Bugatti Vs. McLaren

Veel discussies zijn gemaakt over snelle auto’s, vierwielaandrijving auto’s, sportauto’s, muscle cars, en high-performance auto’s. Als we denken aan snelle auto’s ooit geproduceerd in de auto-industrie, op een paar van de merken die komen om onze geest zijn Ferrari, Lamborghini, McLaren, Maserati, Bugatti en Porsche. Bugatti en McLaren zijn twee van de beste bedrijven die in de productie van de snelste street auto’s in de markt. Houd er ook rekening mee dat de vergelijking van Bugatti en McLaren niet gemakkelijk is om te komen met, aangezien beide hebben hun eigen unieke kenmerken die elkaar overtreffen.

Het Bedrijf

Bugatti Automobiles SAS
Bugatti Automobiles SAS is een Franse gigant die begon in 2000. Echter, dit bedrijf was een gevolg van de reïncarnatie van ‘Bugatti’ en dat was een autofabrikant opgericht door Ettore Bugatti in 1909. Als gevolg van financiële problemen, Romano Artioli verwierf het merk in 1987 en noemde het als ‘Bugatti Automobili SpA’. Aangezien dit bedrijf kon niet goed doen, werd het overgenomen door de huidige eigenaar, de ‘Volkswagen Group’. Het bedrijf staat bekend om te komen met de snelste street legal auto ter wereld vanaf nu, dat is de Bugatti Veyron Super Sport.

McLaren Automotive
McLaren Automotive is een divisie van de Britse ‘McLaren Group’, en werd gestart in 1989. Het was oorspronkelijk kreeg in bedrijf door Ron Dennis uit racen ‘Formula One’ het produceren van high-performance road auto’s. Het begin van McLaren wordt vooral geassocieerd met Formule 1-coureur Bruce McLaren, die stierf in 1970 tijdens het testen van een auto. McLaren Automotive is bekend voor de productie van een high-performance road auto in 1992, dat is de McLaren F1. Merk op dat de productie van de F1 is vastgelopen in 1998.

Technische Specificaties

Bugatti Veyron
De Bugatti Veyron is verkrijgbaar in twee varianten, een met een 987 pk, terwijl de laatste ‘Super Sport’ met een 1184 pk. Afgezien van de kosten en macht rest van de specificaties zijn in beide modellen. Hier gaan we de eerste variant te vergelijken, en niet de ‘Super Sport’. De Veyron is gemonteerd met een enorme 8.0 liter W16 DOHC quad-turbo motor die 987 pk genereert. Het heeft ook de vierwielaandrijving als een standaard. Niet om de topsnelheid die is opgeslagen op 253.81 mph op een gemiddelde missen. Zoals aangegeven in de specificaties, wordt gesteld dat het kan lopen van 0 tot 62 mph te bereiken in slechts 2,5 seconden, dat is verbazingwekkend snel.

McLaren F1
Voor het eerst geproduceerd in 1992, de McLaren F1 was een indrukwekkende machine van zijn tijd. Het wordt nog steeds beschouwd als een van de beste supercars ooit geproduceerd. Het heeft een ontwerp dat kan worden gezien in de meeste supercars vandaag vervaardigd. Dit is een achterwiel aangedreven auto die is gemonteerd met een 6.1 liter S70 / 2 V12-motor van BMW, die geeft uit een vermogen van 627 pk. Het heeft een 6-speed handgeschakelde versnellingsbak. Dit is ook een van de snelste auto’s ter wereld, met een topsnelheid van 243 mph. Als het gaat om de acceleratie van 0 naar 60 mph, bereikt het merk in 3.2 seconden.

Prestatie

Er was een een-mijl drag race gehouden in Abu Dhabi voor meer informatie over de prestaties van zowel de oorspronkelijke Veyron en de F1 te vinden. In eerste instantie de versnelling van de F1 was veel beter dan die van zijn rivaal, en was vóór de Veyron. Echter, zoals beide auto’s bereikt een maximumsnelheid van ongeveer 200 km per uur, de Veyron haalde de F1 gemakkelijk en rende weg naar de finish. Tijdens de start van de race, de bestuurder van de 987 pk sterke Veyron beweerd dat niet hebben gemaakt van de ‘launch control’.

Prijs

Beide voertuigen zijn opgenomen in de top 10 duurste auto’s ter wereld. De F1 is op dit moment uit productie wel. De Bugatti Veyron de prijs is naar verluidt rond 1,7 miljoen dollar voor de originele versie, terwijl de basisprijs voor de ‘Super Sport’ komt tot ongeveer 2.700.000 dollar. De McLaren F1 prijs was rond de 970.000 dollar toen het in de productie. Op dit moment echter, vanwege de exclusiviteit van deze supercar kan worden verkocht met tweemaal de oorspronkelijke prijs. In oktober 2008 werd de F1 geveild voor een prijs van 4.100.000 dollar. U moet weten dat McLaren Automotive nog steeds bepalingen voor onderhoud van de F1 en het onderhoud heeft.

Dit was een algemene vergelijking tussen Bugatti vs McLaren, rekening houdend met de technische specificaties, prestaties en prijs. Met geen nieuwe F1’s beschikbaar in de markt, zijn potentiële McLaren kopers wachten op de McLaren MP4-12C, die binnenkort worden gelanceerd.

Dashboard Reparatie
Versnellingsbak problemen
Best Car Battery Charger
Voor Wieluitlijning
Hoe te remvloeistof te verversen
Ceramic Remblokken
Autoruit Reparatie Kosten
Snelste Street Legal auto ter wereld
Vervang een Dynamo Belt
ABS lampje blijft branden
Hoe te Bol van de Koplamp vervangen

Leave a Reply