Snelheidsmeter werkt niet goed

Of het nu een auto, de snelheidsmeter is wat geeft de bestuurder of ruiter informatie over de snelheid. Dit helpt de bestuurder beseffen hoe snel of langzaam hij beweegt. Traditionele snelheidsmeters waren handleiding en gebruikte draden om de snelheid te bepalen, terwijl de meeste moderne auto’s deze dagen gebruiken snelheidssensoren voor hetzelfde. Veel voorkomende problemen zijn een defecte sensor, probleem met de bedrading of de draaiknop defect. Problemen met snelheidsmeter problemen meestal vragen om een ​​vervanging van de snelheidssensor of kabel, afhankelijk van het voertuig. Beide reparaties zijn eenvoudig uit te voeren en kan gemakkelijk thuis worden gedaan.

Hoe werkt een snelheidsmeter werk?

Voordat we naar het oplossen van problemen snelheidsmeter niet werkt problemen, is het belangrijk om te begrijpen hoe het precies werkt. In de 19e eeuw, bijna alle voertuigen die gebruikt worden de Eddy Current snelheidsmeters. Een kabel is aangesloten op het voorwiel op de snelheidsmeter, waar het deel uitmaakt van een magneet. Rondom deze magneet is de beker, die is verbonden met een veer en aan het stuur. Als het voertuig naar voren, veroorzaakt rotatie van wielen de kabel en magneet draaien. Dit resulteert in een draaibare elektrische stroom krijgen gevormd in de beker, en ook een magneetveld in. Dit magnetisch veld wordt getrokken door de magneet in de snelheidsmeter. De magnetische kracht is evenredig met de snelheid waarmee de wielen draaien. Dus wanneer je snel te rijden, de magnetische aantrekkingskracht gaat het lampje van uw dial hoger, en als je vertragen de lente begint het tegenhouden van de indicator, nog meer tot aan nul.

De traditionele wervelstroom snelheidsmeters zijn nu vervangen in de meeste auto’s door digitale snelheidsmeters. In deze, is er een sensor op roterende as van de auto. Ook de roterende as heeft een magneet aan gekoppeld en geplaatst naast een magnetische sensor. Een kleine elektrische stroom, in de vorm van een puls, ontstaat bij de roterende as de sensor passeert. Deze puls wordt berekend door een kleine computer en verzonden naar de wijzerplaat, waar u kunt de auto snelheid te zien.

Gemeenschappelijke Snelheidsmeter Problemen

Problemen ontstaan ​​wanneer er problemen overal bovengenoemde functionerend proces. De meest voorkomende problemen in het snelheidssignaal sensor, als gevolg waarvan de snelheidsmeter stopt met werken. Als er problemen optreden in tandwieloverbrenging of zoek de ‘check engine’ lampje op, het is het gevolg van een defecte snelheidssignaal sensor. In het geval van uw snelheidsmeter met behulp van de ‘wervelstroom’ technologie, kan er een probleem met de aansluitkabel die dit probleem veroorzaakt. Tikkende geluiden zijn een teken van dit probleem. In beide gevallen moet u de kabel of de snelheid sensoren te vervangen om uw probleem op te lossen.

Problemen Snelheidsmeter Problemen

Het vinden van een Cable Replacement
Haal de motorkap en hondenhok om de kabel uit de auto. Haal de bout van onder het dashboard, zodat u gemakkelijk de oude kabel te openen. Verwijder ook de moer op de draaiende as en trek de kabel door de passage. Verwijder de kabels aanwezig zijn op de transmissie en motorruimte.

Als je eenmaal hebt verwijderd, de oude kabel van uw auto, moet u deze vervangen door een nieuwe. In de adapter, bevestig het vierkante uiteinde van de nieuwe kabel en ook de moer wordt vastgedraaid op de roterende as. Voer de nieuwe kabel door de gang en draai de bout aan zijn achterste einde. Dit einde moet worden vastgesteld op plein van de snelheidsmeter de wacht. Bevestig terug de klemmen die u eerder verwijderd en ook weer terug de motorkap.

Snelheidssensor Vervanging voor voorwielaandrijving
U vindt de snelheidssensor achter de motor boven de trans-as. Verwijder de verbindingsslang, luchtfilter en elektrische connector van boven de sensor. Met behulp van een 10 mm aansluiting, neem bouten houden van de sensor op zijn plaats. Gewoon draai de sensor te verwijderen. Bevestig de nieuwe sensor op zijn plaats en draai de bouten vast omheen. Bevestig de slang terug, luchtfilter en de elektrische connector op de sensor.

Snelheidssensor Vervanging voor Achterwielaandrijving Voertuigen
U vindt de snelheidssensor aan de kant van de bestuurder achter de transmissie. Hef het voertuig op van de kant van de bestuurder en hieronder zet een krik om daar te houden. Verbreek de elektrische aansluitingen aanwezig op de sensor en neem bouten houden van de sensor op zijn plaats met behulp van een stopcontact. Haal de sensor zorgvuldig en vast een nieuwe voor in de plaats. Bevestig de stekker weer aan het en draai deze vast.

Niet elke snelheidsmeter gerelateerd probleem heeft behoefte aan een vervanging baan. Het afhankelijk van de oorzaak. In het geval dat de wijzerplaat is het probleem, kunt u gemakkelijk alleen te vervangen. Problemen met de kleine computer lezen sensorsignalen vragen om de computer te vervangen. Het is daarom belangrijk voor u om uw auto naar een automonteur en de diagnose van de situatie, voordat springen op de conclusies en proberen op te lossen het zelf.

Cruise Control Problemen
Car Power Window Repair
Muffler Reparatie Kosten
Emergency Brake Reparatie
Trommelrem Aanpassing
Actie Auto Antenne
Antivries Lek
Hoe maak je een Car Battery Koppel
Bumper reparatiekosten
Hoe een Dynamo vervangen
Top 10 snelste auto’s in de wereld

Leave a Reply