Hoe maak je een Car batterij op te laden

Het opladen van een batterij is een baan die iedere auto-eigenaar moeten vertrouwd zijn met. Het is kennis die kan van pas komen in tijden van crisis, wanneer hij dood gaat en je hebt om na te denken op uw eigen, om het te krijgen opgeladen weer terug.

Een accu van de auto is een elektrochemische type, oplaadbare batterij, welke bevoegdheden alle essentiële elektrische systemen van de auto. Zonder kosten, motor gestart is onmogelijk. De meeste auto-accu’s zijn van de lood-zuur type en leveren ongeveer een 12 volt uitgang. Deze spanning is een samengestelde spanning geleverd door zes loodzuurcellen, in serie geschakeld. De werking van deze lood-zuur batterijen gaat elektrochemische reactie tussen loodoxide en lood platen, ondergedompeld in verdund zwavelzuur. Opladen induceert chemische reacties, die de elektrische energie op te slaan in chemische vorm. Worden de chemische energie wordt omgezet naar elektrische energie als de batterijvermogen wordt gebruikt door de auto. Gewoonlijk wordt een accu opgeladen door de auto alternator. Echter, als er bepaalde problemen met de dynamo of als de auto is niet in gebruik voor heel ergens, kan de accu volledig te ontladen en vereisen externe opladen.

Hoe maak je een batterij veilig opladen?

Draag altijd een bril en handschoenen tijdens het opladen. Sommige dingen moet je tijdens het laden het zijn sleutels of doppenset, lader (maar natuurlijk) en staalborstel. U moet draden met klemmen aan op de klemmen aan te sluiten. Deze worden meestal samen met de batterijlader geleverd.

Zet de auto uit. In de eerste plaats toegang krijgen tot de batterij door het openen van de motorkap van uw auto. Zoek de terminals en verwijder de positieve. De positieve terminal kan worden geïdentificeerd door een plusteken of de rode kleur van de draad aan te sluiten.

Om een ​​maximale geleiding te garanderen tijdens het opladen, het reinigen van de roest en puin van de accupolen. Verwijder vervolgens cel covers en binnenkant controleer het waterpeil. Als de metalen platen niet ondergedompeld onder water, dan moet je water toe te voegen. Een lader is een ding dat je nodig hebt en als je er geen hebt, kunt u overwegen te kopen, want het is handig.

Bijgevolg sluit de positieve klem van de acculader aan op de positieve van de batterij. Bevestig de negatieve pool van de lader in metalen ondergrond, op auto chassis. Stel een optimale en bij voorkeur waarde voor lage stroom op de lader. Opladen met lage stroom duurt langer tijd, maar het zorgt ervoor dat de lange levensduur van de batterij. Schakel vervolgens de oplader en zet de spanning tot 12 V. De tijd die nodig is voor het opladen van hangt af van de elektrische stroom waarde in ampère die u selecteert. Het opladen van de batterij volledig kan maar liefst 8 uur, afhankelijk van de huidige u hebt ingesteld. Raadpleeg uw lokale automonteur voor een optimale stroom en spanning instellingen.

Sommige acculaders hebben een lampje, dat u vertelt wanneer het opladen is voltooid. Anders zou u de spanningswaarde bereikt door het laden met behulp van een voltmeter. Zorg ervoor dat het een waarde van 12 V, wat aangeeft dat de batterij volledig is opgeladen geeft. Niet Overlaad de accu, omdat het kan leiden tot verlies van de efficiëntie. Zodra de gewenste spanning is bereikt, schakelt de lader, ontkoppel de lader en zet de auto-aansluitingen terug op zijn plaats. Een andere manier van het opladen van een batterij, zonder een lader is aan te sluiten op een andere opgeladen. Dit is de zogenaamde jump-start.

Trommelrem Aanpassing
Problemen met een kilometerteller
Power Windows niet werken
Vliegende auto’s
Auto Towing
Koplamp Lens Restauratie
Auto dvd-spelers
Car Alarm Systems
Anti-lock Brake Problemen
Gas Tank Repair
Muffler Reparatie Kosten

Leave a Reply