Schuifdak Reparatie

Zonnedaken in auto’s zijn ontworpen om frisse lucht binnen te laten in de auto voor de passagiers of om zonlicht toe in de auto. Een meerderheid van de auto’s deze dagen komen met een schuifdak. Zonnedaken kan zowel handmatig of automatisch, afhankelijk van de autofabrikant. Als uw auto niet over een schuifdak, kun je zelfs krijgen een later geïnstalleerd.

Normaal gesproken, een lekkage of scheur op het zonnedak vraagt ​​om een ​​reparatie. Bij scheurtjes, is het raadzaam vervangen schuifdak, het repareren niet nog halen als voorheen. Anderzijds zijn lekkages meestal veroorzaakt door ophoping van vuil of afval in de sluiting of verstopping water in de afvoerbuis.

Hoe maak je een Broken Schuifdak herstellen

Er zijn twee grote problemen vaak geconfronteerd met mensen die zonnedak. Dit kan ofwel een gebroken dak of een lek in het dak. Bij het eerste geval beter vervangen schuifdak niet repareren. Dus laten we eens kijken naar instructies voor het vervangen van een kapotte zonnedak.

Benodigd gereedschap:

Hammer
Schroevendraaiers
Handschoenen
Moersleutel
Schuifdak installatiekit
Utility Knife
Draadloze frill machine

Reparatiehandleiding

Stap 1
Er zijn verschillende schuifdak modellen op de markt. U moet de een die geschikt is voor uw auto te kiezen. Zodra u de aankoop van de dak van uw keuze, controleren of alle onderdelen in het schuifdak reparatieset zijn geleverd door de fabrikant of niet.

Stap 2
Houd de template die je hebt bij de reparatieset ontvangen op de buitenkant dak van uw auto. Het moet exact overeenkomen met de opening aan het zonnedak al aanwezig is. Dit zal u helpen om een ​​globaal beeld voor uw werk. Verwijder het schuifdak paneel van de auto. Onderzoek elk deel en zien of het goed werkt of niet. Kijk door het dak voorzichtig aan een defecte onderdeel dat reparatie of vervanging nodig mocht hebben.

Stap 3
Crank het dak te openen met behulp van een 4mm hex socket, om de storing goed te inspecteren in uw gebroken zonnedak. Aangezien het niet mogelijk om het dak volledig geopend na het indrukken van de headliner achter vooraf beslissen of het noodzakelijk of niet.

Stap 4
Haal de kapotte dak nadat u hebt gevonden de onderdelen die vervangen moeten worden. Bevestig alle defecte onderdelen zonder enige beperkingen. Om de gerepareerde dak opnieuw te installeren, moet u mogelijk een lichte wijzigingen aan te brengen, zodat het goed past. Controleer de afdichting op lekkage.

Als u worden geconfronteerd met een probleem van water lekt uit het open dak, volg dan de onderstaande instructies gegeven over het repareren van een lekkende dak.

Benodigd gereedschap:

Dunne aderige kabel
Schoonmaakster
Stuk van natte doek
Kleerhanger
Dunne buis
Water

Repareren van een lek op een Sunroof

Stap 1
Reinig het glazen paneel aan de buitenkant van de auto met behulp van een niet-schurend reinigingsmiddel en een doek. Nu, opent u eerst de ventilatie schaduw en open vervolgens het schuifdak. Als u merkt dat het vuil die niet toestaat dat het schuifdak goed sluiten bij de afdichting, reinig het gebied met een natte doek.

Stap 2
Goed onderzoekt de afdichting en kijk of je in staat zijn om eventuele scheuren ter plaatse op. U de afdichting vervangen indien scheuren, omdat de oorzaak van lekkage. Ook inspecteren drainage buizen. Controleer op verstoppingen of stilstaand water in. In het geval u merkt dat het water verstopt in deze buizen, schakelt u het met behulp van een kleerhanger of een dunne draad kabel.

Stap 3
Het feit dat er geen verstopping in de drainagebuizen bepalen, plaatst een draad in en trekken na enkele seconden. U kunt ook een klein beetje water ook giet deze buizen te bevestigen het is ontstopt.

Gemiddelde reparatiekosten

De kosten of repareren van een zonnedak is afhankelijk van het type dak heeft u en uw auto model. Niet alle autofabrikanten te installeren dezelfde soort zonnedak en daarom is er een variatie in de prijzen. Uw reparatiekosten zou ook afhangen van de prijs van het gedeelte dat u wilt vervangen. In het geval dat u dit niet doet de reparatie werk zelf en in plaats het gedaan te krijgen van ergens anders, krijgt u ook tot personeels-kosten te betalen. De kosten kan overal zijn tussen USD 250 tot USD 500. Het is raadzaam om originele en originele onderdelen voor vervanging te kopen.

Een open dak reparatie is eenvoudig en kan thuis worden gedaan. Echter, als je wilt om het te vervangen door een nieuwe, neem professionele hulp als je niet wilt dat er iets mis te gaan.

Car Alarm Problemen
Dashboard Reparatie
DVD-speler Reviews
Het verwijderen van Deurpanelen
Het houden van uw auto in tip-top vorm voor Winter
Radiator Fluid
Auto dvd-spelers
Remote Car Starter Problemen
Remlichten niet werken
Cruise Control Problemen
Symptomen van een Bad Throttle Position Sensor

Leave a Reply