door 2-4 kleine schroeven voor een 2” x 3” plaat. Ook zal er een elektrische connector bevestigd in de motor met ongeveer 5-6 draden. Dit alles hangt zeker in de lucht van de auto conditioner verwarming bedieningspanelen.
Nou, dit is de fundamentele stap uit te voeren – voor het vervangen van de motor weerstand test moet worden uitgevoerd. In feite, wordt voorgesteld om een ​​test voor een elektronisch apparaat dat zal u helpen te bepalen welk deel slecht is uit te voeren.
Controleer nu de snelheid van de ventilator door de instellingen voor alle posities. Als u geen verandering in de werking van de ventilator, bijvoorbeeld, als de instelling wordt in de lage of hoge en nog steeds de ventilator werkt op slechts een snelheid, zult u onmiddellijk uitzoeken van het probleem en schakel over naar de volgende stap.
De volgende stap is, controleer dan de zekeringen van de ventilator. De zekeringen zijn onder de motorkap van de auto, in het relais en zekering centrum. Als u denkt de zekering ziet er goed uit, stekker uit het stopcontact en gebruik de voltmeter om de spanning van de zekering te controleren. Stel de voltmeter tot 20 volt DC. Als dit nog steeds niet werkt, controleer dan voor een open-circuit in de zekering.
Ook met de voltmeter, controleer het relais centrum als er een stroom op de zekering. Twee van de vier terminals moet blijken macht in het midden.
Bovendien controleren de spanning aan de elektrische connector van de motor weerstand met de conditie van de zekering en relaiscentrum waarborgen. Terwijl je dit doet, zorg ervoor dat er stroom op de stekker drukken en de ventilator is ingeschakeld.
Beide terminals moet een voeding, indien er slechts een volmacht weerstand vervangen door een nieuwe. En als zowel de terminals macht hebben, moet de complete ventilatormotor component zelf.
Schroef de weerstand en trek de connector aan op de gehele component te verwijderen.
Tot slot, te vervangen door schroeven en het inpluggen van de connector terug in de auto.

Nou, hier waren enkele gemakkelijk te begrijpen en eenvoudig te voeren, vervanging stappen. Zodra de nieuwe component is geïnstalleerd, droog draaien de verwarming en luchtkoeling van de auto op laagste stand. Doe het vaak omdat de laagste stand uitstrekt maximale weerstand tegen de luchtstroom, die minder risico van een motor brandwond zal vormen.

Batterij van de Auto Onderhoud
Car Top bagagedrager
Hoe te remvloeistof te verversen
Meest betrouwbare auto merken
Hoe te Brake Light vervangen
Problemen Car Problems
Tekenen van een verstopt brandstoffilter
Auto dvd-spelers
Oorzaken van piepend geluid tijdens het rijden
Laat Autostoeltjes verlopen
Top 10 meest betrouwbare auto

Leave a Reply