Oorzaken van piepend geluid tijdens het rijden

Een goed functionerende auto is als een gestemde piano, met elk van de mechanische onderdelen werken in harmonie, en elke noot vallen op hun plaats, om de schoonheid van een gladde schijf te maken. Wanneer deze harmonieuze geluiden verstoord door de uit sync slechte noten van een piepend geluid, kan het echt vervelend. Je moet de slechte speler te isoleren van de auto orkest en het opknappen of binnenkort te vervangen. Het doel van het schrijven van dit blog artikel is om u te helpen de diagnose van de oorzaak van piepende of krakende geluid bij het besturen van uw auto en het herstel van de prachtige harmonie van de werking van uw auto.

Ruis is elke vorm van chaotische, onsamenhangende geluid dat niet kan worden herleid tot een van de normale functies auto. Expert garage technici, niet in tegenstelling tot getrainde meesters van orkest, kunt eenvoudig de bron van slechte cijfers, omdat ze worden gebruikt om het horen van het orkest bijna elke dag.

Als ze een zoemend geluid te horen tijdens het rijden, getjilp geluid tijdens het rijden of een ander dergelijk geluid, kunnen zij direct vertellen wat er mis is, als hun oren zijn afgestemd op deze geluiden. Echter, omdat je geen toegang hebt tot een dergelijke deskundige monteur, zal dit artikel u begeleiden naar de mogelijke bronnen van piepend geluid tijdens het rijden, dat zal hopelijk oplossen van uw probleem en het herstel van de vrede. Mijn onderzoek bron is ook een monteur van de deskundige soort.

Piepend geluid tijdens het rijden – mogelijke bronnen

De frequentie van het geluid veroorzaakt door een auto probleem is afhankelijk van wat voor soort materiaal is van belang. Een piepend geluid wordt meestal veroorzaakt door metalen schrapen op metaal en het kan worden veroorzaakt door een van de ‘n’ aantal auto-onderdelen, die kunnen loskomen of verslijten. Ook kan rubber of andere polymeermaterialen wrijven op metaal. Echter, de meest voorkomende bronnen van piepende geluid zijn de volgende.

Bent Brake Rotor Shield
Als u ooit veranderd banden en observeerde de rem rotor, zul je weten dat er een rem rotor schild dat is ontworpen om de interne montage veilig en schoon. Soms scherm kan raken rotor en veroorzaken een piepend geluid, worden geëlimineerd wanneer de rotor schild uitgelijnd.

Worn Out Remblokken
De meest voorkomende oorzaak van piepend geluid tijdens het rijden versleten is remblokken. Wanneer de remblokken hun bovenvlak geschraapt, wordt het metaal onder blootgesteld waardoor de piepende wanneer ze in contact met andere oppervlakken. Stuck pinnen in remklauw montage kan ook leiden tot een piepend geluid. Verkrijg het remsysteem grondig gecontroleerd worden voor dergelijke problemen. Ga voor een hoge kwaliteit remblokken die langer duren.

Losse Serpentine Belt
Een andere mogelijke reden voor de piepende kan serpentineaandrijvingen, die los is gekomen zijn. Open de kap en controleer of de serpentineaandrijvingen is los en als je dat het zo is, gebruik dan de riemspanner om het vast terug op zijn plaats. Dat zal herstellen dingen terug naar normaal.

Wiellager Failure
In sommige gevallen is dit piepend geluid kan worden veroorzaakt door versleten as of wiellager. De lagers fungeren als een buffer tussen het wiel en de as en als ze slijten, is er wrijving, wat leidt tot gillend geluid tijdens het rijden. Als het probleem wordt genegeerd voor lange, zal het wiellager geluid transformeren van een kreet om een ​​knarsend geluid.

Met de tijd, krijg je gebruikt om alle rare geluiden van een auto maakt en de diagnose wordt makkelijker. Elke auto model heeft zijn eigen unieke set van problemen, maar piepend geluid is een van de meest voorkomende. Het kan bijna altijd terug te voeren op versleten remblokken of losse riemen. In het geval u het probleem niet kunt isoleren voor een van de oorzaken hierboven genoemde, moet u een expert automonteur, die goed is in de diagnose van dergelijke gevallen te raadplegen.

Auto’s
Springen van een Car Battery
Wat is een Toerenteller
Meest betrouwbare auto’s ooit gemaakt
Anti-lock Brake Problemen
Problemen Car Problems
Problemen Auto Elektrische problemen
Hoe wordt olie Leak Fix
Auto Reparatie Vragen
Antivries Lek
Beste Auto’s voor jongeren

Leave a Reply