Wanneer Shocks vervangen

Elk onderdeel van een complexe machine heeft een beperkte levensduur, zoals slijtage eist zijn tol in de tijd. Uw auto schokken en struts zijn geen uitzondering op deze regel. Als je wilt behouden of zelfs verhogen van de mate van het rijden controle en het comfort van uw auto, is het essentieel dat je weet wanneer het tijd is om schokken te vervangen, samen met de struts die hen ondersteunen. Tijdig onderhoud en vervanging van auto-onderdelen, als ze dicht bij de beëindiging van de levensduur helpt voorkomen dat auto crisis uit ontwikkelingslanden. Het doel van het schrijven van dit blog artikel is om u te voorzien van informatie over de juiste tijd om uw schokdempers en veerpoten vervangen.

Functie van Schokken & Struts

Laat ik kort u vertrouwd te maken met de rol van de schokken en stutten in het functioneren van uw auto, vooraleer te praten over wanneer te schokken te vervangen. Zowel schokken en struts maken deel uit van de opschorting van de auto, waarvan de primaire functie is het creëren van de schokabsorberende buffer tussen het frame van de auto en de wielen. Het zorgt er ook voor dat de auto wielen blijven in nauw contact met de weg, waardoor u met een vlotte rit en controle over de auto, terwijl het versnellen, remmen en draaien.

De reden dat je niet het gevoel het grootste deel van de weg hobbels waarmee uw auto wielen, is omdat de auto hydraulische schokdempers of schokken, samen met de struts, de impact te absorberen door middel van een veermechanisme en af ​​te voeren, voordat het wordt doorgestuurd naar de auto frame.

Zij bieden ook structurele stabiliteit van de auto schorsing en bieden u meer controle tijdens het rijden. Als de schokdemper de hydraulische mechanisme lekken of het gehele systeem schade ondergaat, is het niet langer effectief in het leveren van rijstabiliteit en het opvangen van schokken tijdens het rijden. Ergo, uw rit is hobbelig en je auto zwaait meer tijdens het rijden. Laten we eens zien wat zijn de tekenen dat een op handen zijnde schokdemper vervanging aan te geven.

Symptomen van Worn Out Schokken & Struts

Wanneer uw auto schokken en struts zijn versleten, is het moeilijk om het probleem te negeren als je kunt letterlijk voelen de effecten ervan, wanneer je auto raakt een kuil in de weg of je een ritje maken op een hobbelige weg. Een van de primaire tekenen die erop wijzen dat uw auto schokken en stutten een vervanging nodig is als je op de rem.

Wanneer de schokken absorber mechanisme niet werkt, de auto voor duiken naar beneden als je de rem te trappen. Anderzijds, bij het versnellen kunt u duidelijk voelt de achterkant van de auto kraken. Rides steeds hobbelig en de hele auto montuur heeft de neiging te stuiteren of omhoog oscilleren en neer, na het raken van een kuil. Bij het draaien, kan de auto veel te zwaaien.

Ook, als je lekkage aan de schokken absorber behuizing, beschadigde zuigerstangen te vinden en te versleten banden, het is tijd dat je zowel de schokken en stutten vervangen. Weten wanneer te schokken vervangen is belangrijk en als je een van de bovenstaande borden ziet, kunt u ervan verzekerd zijn dat het tijd is om een ​​garage centrum te bezoeken.

Wanneer Auto Schokken en Struts vervangen?

Auto handleidingen over het algemeen informatie over wanneer u uw schokdempers te vervangen. Over het algemeen is de aanbevolen kilometers bereik, waarna u wordt geadviseerd om te gaan voor een vervanging is 50.000 tot 60.000 mijl. Als u een van de hierboven genoemde tekenen van shock absorber slijtage opmerkt, moet je gaan voor een vervanging. Raadpleeg uw auto handleiding voor specifieke informatie over de ideale vervanger periode.

De beste manier om de vervanging timing te bepalen is door middel van feitelijke inspectie. Als u te identificeren op tekenen van slijtage, die eerder besproken, is het beste dat u de schokken en stutten zo snel mogelijk vervangen te krijgen, tenzij je genieten van achtbanen! Tijdige vervanging zal er ook voor zorgen dat uw auto banden en aandrijving inrichting niet significant beïnvloed. Echter, als je aandringen op een tijdsbestek, is het aanbevolen dat u inspecteren en vervangen de schokken en stutten na een verloop van 50.000 tot 60.000 mijl.

Remote Starters voor auto’s
Hoe maak je een Car Battery Test
Car Problems
Antivries Lek
Auto Reparatie Schattingen
DVD-speler Reviews
Auto Veiligheid Ratings
Autoruit Reparatie
Hoe wordt Remmen Bleed
Car Audio Wholesale Distributeurs
Wanneer Remblokken vervangen

Leave a Reply