Toerenteller Problemen oplossen

Moderne auto-interieurs hebben een opvallende gelijkenis met vliegtuig cockpits, rekening houdend met de verschillende wijzerplaten en meters geïnstalleerd op de voorzijde dashboard. Een van die wijzerplaten behoort tot de toerenteller.

Wat is een toerenteller?
De motor is een auto hart en de RPM (Revolutions Per Minute) lezen is net als de hartslag opnemen. Engine RPM is de aanduiding van stroom die de motor. Een toerenteller is een apparaat dat wordt gebruikt om live meting van de RPM van een motor waarde. Net als een hoge puls is slecht voor het hart, een hoog toerental tarief is niet goed voor de motor van de auto. Hoge toerentallen kunnen leiden tot oververhitting van de motor en uiteindelijk falen.

Voor rendement van de motor, is het belangrijk dat de automobilist verandert tandwielen volgens de toerentallen. Daarom, toerenteller een belangrijk auto-onderdeel dat moet worden in volledig functionele toestand. Het helpt bij het toezicht op de motor werkende staat, de algehele gezondheid en om auto-motor problemen op te sporen, als die er zijn. Moderne auto’s zijn uitgerust met digitale tachograaf, in plaats van de vroegere analoge wijzerplaat tachometers.

In werking
Tachometers meten het toerental van een motor door het meten van de krukas rotatie snelheid. Dit wordt meestal gedaan door het aanbrengen van een elektrische generator apparaat dat elektrische stroom evenredig met de rotatiesnelheid van de krukas genereert. Het instrument is gekalibreerd om RPM lezen evenredig met de opgewekte stroom weer te geven. Het is essentieel dat men een werkende toerenteller op het dashboard als zonder het heeft, is er geen manier kunt u een oogje houden op een werking van een motor.

Eenvoudige problemen oplossen
Er zijn verschillende problemen die kunnen optreden met een tachometer. Ze kunnen vooral worden teruggevoerd om mechanische en elektronische problemen. Van de vele auto problemen die kunnen opduiken, toerenteller problemen zijn enkele van de gemakkelijkste op te lossen. Hier leg ik uit enkele eenvoudige technieken voor probleemoplossing.

Toerenteller Weergave Failure
Als u merkt dat een toerenteller niet elke lezing op het display wordt weergegeven, is waarschijnlijk de reden van de mislukking van de LED-display. LED-displays die in gebruik zijn voor lange, kan Uitfaden als gevolg van schade. Haal het vervangen LED-display wordt het probleem opgelost vrij gemakkelijk. Dit is de eenvoudigste taak bij het oplossen van een toerenteller.

Controleer draadverbindingen
Soms kan gecorrodeerde draadverbindingen en breuk de reden zijn voor de toerenteller niet werkt. Een klassiek symptoom van een losse draad verbinding is grillig weergave van meetwaarden. Controleer de toerenteller bedrading gedeelte in de auto handleiding. Als je daar niet vinden, krijgen de juiste Hayne handleiding voor uw auto.

Met de toerenteller elektrisch schema voor je, controleert u de onderliggende verbanden. Traceer de kabel aansluiting van de krukas verbonden generator om het scherm op uw dashboard. Controleer de verbinding met de accuvoeding en de motor controle-eenheid. Zorg ervoor dat de toerenteller goed is geaard. Fix losse verbindingen eventueel en vervang gecorrodeerde draden. Zorg ervoor dat u de aansluitingen terug te zetten zoals ze waren.

Kalibratie Problemen
Een andere belangrijke bron van problemen in een toerenteller is kalibratie die is uitgegaan van de synchronisatie. U zult merken dat RPM metingen zijn echt laag of abnormaal hoog in vergelijking met het werk status motor. Dat is een duidelijke indicatie van problemen met de kalibratie. Dit probleem kan worden opgevangen, door het resetten van de digitale toerenteller. Gewoon Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor informatie over het resetten van het apparaat.

Controleer met een vervangende Toerenteller
Om te controleren of het een probleem met de bedrading of een intern probleem van de toerenteller, de installatie van een vervangende toerenteller voor het testen. Als het werkt, dan is het probleem ligt bij de toerenteller. Gewoon laten controleren door een technicus in een auto repair center.

Als u het moeilijk vindt om de juiste diagnose stellen, dan is het het beste om toerenteller reparatie te laten aan professionals. Bij totaal defect of storing, zal er geen alternatief voor vervanging voltooien.

Symptomen van een Bad Throttle Position Sensor
Beste Front Wheel Drive Auto’s
Mp3-spelers
Car Audio Systemen
Auto Oververhitting
Remote Car Starter Installation
Car Dent Removal
Alarm voor auto’s
Tips voor het kopen van een Car Audio versterker
Auto Oververhitting Oorzaken
Car Power Window Repair

Leave a Reply