Anti-lock Braking System

Er zijn veel systemen die in auto’s ingebouwd voor het voorkomen van verkeersongevallen en andere ongelukken. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, manier van behandeling, en problemen. Een dergelijk systeem is geïnstalleerd in voertuigen is de anti-blokkeersysteem, die ook wordt aangeduid als gewoon ABS in het algemeen. Gezien ABS statistieken, is deze technologie bewezen vele auto ongelukken met andere auto of alleen de auto zelf voorkomen. Als we kijken naar de ABS geschiedenis, werd voor het eerst ontwikkeld om gebruikt te worden in vliegtuigen. Het werd gebruikt voor vliegtuigen in de jaren 1950, waarna het gebruikelijk geworden in auto’s en motorfietsen in 1980

Wat is Anti-lock Braking System

Dit is een setup die is geïnstalleerd in auto’s, die een goede auto-controle kan bij krachtig remmen. Na vele proeven op de weg en bewezen dat dit systeem het voorkomen van verkeersongevallen, is ABS standaard geworden in auto’s die vandaag de dag. Als je de remmen plotseling op een auto die niet is uitgerust met ABS, de auto heeft de neiging te draaien, en u kunt de controle verliezen. ABS voorkomt dat de wielen blokkeren, zodat het voertuig niet slippen en de bestuurder niet verliest directionele controle. Dit systeem is veel nuttig in tijden wanneer je de auto plotseling stoppen op gladde wegen bedekt met water of sneeuw.

Bediening van Anti-lock Braking System

In conventionele remsystemen, moet u handmatig pompen de remmen wiel lockup te voorkomen. Overwegende dat de in ABS, hoef je alleen maar naar beneden stevig op het rempedaal. De technologie in het systeem zal doen het wiel ontsluiten en remmen baan voor je. Wanneer u remmen op een auto met ABS, hoort u een knarsend of een zoemend geluid of kan het rempedaal iets schudden. Dit betekent simpelweg dat de remmen hun werk doen. Met het niet geven veel aandacht aan het rempedaal tijdens een paniek stop, kunt u aandacht besteden aan het sturen van de auto naar een veilige locatie.

Anti-lock Brake System Problemen oplossen

Aangezien dit systeem is mechanisch, kan u een paar problemen. Een van de onderdelen is de snelheidssensoren. Als het ABS-lampje gaat branden, dan is waarschijnlijk een vuile wieltoerentalsensor is het probleem. Omdat de sensor magnetische, kan het aantrekken metaaldeeltjes, waardoor de signalen verzwakken. In deze situatie, moet u het systeem assemblage schoon te maken. Voor een goede werking van ABS, moet u de remvloeistof na de aanbevolen intervallen te veranderen. Als het ABS niet werkt efficiënt of er is te vroeg lockup, kan het probleem liggen in verkeerde wieldiameter. Veel auto-eigenaren te veranderen standaard banden met sportievelingen, die in strijd kunnen zijn met de werking van ABS.

Als u twijfelt over het oplossen van problemen ABS, is het raadzaam om uw auto te nemen om een ​​gereputeerde auto reparatiewerkplaats om de perfecte oplossing te krijgen. ABS werkt het beste wanneer u van toepassing remmen op de juiste manier.

Dead Car Battery
Vervang een Dynamo Belt
Lamborghini Geschiedenis
Batterij van de Auto
Master Cylinder Repair
Wanneer Shocks vervangen
Klikkend geluid bij het starten van een auto
Auto Problemen met de batterij
Gids voor Car Care
Car Battery Tester
Auto Interieur

Leave a Reply