Hoe een Dynamo vervangen

Een alternator is een van de belangrijkste onderdelen van de auto elektrisch systeem. Een slechte dynamo kan leiden tot een lege batterij, die op zijn beurt kunnen achterlaten als u gestrand. Om jezelf te voorkomen dat een dergelijke situatie, is het cruciaal dat je weet wanneer en hoe een dynamo te vervangen. Niet alleen zal het bespaart tijd, maar ook wat geld besparen voor je.

Wanneer u een Dynamo vervangen
Voordat we praten over hoe dynamo vervangen in een auto, moet men weten slechte alternator symptomen die de noodzaak van vervanging aan te geven. Anders kan het gebeuren dat u een dynamo die in een werkende voorwaarde te vervangen! Dat is de reden waarom, moet de symptomen van een slechte dynamo bekend zijn. Een eenvoudige manier om te weten de conditie van de dynamo is het controleren van de toegewijde dienst lampje op het dashboard. Als het af, dat betekent dat er iets mis is! Een andere indicator is een constante daling van de accuspanning van de auto. Als u een van deze symptomen, krijg je dynamo gecontroleerd en vervangen worden.

Procedure voor het vervangen van een Dynamo
Dus laten we aan de slag om de procedure voor het vervangen van een dynamo. De tools die je nodig hebt om een ​​dynamo te vervangen zijn een doppenset, sleutels en natuurlijk een nieuwe dynamo, van hetzelfde merk en model als de oude.

Parkeer de auto in uw garage of waar u van plan bent om te werken aan de auto. Zet de auto uit en laat het afkoelen voor een tijdje. Tegen die tijd, dan kunt u het verzamelen van uw verstand en uw gereedschap!

Voordat je iets doen, is het essentieel dat u de stekker van de accu. Dit is nodig om vonkvorming te voorkomen. Dat is de reden waarom, koppelt u de negatieve pool van de accu van de auto op het eerste.

Eerst het dynamo en observeer de regeling. Let op de serpentineaandrijvingen die loopt over de poelie en verbindt met de dynamo. Om de dynamo te vervangen, moet u deze riem te verwijderen. Selecteer een geschikte maat dopsleutel en draai de serpentineaandrijvingen spanrolbout om de riem los te maken. Zodra het is slap genoeg, gewoon slip het uit de dynamo.

Volgende deel is klinisch het verwijderen van de dynamo van zijn positie. Om dat te doen moet je alle bouten die de dynamo aansluiten op de montage losdraaien. Zoek de bouten los en verwijder ze. Er zullen draden die verbonden zijn met de dynamo. Verwijder ze en een voor een en onthoud de volgorde waarin ze werden verbonden. Dan kunt u veilig verlichten van de dynamo van zijn plaats en verwijder deze voor goed.

Het volgende deel is het plaatsen van een vervangende dynamo in plaats van de oude dynamo en die dezelfde handelingen in omgekeerde volgorde. Plaats de bouten waarmee de dynamo terug naar de montage. Vervolgens stevig vast op hun plaats. Vervolgens maken de draadverbindingen precies zoals ze waren voor de oude dynamo. Het is zeer belangrijk dat u de draad bestelling goed te krijgen. Raadpleeg de auto handleiding in geval van moeilijkheden.

Het laatste deel is het plaatsen van de serpentineaandrijvingen dat koppel overdraagt ​​aan de dynamo, weer op zijn plaats. Om dat te doen, moet je de riemspanner bout weer aan te passen en de riem terug in positie glijden. Vervolgens terug zet de serpentijn riem over de dynamo poelie. Draai daarna de spanrol bout, tot de riem strak staat. Controleer of de riem goed is geplaatst en controleer alle dynamo aansluitingen. Als je eenmaal hebt ervoor gezorgd dat alles goed is geïnstalleerd, sluit u de accu minpool weer op zijn plaats. Met behulp van een voltmeter, check out de uitgangsspanning van de nieuwe dynamo. Hier eindigt onze kleine tutorial over hoe je een dynamo te vervangen.

Hoop dat dit artikel heeft geen twijfels in je hoofd links over hoe je een alternator vervangen. Zonder een functionele alternator, bent u gebonden aan een lege batterij te hebben. Dus niet vertragen de vervanging en de klus zo snel mogelijk gedaan! Kosten voor vervanging dynamo kan aanzienlijk worden verminderd als je het werk zelf!

Best Concept Cars
Car Audio Installatie Gids
Hoe ABS Remmen werken
Geen driver Car
Hoe maak je een Starter Solenoid Test
Audio
Kosten van remblokken
Hoe vaak een koelvloeistof Flush doen
Wanneer Shocks vervangen
Auto Interieur
Car Alarm Systems

Leave a Reply