Gesmede Wielen Vs. Gegoten wielen

Bij het kiezen van wielen voor auto, er een aanzienlijke hoeveelheid keuze. Met de vooruitgang in de auto-technologie, heeft zelfs autowiel technologie sterk gewijzigd, zodat de veranderende eisen te voldoen. Hoewel we hebben gezien een aanzienlijke vooruitgang in de wiel ontwerp, is er sprake van een verandering in de gebruikte materialen voor het vervaardigen van wielen. Staal, dat was ooit het aangewezen materiaal, is vervangen door aluminium legeringen. Van alle soorten wielen, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen gesmede wielen en gegoten wielen.

Bij de bespreking van het verschil tussen gesmede wielen en gegoten wielen, zullen we in principe onderscheid maken tussen de voor-en nadelen van de smeden en gieten als productieprocessen. Zoals je zult ontdekken, de sterkte van de metalen product is niet alleen afhankelijk van wat het is gemaakt van, maar ook over de manier waarop het is gemaakt.

De interne kristalstructuur van een metaal bepaalt uiteindelijk de sterkte en andere eigenschappen en dit wordt beïnvloed door de wijze waarop het ruwe metaal wordt behandeld. Laten we eens zien hoe gesmede wielen verschillen van gegoten wielen in de volgende regels.

Gesmede Wielen Vs. Cast Wheels Vergelijking

Laten we beginnen met het zien van het verschil in de productie en de interne structuur van gegoten en gesmede lichtmetalen velgen. Dit wordt gevolgd door een vergelijking tussen eigenschappen en kosten.

Fundamentele verschillen
Gietwielen worden gemaakt door het gieten van vloeibaar of gesmolten metaal in speciaal mallen. Het vloeibare metaal wordt afgekoeld tot massieve wielen van voorgeschreven afmetingen maken. Ze zijn meestal gemaakt van aluminium legeringen. De twee belangrijkste vormen van gieten processen zijn zwaartekracht gieten en lage druk gieten.

Anderzijds, een gesmeed wiel gebeeldhouwd door hameren om de toepassing van warmte en druk hen de gewenste vorm. Aluminium en staal kan worden gebruikt gesmeed wiel vervaardiging.

Kenmerken Vergelijking
Het verschil in hun productie vertaalt zich in een verschil in hun eigenschappen. De korrels of kristalstructuren van aluminium en gesmede wielen zijn verschillend. Terwijl de eerste heeft een uniforme korrel interne structuur, de laatste heeft een cross-linked korrelstructuur waardoor het moeilijker. De dichtheden van beide wielen soorten zijn vergelijkbaar, maar de gesmede wielen de neiging om lichter als ze kunnen grotere treksterkte te bereiken, ondanks de lagere massa.

In termen van sterkte, gesmede velgen hebben een voorsprong op gegoten wielen. Dit verschil in sterkte is ook vanwege de hoogwaardige legeringen gebruikt bij de vervaardiging van valse wielen, vergeleken met wielen werpen. Ze zijn beter op verzet tegen effecten, in vergelijking met gegoten wielen.

Kosten
Wijs kosten, gegoten wielen zijn de goedkopere van de twee. De hogere productiekosten van het smeden toe te voegen aan de gesmede wiel kosten. Echter, de meeste mensen de voorkeur om te gaan voor gesmede wielen omdat ze zorgen voor een grotere sterkte en zijn beter bestand tegen schokken. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u gesmede velgen voor vrachtwagens en andere zware voertuigen te gebruiken. Lage druk gegoten wielen zijn beter geschikt voor lichtere auto’s.

Gesmede wielen zijn een betere keuze vanwege hun inherente sterkte in vergelijking met gegoten wielen. Als de kosten is geen probleem, ik zou persoonlijk kiezen voor gesmede wielen over gegoten wielen elk gewenst moment. Ik denk dat het de moeite waard om een ​​beetje meer op zoiets als autowielen zoals we niet vaak te maken vervangers. Denk op lange termijn en kiezen welke van de twee wedstrijden uw budget en wensen.

Olie Pan Pakking
Dynamo Problemen
Toerenteller Installatie-instructies
ABS lampje blijft branden
Schuifdak Reparatie
Uitlaat Lek
Automatische transmissie Problemen
Wieluitlijning Kosten
Car audio en video Kooptips
Tips voor het kopen van een Car Audio versterker
Alloy Vs. Steel Wheels

Leave a Reply