Wieluitlijning Kosten

De uitvinding van het wiel is beoordeeld als een van de bekroning van de mens prestaties en moderne autofabrikanten houden perfectioneren wiel technologie om een ​​auto rijden soepeler en het voertuig, gemakkelijk wendbaar. Een van de relatief minder bekende, onderschatte, maar belangrijke onderhoud van de auto banen is wieluitlijning. Dit blog artikel is gericht op het verstrekken van een kostenraming van wieluitlijning en ook een gids voor de fijne kneepjes van deze procedure. Alignment is een belangrijke taak die rechtstreeks van invloed wendbaarheid en controle, tijdens het rijden. Dat is waarom het is een onderhoudstaak die niet mag worden genegeerd. Het kan kost je maar liefst $ 50 tot meer dan $ 150.

Kosten van Wieluitlijning

Men kan ofwel gaan voor een twee wieluitlijning procedure of een four wheel alignment procedure, afhankelijk van de mate en de locatie van verkeerde uitlijning aanwezig. Een vier wieluitlijning procedure wordt over het algemeen aanbevolen en het kost je rond de $ 50 tot $ 95. Dit geldt ook voor vrachtwagen en auto wieluitlijning. Alignment kosten voor sport utility vehicles kan variëren van $ 90 tot $ 160. Het is kleine prijs om te betalen, in vergelijking met wat je zal moeten betalen voor het vervangen van autobanden. Band uitlijning in high-end auto modellen zoals BMW kan kosten meer dan $ 300. Sommige garage winkels bieden een garantie op band uitlijning voor een beperkte periode.

Inleiding Om Wieluitlijning Techniek

Laat me een korte uitleg van wat er allemaal betrokken is bij de uitvoering van deze techniek. Het gaat om aanpassing van bepaalde parameters in verband met de aanpassing van wielen met betrekking tot elkaar evenals de suspensie. Er zijn drie belangrijke parameters die bepalen hoe goed autobanden zijn uitgelijnd. Zij zijn de volgende:

Welving
Castor
Teen

Camber wordt gedefinieerd als de hoek tussen de diameter van een wiel en een loodrecht ten opzichte van de vlakke grond. Het is een maat voor hoe rechte of loodrecht een wiel uitgelijnd met betrekking tot een vlakke ondergrond. Camber wordt gemeten in graden en idealiter moet nul zijn, zodat banden zijn perfect loodrecht op de grond, met het loopvlak maken van nog te contacteren. Als de camber is niet goed of u de juiste waarde, dan overtollige slijtage van wielen volgt.
Castor is weer een hoek met betrekking tot banden uitlijning, waardoor de hoek van de stuur-as meet, met een lijn door velg. Deze besturing draaipunten zijn onderdelen van de ophanging van de auto’s en hun aanpassing aan de wielen rechtstreeks van invloed op de auto wendbaarheid. Een verontrustende van castor uitlijning kan leiden om een ​​wendbaarheid problemen.
De laatste belangrijke parameter die is aangepast tijdens wieluitlijning, is de teen hoek. Het is een maat voor de auto wielen zijn aangebracht ten opzichte van elkaar. Idealiter moeten ze parallel, maar als ze niet, het is essentieel dat u de uitlijning kosten en het herstel van het terug naar normaal, om problemen in het controleren van de auto tijdens het draaien te voorkomen dragen. Dus elke wieluitlijning procedure past deze drie parameters en maakt het rijden gemakkelijker. Dat is de reden waarom, moet men nooit negeren het krijgen van deze procedure regelmatig gedaan.

Wanneer moet Wieluitlijning worden ondernomen?

Een andere vraag die moet worden beantwoord, is de timing van wieluitlijning procedure en de planning tijd. Een indicator van de auto wielen, in nood van de aanpassing is het waargenomen effect van slijtage. Wanneer wielen goed zijn uitgelijnd, niet alleen is de besturing moeilijk, het leidt tot een behoefte aan vroegtijdige vervanging van wielen. Idealiter zou wieluitlijning procedure worden gepland per jaar of na 10.000 mijl van lopen (wat het eerst komt). Kosten van het uitlijnen van wielen afhankelijk van de automodellen. Echter, zij over het algemeen niet hoger zijn dan het bereik van de aanpassing de prijzen hierboven aangegeven.

Hoe wordt olie Leak Fix
Toerenteller Installatie-instructies
Tips voor het kopen van een Car Audio versterker
Auto Veiligheid
Schuifdak Vs. Moonroof
Piepende remmen
Hoe maak je een Car batterij op te laden
Auto Muffler Reparatie
Auto Interieur
Laat Autostoeltjes verlopen
Hoe te Schijfremmen wijzigen

Leave a Reply