Problemen Auto Elektrische problemen

Problemen kunnen een heel leuk zijn, als je een doe-het-zelf soort van een man, die geniet van het oplossen van mysteries en is verliefd op zijn auto! Met het oog op de auto problemen op te lossen, moet je niet een auto ingenieur. Voor het oplossen van een auto elektrische problemen, alles wat je nodig hebt is een fundamenteel begrip van de wet van Ohm en een gedetailleerd schema van de elektrische auto’s circuits. Het elektrisch circuit netwerk van een auto, is de plaats en voeding mechanisme voor alle werkende systemen van de auto.

Auto Elektrische Problemen oplossen Voorzorgsmaatregelen

De typische voltage in de auto elektrisch circuit is ongeveer 10 tot 16 V. Daarom is de kans op een elektrische schok is minder erg, tenzij u knoeien met de ontsteking assemblage van een auto of de batterij systeem van een hybride auto. Raadpleeg schema van de elektrische montage voordat u enige draadverbindingen of het maken van nieuwe. Controleer en bijhouden van de kleuren van de draden en houd rekening met de belangrijke informatie over welke methode gaat waar! Koppel de accu bij het vervangen of verwijderen van elektrische componenten. Dit elimineert het risico van eventuele onderdelen per ongeluk wordt kortgesloten en de PCM (Power Train Control Module) van de auto wordt beschadigd.

Diagnostische principes en instrumenten van Car probleemoplossing in elektrische installaties

De diagnostische tools voor het oplossen van problemen van een auto elektrische problemen zijn een ohmmeter de weerstand, een voltmeter, zowel met aangehechte leads en een kritische intellect te meten! U kunt een 12 volt licht tester ook gebruiken voor een snelle controle maar het is beter om een ​​voltmeter moet nauwkeurige spannings-lezingen te krijgen.

De principes van diagnose van een auto elektrische probleem is de wet van Ohm. Spanning is recht evenredig met stroom voor een vaste geleider en de evenredigheidsconstante is de weerstand van de schakeling!

Bedenk dat elk apparaat stroom nodig heeft voor zijn werking en er is een minimale drempelspanning, dat absoluut noodzakelijk is voor de werking ervan. Dus de diagnostische methode eenvoudigweg meten van de spanningen op verschillende punten belasting van de auto. Load punten zijn meldpunten waar stroom wordt geleverd aan een belasting die kan de auto gloeilamp, de ruitenwisser, de ontsteking assemblage of van andere bewerkingen auto-onderdeel, dat toont problemen. Daarom, als de spanningsniveaus op een van deze punten afwijkend, dan kan er zeker van dat er een probleem is. Dus de meeste elektrische problemen zijn in wezen laagspanning problemen, ‘geen spanning’ problemen, teveel weerstand problemen of circuit discontinuïteit problemen. In sommige gevallen kan het probleem ook vanwege doorbranden van een aantal componenten.

Problemen oplossen

De eerste plaats om te controleren of elektrische problemen is de accu van de auto. Als de batterij zelf wordt niet met de vereiste uitgangsspanning, dan elke component verbonden aan het toont problemen. Dus om de batterij-uitgang controleer dan eerst, de stekker uit het auto-verbindingen. De PCM kan krijgen resetten en verliest zijn geprogrammeerde instellingen wanneer de batterij is losgekoppeld. Dus hechten een 9 V batterij naar de PCM om dit te vermijden.

Meet vervolgens de spanning tussen de uitgang leidt van de batterij. Als de spanning aflezing gelijk is aan of groter dan 12,43 V, wordt uw batterij voldoende voldoende opgeladen en werkt. Als de spanning rond 12.66 volt, is je batterij volledig is opgeladen en u hebt geen reden om zorgen te maken. Als het minder dan 12,43 V, de batterij moet worden opgeladen.

Volgende sluit de accu en controleer de uitgangsspanning van de belasting punten van de auto apparaten die niet goed werken. Als de spanning nul of zeer laag op een bepaald moment zijn er vele mogelijke scenario’s. Een mogelijkheid is dat de zekering die het apparaat beschermt is doorgebrand of ten tweede het relais dat de macht schakelt naar dat deel is gestopt met werken. Controleer en vervang deze als je vindt ze defect. Vervolgens controleert u de aarding op dat punt. Een auto circuit is gebaseerd op de metalen behuizing van de auto zelf. Als de aarding een fout heeft begaan, stroomgeleiding is niet mogelijk. Als dat het probleem is, dan lossen door het aarden van de terminal vanaf dat punt.

Als de zekeringen zijn in de plaats, aarding is geluid en de relais naar behoren werken, dan is een derde reden voor de lage of geen spanning zou kunnen zijn gecorrodeerd draden of draden met discontinuïteit. Controleren op corrosie draden wordt gedaan door het controleren van de spanningsval over hen. Als het spanningsverschil tussen twee punten verbonden van de draad toont een spanningsval van meer dan 0,1 volt, is er een probleem. U moet het artikel vervangen draad. Werkwijze voor het controleren van de continuïteit is om weerstand te meten tussen de punten verbonden door de draad met een ohmmeter. Als het oneindige, is de draad gebroken binnenkant en moet worden vervangen.

Indien noch de zekeringen, relais of draden vertonen een probleem en de apparaten niet werken, dan kunt u gerust concluderen dat er sprake is probleem met het eindapparaat. Water blootstelling van een elektrisch circuit kan leiden tot kortsluiting dergelijke apparaten. Water Doordringen tot in ruitenwisser circuits of andere circuits is vaak tijdens het regenseizoen.

Uitvoeren van een periodieke controle van de auto elektrische installaties op deze manier voorkomt eventuele toekomstige problemen die opduiken. Wijzigen en vervangen van onderdelen en het maken van een full scale garage kan een baan zijn, de beste links naar een monteur, maar het begrijpen van en het diagnosticeren van de elektrisch probleem zou kunnen worden gedaan door jou. Ik hoop dat ik erin geslaagd in het overbrengen van je, wat een bescheiden man, gewapend met een voltmeter en een ohmmeter kan bereiken! Oplossen en problemen op deze manier niet alleen je kennis met de verbazingwekkende complexiteit van auto-ontwerp maar ook geeft u de voldoening van het oplossen van een probleem op uw eigen.

Diagnose knarsend geluid wanneer het draaien van uw auto
Kilometerteller Reparatie
Auto Levensduur batterij
Remleiding Reparatie
Symptomen van een Bad Fuel Pump
Hoe kan ik Car problemen op te sporen
Beste Front Wheel Drive Auto’s
Vliegende auto’s
Hoe maak je een Frozen automagneten Open
Koplamp Lens Restauratie
Snelheidsmeter Cable Replacement

Leave a Reply