Car Stereo Wiring

Autorijden is gewoon niet zo leuk zonder een autoradio op zijn plaats en het raken van de hoge decibels met je favoriete liedje spelen. In het geval u van plan bent om een ​​nieuwe autoradio te installeren in de plaats, moet u de autoradio bedrading basics weten om verder te gaan. In dit artikel vindt u algemene instructies over hoe je een autoradio in elke auto model bedraden.

Car Stereo Basics

Het geeft je een idee over hoe om te gaan over de bedrading baan. Het bestaat uit vier hoofddelen, waarbij het hoofd eenheid die de CD speler bevatten speakers, sub woofers en versterkers. Alle andere onderdelen zijn verbonden met de hoofdeenheid door een paar draden voor elk.

De meeste autoradio’s hebben twee voornaamste sprekers op de voor-en achterkant. Versterkers het werk van het versterken van het audiosignaal door de kopeenheid voordat het wordt toegevoerd aan de sub woofers. De versterkers krijgen hun voeding via een directe ‘hete draad’ verbinding gemaakt met accu van de auto en is verbonden met het chassis voor de aarding. Sub woofers zijn optionele accessoires voor een auto stereo-installatie die de diepe bas, die de kwaliteit van het geluid verbetert bieden.

Bedrading Tips

Je kunt niet trekken uit een bedrading baan zonder de juiste gereedschappen en apparatuur. Ten eerste moet u weten hoe u het dashboard voor stereo bedrading te verwijderen, samen met de deuren. Kopen die geschikt is Hayne handleiding voor uw auto model dat kan instructies betreffende deze. U vindt er ook online hulp.

Wat je nodig hebt
Voordat we beginnen praten over hoe je een autoradio bedraden, moet u weten over de gereedschappen, apparaten en andere dingen, die je nodig hebt voor de baan. Ze zijn als volgt:
Kabelboom (specifiek voor uw model auto en Stereo maken)
Versterker Bedrading Kit
Ongeveer 7 Voeten van Speaker Wire (14 Gauge)
Luidsprekerkabels
Stereo, Speakers en Sub woofers
Versterkers
Elektrische Tape
Afstriptangen
Kniptangen
9 Volt batterij
Bestand
Mes
Tang

Met al deze tools en dingen die handig zijn, kunt u beginnen met de bedrading baan. Ik neem aan dat je enige ervaring in de auto reparaties en kennen de basisprincipes van hoe elektrische aansluitingen worden gemaakt. Neem een ​​kijkje op de bedrading kleurcodes en installatiehandleiding, samen met de kit geleverd. Het is essentieel dat u uitschakelen van de motor van de auto en ontkoppel de negatieve pool van uw accu voordat u verder gaat.

Aansluiten van New Stereo Speakers
Eerste deel van het werk legt de nieuwe stereo speakers op hun plaats. Daarvoor moet u de oude luidspreker van de luidsprekerkast te verwijderen. Als de oude luidsprekers kabels werden aangesloten op de head-unit met een metalen clip, dan moet je de oude draden te verwijderen en de nieuwe luidsprekerkabels slip op zijn plaats. Als dat niet het geval, knippen en strip de oude draden en sluit ze door draaien, met de geïsoleerde draden van de nieuwe luidsprekers. Bedek de metalen draden, elektrische tape. Sluit de nieuwe luidsprekerkabels, ervoor zorgend dat de zwarte draad (negatief) is verbonden met de negatieve pool en de rode draad (positief) is verbonden met de positieve pool. Met behulp van een schroevendraaier, bevestig de nieuwe speakers op hun plaats, maar niet dicht de luidsprekerkast gewoon nog niet.

Plaats Oude Stereo head-unit
Met behulp van de Hayne handleiding of informatie vergaard van het internet, specifiek voor uw auto, de delen van het dashboard te verwijderen voor toegang tot de oude hoofd stereo-installatie. Verwijder die oude head-unit. Het bezit komen van de stereo harnas en sluit deze op een zodanige wijze, dat fungeert als een brug tussen de oude aansluiting van de head-unit en de nieuwe head-unit. Sluit ook de radio-antenne aan op de head-unit. Zij kunnen worden geïdentificeerd door de grote stekker aan het uiteinde. Maak de luidsprekerkabel aansluitingen door te snijden, strippen en draaien draden samen. Daarna sluit de stereo behuizing.

Hoofdtoestel naar Amplifier Aansluitingen
Vervolgens moet je de versterker verbanden te leggen met de head-unit van de stereo. Je moet de rode (positieve) kant van de versterker voedingskabel aan op de pluspool van de accu van de auto. De verbinding wordt gemaakt met behulp van een O-ring.

Bevestig nu de zekering in de zekeringhouder en voert u de power-kabel te verbinden met de versterker waar uw stereo-versterker wordt geplaatst. Om dat te doen, moet u slagen voor het door de firewall van de auto. Ook lopen de dunne draad die je in de versterker kabelset in een parallel, maar tegenovergestelde richting van het netsnoer, de richting van de stereo head-unit. Ook lopen de RCA-kabel van de autoradio op de versterker aan de achterkant.

Versterkers voor Sub Woofer Aansluitingen
Bepaal waar u van plan om de sub woofers plaatsen, samen met de versterker aan de achterkant van de auto. Waar je ook plaatst, bedenk dan dat de zwarte massakabel, dat is ongeveer een meter lang, moet worden aangesloten met de auto chassis voor aarding. Bevestig de versterker naar de subwoofer en bevestig beide op zijn plaats.

Maak de RCA signaalkabel en remote op kabelverbinding met het hoofd stereo-installatie. Aan de andere kant maken de RCA kabel, stroom en aarde verbinding met de versterker. Plaats je sub woofers en verbind deze met de versterker.

Bevestiging head-unit in Place
Nu kunt u de luidsprekerkabels (14 gauge) met de versterker kanalen en met de sub woofers. Tot slot kunt u uw head-unit te plaatsen in zijn plaats. Zorg ervoor dat alle aansluitingen correct zijn gemaakt en controleer ze met de autoradio handleiding. Bevestig de head-unit in het dashboard en zet het weer in elkaar. Om deze functie te sluiten, sluit u de negatieve pool van de accu van de auto. Daarmee wordt uw klus te klaren! U kunt zich verheugen op het luisteren wat funky muziek.

Tire Alignment Kosten
Auto Onderhoud Checklist
Car Window Replacement Cost
ABS Remmen Problemen oplossen
Heater Core Instructies voor vervanging
Vliegende auto’s
Meest betrouwbare auto merken
Remleiding Reparatie
Lamborghini Vs. Bugatti
Veiligheid aan boord Checklist
Beste Familie Car 2012

Leave a Reply