Uitlaat Lek

Een auto uitlaatsysteem is een veiligheidsmechanisme dat fungeert als het bolwerk tegen geluidsoverlast en luchtvervuiling die wordt veroorzaakt door de verbranding van een auto motor proces.

Uitlaat Systeem Bouw & Functies
Het uitlaatsysteem ontwikkeld te filteren en te behandelen uitlaatgassen van de verbrandingsmotor. Het bestaat uit een uitlaatspruitstuk, verbonden met de uitlaatpijp, gevolgd door de katalysator, uitlaat en tenslotte de staart pijp. Het spruitstuk verzamelt uitlaatgassen door de verschillende verbranding cilinders en levert ze aan het uitlaatsysteem voor de behandeling. De katalysator behandelt de uitlaatgassen zoals koolmonoxide en onverbrande koolwaterstoffen en omzet in minder schadelijke gassen zoals kooldioxide en andere verbindingen. De geluiddemper, zoals de naam al doet vermoeden, dempt het geluid dat door de motor van de auto, terwijl de uitlaat eindelijk bevrijdt de behandelde uitlaatgassen.

Schade aan het uitlaatsysteem onderdelen kan leiden tot lekkage van schadelijke gassen voordat ze worden behandeld. Deze schade wordt meestal veroorzaakt door ophoping van vocht in de uitlaat die leidt tot roestvorming en corrosie. Een andere reden achter de schade directe fysieke impact. Het is noodzakelijk dat de lekkage onmiddellijk gedetecteerd en verholpen. Anders kan de lekkage van uitlaatgassen zoals koolmonoxide in de passagiersruimte tot ernstige schadelijke effecten.

Lekkage tekenen
Hier zijn enkele van de symptomen die u kunnen helpen identificeren uitlaat lek.

Luid Roaring of Popping Noise
Luid brullend of ploffend geluid dat u kunt elke keer dat u de auto te horen, is een symptoom. Het uitlaatsysteem is in principe schreeuwen om op te vallen!

Carbon Build Up & Rust
De enige manier waarop men daadwerkelijk kan controleren of er uitlaatgassen lekken is door het nemen van een toorts en eigenlijk eens te kijken naar de onderkant van de auto. Controleer het complete uitlaatsysteem montage en op zoek naar tekenen van koolstof bouwen en roest. Zorg ervoor dat u handschoenen draagt, een masker en een veiligheidsbril. Met behulp van een staalborstel, het reinigen van de koolstof afzetting en fysiek te controleren op gaten in de uitlaat.

Gaslucht
Een onderscheidend gaslucht, samen met een hoge rookontwikkeling, bij het starten van de auto, duidt op een lek. Zorg ervoor dat je voor een onmiddellijke uitlaatsysteem controleren, wanneer u merkt dat een dergelijk gas geur.

Bevestiging Lekken
Een snelle oplossing is stukadoors een speciaal soort stopverf over de gaten en het te bedekken met een tinnen patch. Dit kan echter slechts een tijdelijke oplossing totdat u de auto te krijgen naar een erkend reparatiecentrum. De beste oplossing voor een uitlaat lek is het lassen van de onderdelen weer in de gaten repareren of volledig vervangen van de uitlaat systeem onderdeel als het buiten berging.

Dus, dit was een kort overzicht van de oorzaken, symptomen en oplossingen voor een uitlaat lekkage. Wacht niet langer repareren van het uitlaatsysteem tegen elke prijs, als de schade aan de gezondheid bij lekkage van gassen als koolmonoxide is onomkeerbaar!

Batterij Terminal Corrosie
Car Audio Installatie Gids
Veiligste auto’s
Anti-lock Braking System
Vervang Oliecarter
Wanneer Rotoren vervangen
Best Car Luidsprekers
Sleutels in auto – How to Get In
Dynamo Probleem Diagnose
Uitlaat Lek
Car Audio Systemen

Leave a Reply