Verschil tussen Schuifdak en moonroof

Het merendeel van de luxe auto’s hebben een bedienbare paneel in het dak die het mogelijk maakt zowel de lucht en licht om in de passagiersruimte. Dit is zeker een zeer aantrekkelijke eigenschap van de auto’s die behoren tot het luxe segment. Schuifdak is de generieke term die wordt gebruikt om deze te bedienen paneel te beschrijven. Schuifdak werd voor het eerst ontworpen door Hollandia, een Nederlands bedrijf. Hoewel moonroof of glazen zonnedak is gemaakt door de Amerikaanse Schuifdak Company, werd voor het eerst geïnstalleerd door Ford in het begin van 1970. De eerste auto met een moonroof hebben was de Lincoln Continental Mark IV. Sindsdien is het concept van deze bedienbaar paneel in het dak zeer populair geworden.

Hoe is een Sunroof anders dan een moonroof

Hoewel Ford gebruikt deze functie in de jaren 1970, de inspiratie kwam van mensen. In die dagen, zelfs vóór de invoering van moonroof door Ford, had men begonnen met het plaatsen ondoorzichtig en metalen panelen op het dak van hun auto’s. Deze werden bediend. Als gevolg van de toenemende populariteit van deze trend, de auto fabrikanten besloten om een ​​dergelijke functie in hun voertuigen op te nemen. Aangezien de technologie geavanceerde, werden verschillende wijzigingen aangebracht. Eerder deze panelen werden met de hand bediend, doch al snel de autofabrikanten kwam met betere eigenschappen en deze begon te elektronisch worden bediend. Met geavanceerde technologie en het ontwerpen van expertise, werden bepaalde wijzigingen aangebracht. De versie die door Ford geïntroduceerd in 1970 gebruikte glazen paneel en werd genoemd als moonroof. Men moet kijken naar de geschiedenis van de evolutie van de auto-ontwerp om het verschil tussen een moonroof en een zonnedak te begrijpen.

Een zonnedak is typisch een vast lichaam gekleurde paneel dat verschijnt of is afneembaar, terwijl een moonroof is een bepaald type schuifdak. De glazen paneel maakt moonroof stijlvoller dan zonnedaken. De moonroof functie wordt beschouwd als strak en dat is de reden waarom u de moonroof functie op verschillende luxe auto’s te spotten. Schuifdak dat een ondoorzichtig paneel laat licht en lucht in, alleen als het wordt geopend, terwijl moonroof op grond van het zijn een glazen paneel, kan het licht ook in te voeren wanneer deze gesloten is.

Toen het concept van moonroof werd geïntroduceerd, werd het steeds populairder omdat glazen panelen keek strak en mogen de passagiers om een ​​beeld van de hemel, zelfs wanneer de moonroof werd gesloten te krijgen. De markt wordt overspoeld met alle soorten van luxe auto’s die deze functie te gebruiken. Over de jaren zijn de voorwaarden begonnen door elkaar gebruikt. Metalen worden niet meer gebruikt om zonnedaken te maken. De fabrikanten hebben om tegemoet te komen aan de smaak van de kopers en verbeterde versies nodig zijn om hen te bevredigen. Voorbij zijn de dagen, toen een moonroof betekende een enkele laag van glas dat moest handmatig worden bediend en kon gewoon minimaal te openen. Deze nieuwere versies zijn panelen van gehard glas, dat kantelen of glijden terug in het dak geheel en laat de inzittenden te ademen in de frisse lucht en de zon te genieten. Nu ligt de nadruk op de betere beweging van het dak en verschillende stijlen zoals pop-in, vouwen, top-mount, spoiler, panoramische en verwijderbare dakpanelen zijn ingevoerd om betere opties te bieden. De meeste daken elektronisch bediend.

Dit was wat informatie over het verschil tussen schuifdak en moonroof. Aangezien schuifdaken nu van glas, worden deze termen nu door elkaar gebruikt. Er is dus geen noodzaak om in de war raken tussen de twee.

Beste Familie Car 2012
DVD-speler Reviews
Stickers voor Auto’s
Brake Fluid Flush
Remklauw Reparatie
Wat is de snelste auto ter wereld
Interessante Car Facts
Plastic Gas Tank Repair
Best Concept Cars
Wanneer Rotoren vervangen
Auto Detailing

Leave a Reply