Dynamo Probleem Diagnose

Elektriciteit speelt een belangrijke rol in de werking van de meeste machines vandaag de dag, met inbegrip van auto’s. In feite zijn de meeste moderne auto’s hebben een mini-computer gemonteerd, die de meeste van zijn basisfuncties controleert. Met AC systemen aangebracht en zelfs tv, media spelers en stereo-installaties daar, moderne auto’s zoals limousines zijn niets minder dan het verplaatsen luxe hotelsuites. Men vraagt ​​zich af hoe deze auto’s in slagen om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van elektrische energie, om al deze apparaten uit te voeren. Het is allemaal mogelijk door de dynamo. Auto’s zijn uitgerust met generatoren die hen te voorzien van de nodige kracht om vooruit te komen. Deze dynamo’s genoemd alternatoren (wisselstroom generatoren), gebruik maken van de mechanische koppel gegenereerd door automotoren om elektriciteit te genereren.

Uw accu van de auto is als een reservoir van elektriciteit, die voortdurend wordt aangevuld door deze generator apparaat, wanneer de auto in beweging is. Alle elektrische systemen putten energie uit het reservoir van de batterij en als de dynamo niet doet zijn werk, het reservoir kan opdrogen, waardoor je ergens gestrand tijdens het rijden.

Bad Dynamo Symptomen

Als u een van deze symptomen heeft, dan moet u uw alternator gecontroleerd zo snel mogelijk.

Dashboard Light
Er is een waarschuwing voor problematische dynamo, in de vorm van een indicator op het dashboard, die u gemakkelijk kunt zien. Wanneer het lampje brandt, betekent dit dat de dynamo de verwachte voltage output is gedaald beneden het normale niveau en daarom moet worden gecontroleerd.

Batterij bijna leeg-uitgang
Een andere indirecte indicator batterij is laag vermogen. Als u merkt dat de batterij uitgangsspanning gedaald is beneden het normale niveau, betekent dit dat je een slechte dynamo situatie. Dit zal gepaard gaan met verminderde prestaties van de elektrische accessoires, met inbegrip van de koplampen.

Diagnose van Dynamo Problemen

Je moet jezelf arm met een digitale multimeter gebruikt voor spanningsmetingen. Voordat u check-up van de dynamo, zorg ervoor dat uw accu van de auto goed functioneert. Vaak is het de batterij is de ware schuldige, in plaats van de dynamo.

Controleer de batterij Output Voltage
Hier is een eenvoudige testprocedure. Start de auto en houd het stationair draaien. Gewapend met je digitale multimeter, toegang tot de accu van de auto en sluit de meetpennen met positieve en negatieve van de auto accu. Zet de draaiknop om voltage instellingen meten en observeren van de metingen. Als de auto is stationair draaien, moet de uitgangsspanning hoger zijn dan 14 V. Als het minder dan 13 volt wanneer de motor is stationair, met de meeste elektrische accessoires afgesloten, dan kunt u er zeker van dat het een probleem met de dynamo. Het kan te wijten zijn aan een probleem met de riem of rotor.

Let op Dynamo Belt Staat
Check out de riem conditie. Als het versleten en dicht bij breekpunt of losse, wordt het apparaat ontvangt geen koppel van de motor, in zijn totaliteit. Draai het of vervang de riem als deze niet meer te repareren.

Rotor Check Up
Controleer of de rotor, die wordt aangedreven door de riem goed werkt. Ook de bedrading aan de hand van het schakelschema geleverd in de auto handleiding. Als er een probleem met de rotor, is het het beste om een ​​nieuwe.

Wanneer u consequent een auto onderhoudsschema te volgen, eventuele problemen te wachten voor te doen zal daar worden gestopt in hun sporen en een groter probleem kan worden voorkomen. Als u niet zeker bent van wat je moet doen, laat een getrainde automonteur omgaan met de baan voor jou.

Car Audio Systemen
Car Exhaust System
Car Paint
Automatische transmissie Problemen
Car Audio Wholesale Distributeurs
Auto Onderhoud Checklist
Parkeerrem Reparatie
Dynamo Kosten
Alarm voor auto’s
Front Wheel Drive Auto’s
Problemen met een kilometerteller

Leave a Reply