Hoe werkt een Koppelomvormer Work

Ooit afgevraagd hoe de versnelling werk in een auto en hoe de overbrengingsverhoudingen worden automatisch gewijzigd terwijl het voertuig in de beweging? Nou, het is het werk van miskende de auto held, de koppelomvormer. Nou, ik zou worden personifiëren het een beetje, als ik zeg dat het de miskende held, omdat je dat adjectief niet gebruiken voor een machine. Zo dan, om het in betere woorden, het is een belangrijk deel van alle zware voertuigen, de voortstuwing van schepen en industriële aandrijfsystemen.

Dus in de eerste plaats wat is een koppelomvormer? Kortom, een koppelomvormer is een type hydrodynamische inrichting, die nodig is om de mechanische kracht opgewekt door de rotatie van een mechanische inrichting dragen. Een koppelomvormer bijzonder brengt de aandrijfkracht van een verbrandingsmotor of een elektrische motor, een belasting veroorzaakt door de rotatie van een machine of de drager. Het dient als een mechanische koppeling, scheiden de belasting van de voedingsbron.

Werking van een koppelomvormer
Na het begrip van wat een koppelomvormer is, laat ons kijken hoe een koppelomvormer werkt. Om te weten dat, er moet een vermelding van de belangrijke draaiende delen van een koppelomvormer. Deze zijn:
Een pomp, die mechanisch wordt, gedreven door de prime mover.
Turbine, die de lading voortbeweegt.
Een stator, dat is een liaison tussen de pomp en de turbine. De oliestroom terugkeren van de turbine van de pomp wordt gewijzigd door deze stator.

Als je praat over het functioneren van een koppelomvormer, zijn er in principe drie operationele fasen.

Cabine
Dit gebeurt wanneer de pomp wordt aangedreven en wordt aangedreven door de aandrijfmotor, maar de turbine nog niet aangedreven in rotatie. In voertuigen, in het bijzonder auto’s, het gebeurt wanneer het in een versnelling, maar de beweging van het voertuig is tot stilstand gekomen omdat de bestuurder heeft gemaakt van de remmen. Deze fase heet stall, want het voertuig begint te bewegen, is er een groot verschil tussen de pomp en de turbine snelheden.

Versnelling
In dit stadium van het voertuig of de belasting is begonnen sneller bewegen. Toch is er een groot verschil tussen de snelheid van de turbine en de pomp. Hier vindt men een aantal koppel vermenigvuldiging. Koppelversterking verwijst naar het koppel (het kenmerk van kracht op een voorwerp om een ​​as draaien) aan de turbine uitgaande as. In deze fase is minder dan de stal voorwaarden. De vermenigvuldiging afhankelijk van het verschil tussen de snelheid van de turbine en de pomp. Het is ook afhankelijk van het ontwerp van de machine ook.

Koppeling
Koppeling verwijst naar een fase waarin de turbine is bereikt ongeveer 90% van de snelheid van de pomp. Nu, is er nauwelijks koppel vermenigvuldiging. In het nieuwe tijdperk auto’s, dit is waar de lock-up koppeling wordt gebruikt. Koppeling verwijst naar een proces van verbetering brandstofverbruik. De koppelomvormer werkt als een mechanische koppeling, scheiden van de belasting en de stroombron.

Laten we nu eens kijk naar sommige symptomen van slechte koppelomvormer. Om te beginnen, als het gaat om auto’s, het eerste symptoom dat een koppelomvormer is kaput gegaan, is de stalling van het voertuig, terwijl in voorwaartse versnelling of de achteruit versnelling, gewoon te vertragen tot een volledige stop. Een ander symptoom is van de converters ervaren huivert, wanneer in het overdrive-modus. Een slechte koppelomvormer kan voorkomen dat een voertuig van het genereren van voldoende vermogen. Weird geluiden, zoals geluiden die lijken slijpen of fluiten, kunnen worden gehoord als een koppelomvormer disfunctioneel is. Als de versnellingsbak niet kan een goede versnelling schakelen geven, kan het veilig worden aangenomen dat de koppelomvormer niet goed werkt.

Hier zijn een paar koppelomvormer problemen:
Oververhitting: Het is de meest voorkomende probleem dat zich voordoet in een koppelomvormer. Aanhoudende hoge niveaus van overdracht slippen, belemmert de converter in staat is om warmte af te voeren. Dit veroorzaakt schade aan de afdichtingen, behouden vloeistof in de converter.
Aanvallen bij Stator Koppeling: Vaak wordt een aanval in de stator koppeling veroorzaakt door grote laden en de daaruit voortvloeiende verstoring van de koppeling componenten.
Ballooning: Aanhoudende aanvraag op grond van overmatige belasting, in combinatie met het uitvoeren van de koppelomvormer op een zeer hoog toerental kan verstoren de vorm van de behuizing van de omvormer. Dit heet ballonvaren. Het kan leiden tot de converter behuizing of scheur.
Vervorming van Blade / Turbine: Overmatig gebruik van de converter kan leiden tot breuk of vervorming van de turbine en pomp. Ze kunnen worden gescheiden van hun hubs of ringvormige rigs of breken in fragmenten.

Dit was mijn poging om uit te leggen hoe een koppelomvormer werkt met alle fijne kneepjes en mechanische jargon. Ik hoop dat dit nuttig was! Bedankt!

Remklauw Reparatie
Hoe te Jumper kabels Gebruik
Fuel Tank Cleaning – Benzine Tank Cleaning
Remote Car Starter Installation
Plastic Gas Tank Repair
Car Audio Systemen
Hoe te Schijfremmen wijzigen
DIY Car Repair
Ceramic Remblokken
Car Battery Tester
ABS Remmen Problemen oplossen

Leave a Reply