Dashboard Waarschuwingslichten

Een meerderheid van de mensen gebruik maken van auto’s voor hun dagelijkse verplaatsingen. En als je een vaste chauffeur, dan zou je begrijpen dat er veel verschillende systemen ge├»ntegreerd in uw voertuig voor een of de andere doel. Sommige systemen kunnen bijdragen aan de veiligheid van auto, terwijl op de weg, terwijl anderen een belangrijke rol spelen in het behoud van een goede conditie van de motor van de auto en zijn onderdelen. Een technologie die wordt gebruikt in een dergelijke auto ondersteunende en beveiligingssystemen is het dashboard van waarschuwingslichten.

Waarschuwing Lichten aan Dashboard

Zoals de naam al doet vermoeden, waarschuwingslichten zijn indicatoren aanwezig op het dashboard van de auto, die de bestuurder op de hoogte als er iets disfunctioneel in een van de systemen van het voertuig. De technologie van het dashboard lichten is altijd in ontwikkeling op basis van het uitvinden van nieuwe luxe, onderhoud en beveiliging concepten in auto’s, SUV’s en vrachtwagens. In auto’s die werden enkele decennia geleden gemaakt, waren er zeer weinig dashboardverlichting voor assistentie bestuurder.

Maar als je een kijkje nemen op de huidige geavanceerde machines, vindt u verschillende indicatoren voor verschillende doeleinden. Deze waarschuwingslichten op dashboards functioneren met het signaal van de sensoren vastgestelde respectieve gebieden van het systeem. Het belangrijkste doel van deze lampen is te laten de bestuurder weten over de waarschijnlijkheid van het optreden van auto problemen. Gemeenschappelijke indicatoren op het dashboard zijn gerelateerd aan Anti-lock Braking System (ABS), motor, accu van de auto, veiligheidsgordels, lage gas, koelvloeistof, etc.

Er zijn vele anderen die minder belangrijke aanwijzingen geven van de problemen in functionaliteit. Normaal gesproken is de kleur van deze waarschuwingslichten rood of oranje. Wanneer u de contactsleutel bij het starten van de motor van de auto, zal het grootste deel van de lichten op te zetten voor een tijdje en dan blussen in de normale motor draait. Echter, als deze waarschuwing lampjes branden in het midden van uw schijf, moet u zich realiseren dat er een probleem is.

Motor
De vermelding van de motor licht wordt in de vorm van een motor ruwe schets. Als dit lampje gaat branden wanneer het voertuig in beweging is, er is iets mis met de motor systeem. In geval knippert, de snelheid van de auto, stoppen op een veilige plaats en meteen de problematiek gecontroleerd door een garage professional.

ABS[ ]
Dit licht op zichzelf in de vorm van ‘ABS’. Als het wordt ingeschakeld terwijl u op de weg, is er een probleem met de ABS. Merk op dat de normale remmen nog steeds operationeel zal zijn, maar zonder ABS hulp.

Koelmiddel
De vermelding van de koelvloeistof licht kan soortgelijk zijn aan een thermometer of direct “controleer koelmiddel ‘wordt weergegeven. Dit licht inschakelen betekent dat het koelvloeistofpeil mogelijk bijna, kan er een lek in het koelsysteem, of een oververhitting van de motor probleem.

Brake System
De aanduiding van dit licht zal een uitroepteken zijn. Als zowel de ABS en remlicht gelijktijdig gaan branden terwijl de auto in beweging is, kan het probleem ernstig zijn. Probeer de auto te stoppen op een veilige plaats met behulp van de remmen voorzichtig.

Batterij-oplaadlampje
U vindt de indicatie van de batterij licht in een vorm van een rechthoekige doos, met positieve en negatieve polen aan de zijkanten. In het geval dat het niet op alle branden tijdens het contact of doet in het midden van de schijf, wordt de accu van de auto niet voldoende opgeladen is of lijkt er een probleem met het laadsysteem.

Als u een van deze dashboard waarschuwingslampjes aanzetten tijdens het rijden, is het sterk aan te raden om uw auto naar de garage voor een diagnose. Dit zijn slechts een paar belangrijke dashboard verlichting voor rijveiligheid. Er zijn vele andere licht indicaties waarin de bestuurder hoogte geschikt instellingen van het car system.

Hoe wordt Remmen Bleed
Audio Books
Remleiding Reparatie
Hoe te Brake Light vervangen
Nieuwe Auto technologie een Hoofdpijn voor Independent Mechanics
Remschijven vervangen Kosten
American Cars Vs buitenlandse auto’s
Symptomen van een Bad Throttle Position Sensor
Anti-lock Braking System
Car Audio Installatie Gids
2011 Nieuwe Volkswagen Beetle

Leave a Reply