Hoe kan ik een ABS Wheel Speed ​​Sensor vervangen

De Anti-lock Braking System (ABS) is een van de belangrijkste onderdelen in het veiligheidspakket van een auto. De belangrijkste taak van deze technologie is het wiel blokkeert voorkomen, op een moment dat kortstondige omwenteling van het wiel echt nodig is voor een goede remmen op een gladde ondergrond. Het systeem werkt met meerdere componenten, waarvan wielsensoren zijn een van de meest prominente. Het is de sensoren die de gaten houden van de snelheid van wielen steun vrij remdruk tijdens hard remmen. De wielsnelheid wordt gedetecteerd van het tandwiel van de magnetische sensoren, en naar de ABS computer voor rem en release beweging. Als het ABS-toerentalsensor gaat slecht, zal de remmen een soort onregelmatige en abrupt bij remmen op lage snelheden. Als u overweegt deze vervanging als een doe-opdracht, draag de juiste beschermende kleding, zoals veiligheid brillen en handschoenen.

Stappen die moeten worden gevolgd

Omdat de sensoren te gebruiken batterij te laten functioneren, te vervangen door in de eerste plaats moet de batterij verbinding moet worden verbroken. Dit kan worden gedaan door eerst de minpool van de batterij onder de kap. Plaats houten blokken of platte stenen in de voorkant van elk wiel om de auto stabiel bij het doen van deze reparatie. Daarnaast ook activeren de parkeerrem. Til de auto met behulp van vijzels en veiligheid staat op de as.

Als de ABS-sensoren bevinden zich achter de wiel, moet je tot het afsluiten van het wiel. Gebruik een sleutel en zet hem tegen de klok in op de wielmoeren aan het wiel te verwijderen van de naaf. Mogelijk moet u een ruk te geven aan het wiel te nemen van de lopende. De sensor zou een klein zwart apparaat op de hub. Als u net de sensor veranderd en ervaren ABS remproblemen, een goed idee is om het reinigen van de sensor. Maak de olie op de sensor en connectoren met een doek, correct vaststellen van de assemblage, en dan kijken of het probleem is opgelost.

Indien je zeker bent over het vervangen van ABS wieltoerentalsensor, moet je vervolgens tot het afsluiten van de sensor kabel van de kabelboom connector. De sensor zouden bij de hub van een boutje die moet worden verwijderd. Zorg ervoor dat u dezelfde sensor model als de oude de goede werking van ABS te behouden hebben. Neem de nieuwe sensor en plaats deze op de juiste plaats, door het aandraaien van de bout op de montage. Steek de stekker in het harnas connector in de respectievelijke ruimte op de nieuwe sensor.

Zorg ervoor dat er geen zichtbare kloof tussen de tandwiel en de sensor tip. De werkt goed met een maximum van 0,04 inch tussen deze twee punten. Plaats het wiel en draai de moeren. Neem de auto van de krik staat langzaam te rusten op de grond. Vergeet niet om de negatieve aansluiting weer aan te sluiten op de accu, zonder welke de ABS-sensoren werken niet. Tijdens de vervanging, kan je zelfs denken over het vervangen van de sensor kabel ook. De totale kosten van het DIY-project zou kunnen komen om rond de $ 50, maar voor de prijs van een nieuwe sensor en kabel.

Veel tijd, een eenvoudige reiniging van de sensor setup is meer dan genoeg om ABS problemen op te lossen. Voor een effectieve werking van het systeem, doe een periodieke schoonmaakbeurt van de sensoren op alle wielen. De procedure voor het vervangen ABS sensoren aan beide voor-en achteras is hetzelfde als beschreven in het bovengenoemde artikel. Als u niet helemaal zeker over de vervanging, wordt voorgesteld om professionele hulp te nemen van een erkende reparateur tech.

Emergency Brake Reparatie
Schuifdak Installatie
Uitvinding van het wiel
Hoe maak je een lederen Car Seat Reparatie
Power Windows niet werken
Trommelrem Aanpassing
Car Audio Accessoires en condensatoren
Car Battery Tester
Reiniging Batterij Corrosie
Auto onderhoudskosten
Plastic Gas Tank Repair

Leave a Reply