Slijtage-indicator

Het besturen van een voertuig met versleten banden kan zeer riskant zijn. Echter, de meeste van ons zijn niet bezorgd over de staat van de banden en misschien niet eens te vervangen in de tijd. Hoe weten we wanneer de banden vervangen? Periodieke controle van de banden kan u helpen bij het bepalen van hun toestand en beslissen of om het te vervangen of niet zoals u zou doen voor andere auto-onderdelen. Een oppervlakkige inspectie kan je niet helpen om een ​​juiste idee over de conditie van de band te krijgen.

Wat zijn slijtage-indicatoren

Terwijl de meeste van ons zijn zich bewust van het gebruik van deze indicatoren, er zijn sommige mensen, die onwetend zijn over deze band monitoring systeem. Dus kennis over dit systeem kan echt nuttig in het controleren van de banden op slijtage. Deze indicatoren zijn die verhoogde delen, die zijn gevormd in de groeven van banden. Aangezien deze indicatoren of balken gemaakt van hard rubber zijn gelegen aan de overkant van de loopvlakken, kunnen zij niet zichtbaar zijn in nieuwe banden. Tegenwoordig zijn de meeste van de auto’s met banden die komen met slijtage-indicatoren, die zijn geplaatst rond de omtrek van de band. Elke band heeft een aantal van deze indicatoren, die ongeveer 1,6 mm hoogte hebben. Ze fungeren als een systeem van toezicht, die u kunnen helpen te weten wanneer de banden te vervangen.

Hoe te gebruiken slijtage-indicatoren

Nu we weten dat staven zijn gevormd tussen de loopvlakken van banden en elke band heeft meerdere van dergelijke bars, die zich langs de omtrek van de band. Met behulp van deze indicatoren is een van de eenvoudigste methoden om de toestand van de band te bepalen. Deze balken zijn gemaakt van hard rubber, die niet zichtbaar zijn in nieuwe banden, maar zoals het loopvlak slijt, deze balken zichtbaar. Volgens de huidige normen, de traktatie slijtage-indicatoren verschijnen op de band wanneer het loopvlak wordt afgesleten tot 1/16 van een inch. Je kunt de diepte van het loopvlak met een liniaal te bepalen of de band moet worden vervangen of niet. Indien de diepte meer dan 1/16 van een inch, dan is er geen behoefte aan directe vervanging banden. Als de diepte is dichter bij 1/16 van een inch, dan moet je denken aan nieuwe banden in de nabije toekomst. Als deze lager is dan 1/16 van een inch, onmiddellijk band vervanging noodzakelijk is. Er zijn echter verschillende andere factoren die moeten worden gehouden bij het lezen van deze indicatoren. De profieldiepte moet worden genomen op verschillende punten langs de omtrek van de band, omdat, kan het voorkomen dat de slijtage zich concentreert op sommige locaties alleen. In dergelijke gevallen wieluitlijning moet gebeuren. Als de slijtage dezelfde is, dan worden vervangen. Kortom, de zichtbaarheid van twee tot drie slijtage-indicator bars op verschillende locaties, die ten minste minder dan 120 graden van elkaar op de omtrek van de band betekent dat de band vervanging noodzakelijk is.

Nu, je weet hoe te interpreteren slijtage-indicatoren op band, om zijn conditie te bepalen. Deze ingebouwde band monitoring systeem is een van de eenvoudigste methoden om uit te vinden van de mate van slijtage van banden. Dus, vergeet niet om uw banden te inspecteren, ten minste een keer in een maand.

Auto Oververhitting
Hoe maak je een Car Battery kopen
Dynamo Probleem Diagnose
Piepende remmen
Meest betrouwbare auto
Uitlaat Lek
Duurste Auto Merken
Gesloten Keys in Car
Auto stereo installatie
Cool Car Accessoires
Hoe maak je een lederen Car Seat Reparatie

Leave a Reply