Car Audio Tips voor probleemoplossing

Stel je voor het krijgen van een nieuwe stereo-installatie in uw auto, en de stereo niet werkt, het is zeker vervelend. Car audio problemen komen vaak voor tegenwoordig, en er kunnen tal van redenen voor hen als losse draden, een aantal problemen in de audio-versterker, of de stereo-installatie. Dergelijke problemen kunnen ertoe leiden dat de luidsprekers aan op een ploffend of krakend geluid te produceren. Echter, er zijn een aantal stappen die genomen kunnen worden voor de diagnose en reparatie car audio problemen.

Het eerste wat je zou moeten doen is het vinden van de bron van het probleem. Er kunnen veel dingen fout heeft begaan, zoals kabels, audio-versterker of luidsprekers. Zorg ervoor dat alles goed is aangesloten tussen de luidsprekers, stereo-installatie, en de versterker. Maak de draad die de stereo en de versterker verbindt, maar niet de stekker uit het kabel die de versterker en luidsprekers verbindt. Als het probleem zich blijft voordoen, kan de versterker in gebreke is gebleven. Maar als het probleem is opgelost, koppelt de draad van de radio. Als er een probleem blijft, dan is waarschijnlijk de kabel heeft een vervanging.

De stereo-installatie werkt niet, als er een losse of ontbrekende verbinding. Controleer ook alle kabels van de stereo, versterker en luidsprekers, en ervoor zorgen dat ze goed zijn aangesloten. Torn, geknepen, of blootgesteld kabels kan ook een reden zijn voor het systeem te zijn ter ziele.

Als er niet voldoende stroom geleverd aan de sprekers, zullen ze geen geluid produceren. Luidsprekers die zijn geïnstalleerd door de autofabrikant werken prima met de winkel gemonteerde audiosysteem. Als verschillende luidsprekers zijn geïnstalleerd, kunnen ze niet werken als gevolg van compatibiliteitsproblemen, of kan meer vermogen nodig hebben om te werken. Check hun voeding, met behulp van een vermogensmeter. Als ze stroom krijgt, maar nog steeds niet werkt prima, de stroomvoorziening niet voldoende.

Een doorgebrande zekering kan ook een reden zijn voor de stereo te zijn niet-functionele te zijn. Raadpleeg de handleiding van de auto-eigenaar, en controleer of alle zekeringen in de zekeringkast intact zijn. Als ze zijn prima, moet u controleren of de auto stereo-systeem heeft zijn eigen zekeringen, die mogelijk zijn in het geval van sommige stereo-installaties. Als u een defecte zekering, moet u deze vervangen door een nieuwe.

Er zijn ook kansen om de luidspreker zijn defect. Inchecken is mogelijk een gesprongen luidspreker door een elektrische meter. Zorg ervoor dat er geen stroom geleverd aan de luidspreker, zet de elektrische meter op ‘ohm’ laten zien. Plaats een meter kabel op elke terminal punt. Als de luidspreker is prima, zal de meter weer te geven 1,0 ohm, maar als het wordt geblazen, de meter zal lezen oneindig ohm. Een eenvoudige manier om een ​​gesprongen luidspreker te controleren is om je hand op en voelen als er sprake is van trillingen en stampen coming out met een hoog volume. Indien de vereiste dreun wordt niet gevoeld, worden de luidsprekers geblazen.

Als de luidsprekers zijn niet gemonteerd op een correcte manier, kunnen ze problemen veroorzaken door het produceren van een zoemend geluid, of zelfs trillen. Dergelijke problemen kunnen eenvoudig worden opgelost door schroeven ze een beetje strakker. U kunt ook een stukje rubber tussen het frame van de spreker en het auto-interieur.

Als een van deze bovenstaande tips niet lijkt te werken, moet u waarschijnlijk de hulp van een autoradio technicus te nemen.

Hoe een Dynamo vervangen
Audio
Rem reparatiekosten
Verschil tussen Schuifdak en moonroof
Symptomen van een Bad Fuel Pump
Hoe te Custom Car Speaker Boxes Build
Keyless voor programmeren op afstand
Top 10 snelste auto’s in de wereld
Hybride auto-accu
Auto Towing Equipment
Schuifdak Installatie

Leave a Reply