Car Exhaust System

Exhaust Systems Explained

De belangrijkste componenten van een uitlaatsysteem zijn:
Uitlaatklep: Dit kan eigenlijk niet worden beschouwd als een deel van de uitlaatgassen, maar het proces van het vrijgeven van de afgewerkte gassen begint te vormen deze klep die de weg voor de uitlaat levert.
Uitlaatspruitstuk: Het uitlaatspruitstuk verbindt de uitlaat klep in de cilinderkop en combineert de uitlaatgassen van iedere cilinder in een gemeenschappelijke leiding. Het verdeelstuk is meestal gemaakt van een legering van staal, aluminium en roestvrij staal of tegenwoordig van gietijzer.
Oxygen Sensor: Dit is een gehalte sensor gemonteerd in bijna alle moderne uitlaatsystemen in een auto te meten hoeveel zuurstof aanwezig in de lege gassen vrijkomen. Deze sensor helpt de brandstof injectie systeem om de brandstof toevoer te optimaliseren minimum zuurstof percentage in de volgende ronde van uitlaten te verkrijgen.
Katalysator: Dit is een chemische component van de uitlaat die een schadelijke reactie tussen koolmonoxide en koolwaterstoffen tot kooldioxide en waterdamp geven katalyseert. Sommige moderne katalysatoren worden gemachtigd om schadelijke stikstofoxiden om het percentage te minimaliseren. Het is gemonteerd tussen het spruitstuk en uitlaat.
Muffler: Dit is het meest vitale deel van het geluid uitlaatsysteem. De taak van de demper is om de toon van het geluidsniveau van het systeem. Het verbrandingsproces is niets anders dan een reeks explosies van gas ontstoken onder zeer hoge druk. Dit proces genereert enorme hoeveelheid ruis die moet worden onderdrukt. Uitlaten hebben energie belemmeren schotten te stuiteren van de geluidsenergie daardoor quietening het lawaai. Glasvezel verpakking kan ook worden gebruikt om het geluid te absorberen.
Uitlaatpijp: Dit deel draagt ​​het afgas naar de buitenste milieu. Het is meestal gemaakt uit staal of roestvast staal. Deze dagen gealuminiseerd stalen buis wordt ook gebruikt in het maken van uitlaatpijpen. Het heeft een betere corrosieve weerstand dan roestvrij staal en is ook goedkoper.

Essentiële tips

Roesten is het ergste probleem met een uitlaatsysteem. Het wordt veroorzaakt door de vochtigheid, reageren met de metalen auto-onderdelen. Het nemen van regelmatige korte trips zal versterken dit probleem als de waterdamp niet genoeg tijd om uit te gaan van de uitlaat en het koelt af naar vloeibare toestand weer, waardoor roestvorming het metaal. Voor degenen die wonen in de kustgebieden, kan het zout in het water toe te voegen aan het roesten ellende. Aanwezigheid van zout kan versnellen van de roest veroorzaken reactie.

Zuurstofsensor problemen kan leiden tot verminderde brandstofverbruik. Houd een gewoonte van het vervangen van de zuurstofsensor na 50.000 mijl van de auto lopen, omdat deze sensoren hebben de neiging om onnauwkeurig met de tijd. Problemen met de uitlaat kan leiden tot veel ongemak als de auto geluidsniveaus kunnen overschrijden toegestane niveaus. Als sommige katalysator problemen zich voordoen, kunnen sommige monteur zeggen dat je zonder doen, omdat het zelden een verschil maakt. Maar maak je geen vallen voor deze en vervang deze indien nodig, omdat het illegaal is om deze component te verwijderen in de meeste staten en je kunt aansprakelijk worden gesteld voor een fikse boete.

Wat de prijzen van deze systemen zijn betrokken, kan het variëren van de goedkoopste van USD 50 voor een aantal een-component tot boven USD 1000 voor het gehele uitlaatsysteem.

Er kan veel meer te schrijven op elke component van het systeem van een auto uitlaat, maar is dit voldoende om een ​​voldoende overzicht.

Car Dent Removal
Hoe vaak een koelvloeistof Flush doen
Symptomen van een Bad Throttle Position Sensor
Honda Vs Nissan
Plastic Gas Tank Repair
Master Cylinder Repair
Remschijven vervangen Kosten
Meest betrouwbare auto van 2012
Master Cylinder Problemen
Laat Autostoeltjes verlopen
Piepende remmen

Leave a Reply