Disc Vs. Trommelremmen

Met de vooruitgang in de auto-technologie, hebben remsystemen ook voortdurend in ontwikkeling om de precisie rem in moderne auto’s aan te bieden. De twee belangrijkste remmen technologieën die zijn ontwikkeld in de loop van de tijd zijn trommelremmen en schijfremmen. De vergelijking tussen de trommel-en schijfremmen, die je kunt vinden in dit artikel, benadrukt de verschillen tussen het ontwerp en de werking van deze technologieën. Een efficiënt remsysteem zorgt voor veiligheid tijdens het rijden en daarom is het absoluut noodzakelijk dat u de beste die gemaakt zijn voor uw auto.

Wanneer de remmen worden toegepast, voertuigen tot stilstand gekomen door toepassing van wrijving tegen de wielen. Warmte gegenereerd in het proces. De omzetting van kinetische energie van de roterende wielen in warmte, vertraagt ​​het wiel. Remwerking is afhankelijk van de remkracht, het gewicht van het voertuig en het toepassingsgebied van de remkracht. Een andere factor die aanzienlijk beïnvloedt rem functioneren is de manier waarop warmte wordt afgevoerd, omdat dit bepaalt de levensduur van de remmen materiaal.

Verschil tussen Disc en trommelremmen

Bij het maken van een onderscheid tussen deze twee soorten remmen technologieën, de twee belangrijkste dingen te overwegen zijn het ontwerp en de functionaliteit. Laat ik eerst definiëren het ontwerp verschillen. Dat zal worden gevolgd door een vonnis en een toelichting op dat is de betere van de twee technologieën.

Design & Functionaliteit Verschillen
Trommelremmen worden zo genoemd omdat hun belangrijkste component is een ronde trommel die samen roteert met de wielen. Binnen in de trommel, zijn schoenen zijn uitgevoerd dat zij de noodzakelijke remkracht wrijving wanneer gedrukt tegen de trommel. Als u druk op het rempedaal door hydraulische kracht, deze wordt bekrachtigd de schoenen om de wrijving te veroorzaken en het wiel tot stilstand te brengen.

Het principe van schijfrem werking is hetzelfde als trommelremmen maar verschillen qua constructie. Het bestaat uit een dunne rotor en de remmen element in de vorm van een kleine dikte. Deze beugel omvat twee remblokken, die aan weerszijden van de rotor die het wiel tot stilstand te brengen door klemmen. De beweging van de remblokken wordt gestuurd door een hydraulische remkracht die wordt bediend door drukken van het rempedaal. Een belangrijk punt van verschil is dat de rotor wordt blootgesteld aan lucht leidt tot betere warmteafvoer en bijgevolg grotere remwerking. Daarom deze auto-onderdelen langer meegaan.

Welke zijn beter?
Schijfremmen werken beter dan trommelremmen vanwege het verschil in warmtedissipatie in beide systemen. Terwijl trommelremmen oververhit raken door de warmte gevangen in de trommel, de rotor koelt sneller en biedt een betere remvermogen. Tegenwoordig zijn de meeste auto’s hebben een combinatie van beide remmen in hun werking. Voorwielen zijn uitgerust met schijfremmen en achterwielen zijn voorzien van trommelremmen. Er zijn high-end auto’s die zijn voorzien van schijfremmen gemonteerd in alle wielen. Trommelremmen zijn goedkoper dan schijfremmen. Een combinatie van de twee remsysteem helpt bij het houden van de prijs van een auto redelijk te zijn, terwijl het aanbieden van een adequate remvermogen. Als u kiest voor schijfremmen, is er een kleiner risico van frequente problemen.

De keuze is in feite heel simpel en te kiezen voor schijfremmen is altijd de betere besluitvorming als ze een betere service in een breed scala van rijomstandigheden en ook langer meegaan bieden.

Remschijven vervangen Kosten
Parkeerrem Reparatie
Car Stereo Wiring
Auto Detailing
Fuel Tank Cleaning – Benzine Tank Cleaning
Gemeenschappelijke Car Problems
Emergency Brake Reparatie
Bumper reparatiekosten
Tire Alignment Kosten
Hoe maak je een Car batterij op te laden
Hoe een Dynamo vervangen

Leave a Reply