Wat is een Toerenteller

Om de functie van motor van een auto te controleren, wordt een tachometer benut. Te definiëren in eenvoudige termen is een apparaat of een instrument dat wordt gebruikt om de snelheid van een roterende inrichting meten. In andere woorden, dit instrument te berekenen werkt de rotatie per minuut (RPM) factor. De meest voorkomende gebruik van dit apparaat is om de snelheid van een roterende as wordt aangedreven door een motor. Grote vrachtwagens, sportwagen, schepen, enz., gebruikt u de functie van deze machine. Analoge tachometers bestaan ​​uit een naald die de huidige meting weer te geven, en hebben markeringen voor een veilige en gevaarlijke niveaus. Tegenwoordig een tachometer op een auto is in digitale vorm. Hier wordt de output gepresenteerd in een directe numerieke waarde.

Soorten Toerenteller

DC Tachometer
DC staat voor gelijkstroom. Het apparaat is niets anders dan een permanente-magneet generator. De uitgang van deze inrichting is 2 tot 10 volt per 1.000 omwentelingen / minuut. Voor het aanduiden van de snelheid, wordt een voltmeter die een hoge weerstandswaarde ingebouwd in ijk in omwentelingen per minuut.

AC Toerenteller
AC is de afkorting voor wisselstroom. Een draaiende permanent magneet veld en een stationaire wikkeling zijn de elementen nodig voor de bouw van een AC tachometer. De uitgangsspanning en frequentie die hier wordt gegenereerd blijven in verhouding tot de rotatiesnelheid.

Eddy-Current Toerenteller
Nee het is niet een apparaat van iemand genaamd ‘Eddy’. De stroom die wordt gegenereerd in een geleider die ligt in de nabijheid van een variërend magnetisch veld bekend als eddy-stroom. Dus gebaseerd op dit principe, dit soort toerenteller vindt uitgebreide toepassingen in de snelheidsmeters van auto’s, en voor het meten van de snelheid van een vliegtuig.

Elektrische toerenteller Generator
Dit gebruikt een combinatie van een elektrische generator en indicator. Nu de generator kan een DC zijn en de indicator kan ook een DC, terwijl een AC indicator en een wisselstroomdynamo zijn mogelijk.

Andere feiten

Het gebruik van een tachometer gage kan op verschillende manieren. In een werkwijze wordt de motor aandrijfas verbonden met een kleine generator. Nu de stroom die zou worden gegenereerd door deze inrichting worden aangepast aan de RPM meting. Op een andere manier kan de maatregel worden genomen door het bepalen van de snelheid waarmee de ontsteking stuurt vonken het systeem.

Primitieve types van tachometers moest fysiek contact met het apparaat dat werd gemeten behouden. Echter, deze apparaten geen hulp bij apparaten waar dit soort lichamelijk contact was niet toelaatbaar. Voor dergelijke gevallen, deskundigen gebruik gemaakt van laser-technologie om tachometers gebruiken. Hiermee kan metingen genomen van een afstand. Wat dit apparaat doet in dit geval, werpt een scherpe lichtstraal op het roterende toestel, die worden gebouwd met een reflecterend element of spots. Zodra de balk raakt deze plek, het wordt gereflecteerd en de toerenteller meet de snelheid van reflectie. Dergelijke soort apparaten kunnen een vast onderdeel van een apparaat, of het kan ook veroorzaakt worden door er een handapparaat. In de afgelopen tijd, heeft tachometer op horloges ook aan populariteit gewonnen.

De meeste mensen kunnen aannemen dat het gebruik van een tachometer is beperkt tot voertuigen en dergelijke. Dit is echter niet waar, en vindt een aanzienlijke plaats, zelfs in het gebied van geneesmiddelen. In de geneeskunde voor bepaalde hartaandoeningen, artsen vereisen om de snelheid waarmee bloed in de slagaders volgen. Hiervoor zij implanteren klein apparaat in de slagader of ader. Dit apparaat bootst de werking van een turbine. Dus met behulp van de snelheid van deze turbine, artsen gebruiken een tachometer op de snelheid waarmee het bloed stroomt te meten.

Solar Car Battery Charger
Drum Brake Vervanging
Best Concept Cars
Hoe maak je een Car Battery installeren
Auto Dynamo Problemen
Top 10 meest betrouwbare auto
Vervang Oliecarter
Olie Leak Repair
Hoe maak je een Starter Solenoid Test
Audio Books
Goedkope RWD auto’s

Leave a Reply