Torsion Bar

Een torsie bar is een suspensie bar gemaakt van metaal die typisch is vastgesteld in voertuigen met vierwielaandrijving, zoals bestelwagens, auto’s of vrachtwagens. Zijn aanwezigheid is zeer essentieel bij het ontwerpen van een voertuig, omdat de functies die het geschikt bijna verleent het basisidee van het gieten van een voertuig. Laten we lezen in dit artikel, op de verschillende kenmerken van een torsiestaaf te leren kennen.

Basis van een Torsion Bar

Het is technisch gedefinieerd als een metalen staaf of een flexibele veer die een veerwerking maakt een machine of een voertuig. In geval van een voertuig, het vast op het frame of chassis van een voertuig aan een uiteinde. En aan het andere uiteinde is bevestigd aan de as, as of de draagarm. Wanneer het voertuig in voorwaartse richting, genereert een natuurlijke krachten. Dergelijke krachten creëren enorme hoeveelheid koppel op de torsiestaaf uiteindelijk waardoor het draaien langs de as. Het toestel hangt individueel op de specificaties van een ontwerp van voertuigen. Deze balken worden gebruikt in voertuigen waar de schorsing is van beperkte ruimte. Het basisidee van een voertuig met een torsiestaaf is, maakt ondersteuning van het gewicht van een voertuig. Het overspoelt de verende krachten die door het voertuig geproduceerd tijdens de motiliteit en de beweging. En tot slot, houdt een goed contact van de banden met het wegoppervlak.

Bij deze staven worden gewoonlijk gebruikt voor productie machines en apparaten, het idee biedt blijft hetzelfde. Laten we het herzien opnieuw. De bar is gepositioneerd om het chassis met een beugel die de voorwielophanging uitstrekt tot het achterste punt van het voertuig. Het verdraagt ​​een voertuig wendingen en lasten over het centrum alleen maar om verende actie te verstrekken aan het.

Het ontwerp van een torsiestaaf is gebaseerd op de hoeveelheid koppel dat wordt gebruikt in de torsiehoek de omvang van de veer twist en de afmetingen en materialen waaruit de metalen staaf bouwen. Dit soort van een ophangsysteem in een auto, helpt voorkomen gevaarlijke hobbels, schokken en bouncy effecten tijdens het rijden.

Volgens de definitie dat het een bron is niet letterlijk. Het biedt alleen een gevolg als een. Dus als het gaat om de kwestie van de te vervangen, het antwoord is heel simpel; louter door friemelen met de spanbouten en het gebruik van niet-zo ultra geavanceerde gereedschap voor het verwijderen, zou je in staat zijn om een ​​defecte torsiestaaf verwijderen uit een voertuig. Volg gewoon deze paar technische stappen en je bent op weg om de oude te vervangen door de nieuwe.

Torsion Bar Verwijder Proces

Vereist gereedschap:

Een variabele Socket
Een Jack
Een Spanner
Een Moersleutel

Instructies

Stap 1: Til de kap van het voertuig aan de hand van een krik. Dit zal u helpen om een ​​grondige uitzicht over de hele veersysteem.

Stap 2: Nadat u comfortabel gelegen, verwijder voorzichtig de torsie bar bouten die op de afdekplaat. Doe dit met behulp van een sleutel.

Stap 3: Merk op dat de plaat deksel vrij is losser. Nu kunt u gemakkelijk los de bar met je blote handen.

Stap 4: Maar voordat je verlichten de spanning van de torsie bar, de aanpassing niveau van de stelbouten wordt verondersteld te worden gemeten. Noteer deze meting beneden het zal u helpen bij de installatie van de nieuwe bar.

Stap 5: Zodra u dit doet, het gemak van de bar en de plaats van de tools met de adapters over.

Stap 6: Draai het gereedschap omhoog zodat de stelbouten van de bar is een beetje hoger verhoogd. Dit wordt gedaan door de werking van bar-experts.

Stap 7: Tot slot, draai de torsie bar stelbouten en het op los zachtjes. Controleer of de bar is makkelijk om nu te verwijderen.

Opmerking: Markeer de plaats van de nokken en bouten met een stift of krijt. Dit zou helpen om het proces van het installeren van een nieuwe te vergemakkelijken.

Deze duurzame vorm van suspensies al sinds 1930. Dus, ik hoop van al deze bescheiden uitleg over een torsiestaaf, nu zou je het fundamentele doel van zijn bestaan ​​hebben begrepen.

Hoe een Dynamo controleren
Muffler Tips Installatie
Auto Veiligheid Ratings
Auto dvd-spelers
Reiniging Batterij Corrosie
Muffler Reparatie Tape
Alarm voor auto’s
DVD-speler Reviews
Auto Interieur
Hoe maak je een band te verwisselen
Spray Painting

Leave a Reply