Natte cel batterij

Eerste batterij werd uitgevonden in de 18e eeuw en sindsdien is het uitgegroeid tot de meest voorkomende bron van macht voor diverse huishoudelijke en industriële apparaten. Hoe batterijen werken is een interessant proces. Een batterij of elektrochemische cellen werken door het omzetten van chemische energie in elektrische energie. Er zijn twee belangrijke types van batterijen, die zijn primaire (oplaadbare) batterij en secundaire (niet-oplaadbare) batterij, terwijl er twee soorten cellen in de batterij, die droog cel en natte cel batterij. Deze typen worden onderscheiden op basis van het chemische proces dat gekozen dat specifiek ontwerp van een batterij. Er zijn een paar andere soorten batterijen beschikbaar, te weten, elektrolytische cel, flow cel, galvanische cel, brandstofcel, fotovoltaïsche cel, enz. Hier is wat meer informatie over natte cel batterijen.

Informatie over de batterij

Allereerst moet men begrijpen dat batterij cel en zijn synoniem woorden echter cel batterij is een veel voorkomende term die door veel. Een natte cel, is ook bekend onder verschillende andere namen, zoals geventileerd cel en overstroomde cel. Het heet overstroomd cel omdat alle inwendige delen van een batterij onder een vloeistof. De reden waarom het heet een geventileerde cel omdat bepaalde type gassen die tijdens het gebruik van deze batterijen. Een natte cel batterij werkt op vloeibare elektrolyt en het is algemeen bereid in de laboratoria in bekers. De meeste natte batterijen een oplosmiddel van lood en zwavelzuur. De meest fundamentele natte cel kan dun koper en zink platen, die gedeeltelijk worden ondergedompeld in citroensap. Deze batterijen hebben een blootgestelde uiteinde, dat daarna wordt een apparaat met behulp van draden. Natte cel accu’s gesloten zijn en je moet ze niet bloot voor veiligheidsdoeleinden. Vloeistof gevulde accu’s zijn verkrijgbaar in zowel primaire als secundaire vormen.

Accu-onderhoud

Vloeistof gevulde accu’s worden vaak gebruikt in auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen. Deze batterijen worden vaak gebruikt als auto-accu, terwijl ze ook gebruikt als er behoefte is aan standby en noodstroomvoorziening en telecommunicatie of mobiele telefoon batterijgebruik. Soms is een natte cel batterij in combinatie met gel cellen en dus lood-zuur batterijen worden gebruikt met nikkel-cadmium-batterijen. De meeste voorkomende vorm van vloeistof gevulde accu’s is de accu van de auto. Dit zijn secundaire batterijen die zijn gemaakt van loodoxide, en vloeibare elektrolyt.

Na bepaalde mate van gebruik, krijg natte cel batterijen leeg en krijg niet in staat om voldoende elektriciteit die nodig is om de beoogde functies uit te oefenen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de platen die in de batterij loslaat in de ontladen en opladen van de batterijen. Deze cyclus vindt voortdurend uitzetten en inkrimpen van batterijen, die de batterij te verkleinen en geleidelijk het doden van de batterij. Dit proces versnelt in de hete en vochtige ruimtes. Andere redenen om vloeistof gevulde accu’s te doden zijn overmatige trillingen, overmatig gebruik, overladen, etc.

Vloeistof gevulde accu’s zijn de meest duurzame van alle soorten batterijen, maar alleen als ze goed onderhouden. Eerste en de meest voorkomende redenen waarom de natte cel batterijen vervallen is omdat ze niet goed opgeladen en onderhouden ontladen of gedeeltelijk herhaaldelijk op te laden,. Daarom moet men volledig op te laden de batterijen zodra ze ontladen. U kunt ook de status van de batterij te controleren met behulp van hydrometer, die u informeert over de zwaartekracht van de natte cellen. Ook een oogje houden op de dichtheid van de draden en netheid van de batterij toppen. Spelen niet met de draden tijdens het proces van opladen, aangezien het de batterijspanning beïnvloeden. Je moet nooit experimenteren met het zegel van de natte cel batterijen. Het grootste deel van de natte cel accu’s worden geleverd met een beveiligingswaarschuwing en zelfs als ze dat niet doen, moet je ze behandelen veilig en zorgvuldig. Lood en zwavelzuur die worden gebruikt in deze batterijen zijn bijtend van aard en kunnen zij ernstige loodvergiftiging en leiden tot verbranding.

In het geval, per ongeluk je het zegel van een natte cel batterij te openen, dan moet u onmiddellijk contact op met de brandweer en laat ze het probleem oplossen.

Hoe te Custom Car Speaker Boxes Build
Hoe te Jumper kabels Gebruik
Vervangen van de remblokken Kosten
Used Car Auto Parts en accessoires
Automotive Tips voor probleemoplossing
Parkeerrem Reparatie
Hoe wordt Remmen Bleed
Bumper reparatiekosten
Remklauw vervangen
Remleiding Reparatie
Uitvinding van het wiel

Leave a Reply