Car Battery Testing

De gebruikte batterij om elektrische energie te leveren in een auto is een oplaadbare batterij. Het wordt vaak aangeduid als een SLI batterij, die staat voor het starten, de verlichting en ontsteking. Auto-accu’s hebben twee terminals, positieve (+) en negatieve (-). Hoewel oplaadbaar, de meeste van de batterijen hebben een levensduur van 3 tot 5 jaar, waarna ze moeten worden vervangen door nieuwe. Het juiste onderhoud kan ervoor zorgen dat uw batterij gaat 3 tot 5 jaar. Het merendeel van de auto start problemen zijn gerelateerd aan de batterij, en daarom wordt goed vertrouwd met de auto-accu testprocedure kunnen van grote hulp zijn.

Sommige Voorzorgsmaatregelen Voordat u begint

Tijdens het testen van een auto-accu, zorg ervoor dat u aanwijzingen van de fabrikant te volgen. Je moet wat voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens de batterij testen. Draag een bril op je ogen, kan de vonken vliegen in de kap uw ogen beschadigen. Vermijd het dragen van sieraden, want ze zijn goede geleiders van elektriciteit. Het belangrijkste ding om te doen, is om alle kabels te ontkoppelen. Wat nog belangrijker is, altijd in gedachten houden dat de accu van uw auto voldoende vermogen om u een intense schok heeft.

Test Car Battery Met een multimeter

Met het oog op een nauwkeurige lezing op uw multimeter te krijgen, start het en zet deze op 50 volt schaal. Het moet worden aangesloten op de functie van de batterij, in plaats van de kabel, voor een nauwkeurige spanningswaarde. De rode draad in de multimeter moet worden aangesloten op de positieve (+) pool, terwijl de zwarte draad moet worden aangesloten op de negatieve (-) pool. Na 15 seconden let op de lezing van de multimeter meter. Als je een 12 volt accu, moet de aflezing op zijn minst 9,6 op de multimeter voor de batterij op te laden te nemen. Als het minder dan 9,6, dan is het tijd om te kiezen voor een nieuwe batterij.

Veel mensen toevlucht tot de praktijk van kortsluiting van de accu, waarbij zij een geleidend voorwerp Houd een uiteinde op een terminal, terwijl borstelen of vegen de andere aansluiting met de andere kant, te testen. Door de gevaren, die een hoge volt shock omvat – die zelfs de dood, van methoden als deze best vermeden.

Andere eenvoudige methoden van Battery Testing

U kunt ook bepalen of de accu leeg is door het observeren van een paar dingen in uw auto. Controleer of de lampjes in de auto, met inbegrip van waarschuwingslichten, een goede belichting. Controleer of uw auto audio systeem werkt nadat u uw contactslot schakelaar op ON of ACC. Als de radio is afgestemd, maar de auto niet start, het is een teken van een lege batterij. In sommige gevallen kan de storing worden met de kabels aangesloten op de accu, dus het is verstandig om over te steken om deze te controleren overhaaste conclusies. Als je het gevoel dat de auto batterij bijna leeg is kunt u de spanning met een multimeter.

Regelmatig onderhoud zal ervoor zorgen dat uw auto batterij werkt voor zijn volledige termijn, en al uw auto problemen zijn gehouden op de baai. Veiligheidsmaatregelen, zoals het gebruik van een terminal bescherming spray, helpen bij het optimaliseren van de levensduur van de batterij. Zoals we al eerder, wordt goed vertrouwd met de procedure kan bespaart u een reis naar de garage, dus het opslaan van uw kostbare tijd en geld.

Wanneer Shocks vervangen
Remblokken vervangen
Car Audio Tips voor probleemoplossing
Auto Reparatie Tips
Car Stereo Wiring
Hoe vaak naar Remblokken vervangen
Beste Oliefilter
Oorzaken van piepend geluid tijdens het rijden
Best Car Battery
Dynamo Problemen oplossen
Meest betrouwbare auto’s ooit gemaakt

Leave a Reply