Hoe kan ik Tire Maten Lees

Vergroot afbeelding
Het is zeker verkeerd om te veronderstellen dat iedereen kent de betekenis van de nummers geschreven op de band. In feite, hebben vele van ons niet eens weten dat ze bestaan! De nummers staat op de zijwanden van de band geeft ons nuttige informatie over de grootte, luchtdruk, laadvermogen en bouwwijze van de band. Volg gewoon deze eenvoudige tips en je zal zeker begrijpen de betekenis van de cijfers. De bandenmaat is geschreven tussen de naam van de band en de naam van de bandenfabrikant. Het verschilt afhankelijk van de klasse en andere specificaties zoals radiale constructie en de hoogte-breedteverhouding van de band.

Bandenmaat Toelichting

Normaal gesproken begint het met de klasse van de band, meestal letter ‘P’, waarin vastligt dat het een ‘Passenger Car Tire’. Het kan ook ‘LT’ die ‘Light Truck’ of ‘T’ voor ‘Temporary Spare “of” ST “voor” Special Trailer Service’ aangeeft.
Gevolgd door het ‘P’ de letter geeft de breedte van de band in millimeters.
Het tweede gevolgd door de eerste geeft het Aspect Ratio “van de band, die de verhouding van de hoogte van de band de breedte. Voor een gewone band, deze verhouding ligt tussen 50 tot 70.
Na dit nummer vindt u een brief, die meestal ‘R’, en staat voor ‘Radial Construction’. Het kan ook ‘D’ staat voor ‘Bias Ply Banden’ of ‘Diagonal Banden’ of ‘B’, die ‘Belted Bias Banden’ geeft.
Het nummer, dat komt na ‘R’, staat voor de ‘Diameter van het Wiel’ in inches. Meestal is de diameter van het wiel varieert 13 tot 22.

Na een gat is er nog gevolgd door een letter. Het heet de dienst beschrijving. Het is een combinatie van belasting en snelheidssymbool.

Het getal staat voor ‘Load Index’, die het maximale gewicht van een band kan dragen onder bepaalde bedrijfsomstandigheden aangeeft. Het varieert van 71 (761 Ponden) naar 110 (2337 pond).
De brief, die dit aantal volgt is de ‘snelheidssymbool’ of ‘Speed ​​Rating “. Het is het maximale nominale toerental voor de band op de opgegeven lading.

De aanbevolen luchtdruk staat op de velg, meestal door de band naam. Nu, als het nummer op de band is P205/75R15 89H, dan is het bandenmaat betekenis is als volgt: Een band voor personenauto’s van breedte 205 mm met een hoogte-breedteverhouding van 75 en radiale constructie, heeft 15 centimeter van de wieldiameter en dragen kan 1279 pond van de belasting, bij de maximale snelheid van 210 km / h, onder bepaalde bedrijfsomstandigheden.

Het lezen van de band nummer is belangrijk wanneer u uw band. Het is niet veilig om te gebruiken een band die niet aan uw voertuig band specificaties. Met behulp van een band van ongepaste grootte kan ook invloed hebben op de snelheidsmeter nauwkeurigheid, kracht en traction control. Nu dat je weet hoe je bandenmaten lezen, zal het niet alleen van pas komen als u het veranderen van de band, maar ook in de keuze van een juiste.

Vervangen van Auto Thermostaat
Snelheidsmeter Cable Replacement
Hoe te Bol van de Koplamp vervangen
Bugatti Vs. McLaren
Spray Painting
Remschoen Vervanging
Radiator Fluid
Remleiding Reparatie
Hoe een Dynamo controleren
Auto Onderhoud Checklist
Natte cel batterij

Leave a Reply