Hoe een Dynamo controleren

Heb je je ooit afgevraagd hoe een auto erin slaagt om voldoende elektrische energie te leveren aan de verschillende elektrische apparaten, waaronder de koplampen te houden. Natuurlijk is het gevolg van de autoaccu dat dit mogelijk is. Echter, het is omdat de batterij wordt regelmatig aangevuld door de dynamo! Een dynamo is auto elektrische generator, die het mogelijk maakt voor het genereren van zijn eigen kracht. Als de batterij op is, we meestal vermoeden dat er iets mis is met de batterij, maar vaker de dader is een problematisch dynamo.

Hoe werkt een dynamo werk?
Om dynamo testen te leren, zal het nuttig zijn als je iets weet over de interne werking. Die kennis kan u helpen te begrijpen wat er mis is gegaan met de dynamo.

De structuur van alternator samenstel hetzelfde als een dynamo of elektrische generator. Het bestaat uit een stator, een rotor, een diode en een spanningsregelaar. De stator is een opstelling van magneten waarbinnen de rotor draait om elektriciteit te genereren, door middel van elektromagnetische inductie. De diode converteert opgewekte wisselspanning aan gelijkspanning die wordt gebruikt om de batterij op te laden. De spanningsregelaar zorgt ervoor dat de gewenste uitgangsspanning wordt gehandhaafd. Deze schakelt het opladen wanneer de batterij wordt opgeladen op volle capaciteit. De rotor wordt aangedreven door dynamoriem die op zijn beurt wordt aangedreven door het koppel uit de krukas. Zo motorvermogen wordt gebruikt om elektrische energie in een auto genereren.

Hoe maak je een Car Dynamo controleren
De gist die moet worden genomen van boven verklaring is, dat de dynamo de accu oplaadt. Dus, als er iets mis is met de auto dynamo, zal het nadenken over de uitgang van de accu van de auto’s. Zo kan men indirect controleren of een dynamo functioneert door het controleren van de auto-accu voltage output.

Laten we eens zien hoe je alternator werken te controleren, gewapend met een voltmeter. Een standaard dc voltmeter of een multimeter zal goed genoeg zijn voor de job. Er zijn drie stadia van het controleren van alternator spanning. Eerst is het controleren van de auto-accu voltage output. Sluit de auto en open auto motorkap om de batterij op te zoeken. Met behulp van een standaard voltmeter of multimeter (met knop ingeschakeld om DC spanning), controleer dan de uitgang van de accu van de auto. Sluit de positieve (rode) aansluiting van de voltmeter met de positieve pool van de accu en sluit de negatieve (zwarte) aansluiting met het negatief van de batterij. Als de spanning lezen is ongeveer 12,6 V, dan is de batterij volledig is opgeladen. Als de spanning aanzienlijk lager dan 12,6 V, dan kunnen er enkele problemen met de dynamo of batterij zelf.

Vervolgens kunt u gaan naar de dynamo zelf controleren. Te lokaliseren en te observeren of deze niet uiterlijke tekenen van slecht functioneren. Controleer of de dynamo riem strak genoeg en alle draadverbindingen op hun plaats zitten. Zorg ervoor dat de draad die dynamo-uitgang wordt aangesloten op de accu van de auto goed is aangesloten.

Draai nu de auto op en zet de motor in neutraal. Laat het een tijdje draaien. Dan terwijl de motor stationair draait, probeert u het opnieuw de auto-accu voltage output. In het ideale geval met de motor van de auto draait en de dynamo levert lading, moet accuspanning in het bereik van 13,6 V tot 14,3 V. Als de waargenomen uitgangsspanning lager is dan de verwachte spanning uitgang, dan is er misschien iets mis is met de dynamo en u nodig hebben om het zo snel mogelijk gecontroleerd.

Het is belangrijk dat u een accu en dynamo controle in uw routine auto onderhoudsroutine te nemen. Dat zal voorkomen dat situaties waarin de batterij helemaal leeg is, als gevolg van dynamo defect en je bent gestrand op de weg.

Sleutels in auto – How to Get In
Hoe kan ik Tire Maten Lees
Auto’s Die Stoel 7
Car Stereo Wiring
Hoe maak je een relais switch test
Hoe maak je een Car Engine Vermogen Verhogen
Diagnose knarsend geluid wanneer het draaien van uw auto
Dead Car Battery Symptomen
Dashboard Waarschuwingslichten
Hoe een Dynamo vervangen
Voor Wieluitlijning

Leave a Reply