Auto Onderhoudsschema

Het ontwerpen van uw eigen auto onderhoudsschema en uitvoeren van dingen dus, zal zorgen voor een lange levensduur van uw auto en geld besparen normaal besteed aan autoreparaties. Iedere machine heeft regelmatig onderhoud nodig en een auto als een van de meest complexe machines die u ooit zult behandelen, moet u een systematische onderhoudsschema hebben. Niet alleen zal je minder auto problemen aan te pakken, zal je auto terug te keren de gunst en je zult de vreugde van het besturen van een auto die rijdt absoluut soepel hebben!

Hoe maak je een schema ontwerpen?

Elk model auto de prestaties hangt af van hoe goed de onderhouden. Twee factoren die constant omlaag te brengen en invloed op de prestaties van uw auto zijn warmte en wrijving. Een auto onderhoudsschema is een gevecht plan tegen deze twee factoren en is ontworpen om warmte en wrijving op afstand te houden. Het omvat onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn door alle vitale auto-onderdelen die zijn algemene prestaties beïnvloeden. Elk model auto is anders en daarom zijn onderhoudsschema zal ook anders zijn. Waarbij de instructies van de auto-onderhoud handleiding van de fabrikant te houden is belangrijk.

Elk subsysteem van de auto waarin de motor montage, elektrische montage, transmissie montage, smering en koeling module omvat moet regelmatig aandacht. Diverse onderdelen die aan slijtage na verloop van tijd moeten periodiek worden vervangen. Uw schema moet worden ontworpen met al deze factoren in overweging. Maak een lijst van alle onderhouds instructies in de handleiding van de auto. Neem ook tips van de dingen die uw auto monteur vraagt ​​u om te doen als onderdeel van onderhoud. Handhaven van een auto-onderhoud logboek waarin je kunt noteren wat zal nuttig zijn.

De aanleg van een schema

Maak een schema spreadsheet die een lijst van alle auto-onderdelen die onderhoud nodig hebben zal hebben. De vervanging of het onderhoud van de meeste auto-onderdelen is gepland in de auto handleiding in termen van het runnen van mijlen auto. Zorg er dus voor kolommen ten opzichte van de auto-onderdelen lijst met periodieke intervallen in termen van de auto mijl lopen en een cheque teken op punten waar dat een bepaald deel heeft onderhoud nodig maken. Print het uit en bewaar een kopie van het in de auto en plak een aan de garage muur. Met een blik op de huidige record van het aantal mijl lopen op de teller, en uw planning spreadsheet, kunt u gemakkelijk een idee krijgen over wat is de volgende auto-onderhoud baan op de kaarten. Het plannen van een onderhoudsschema voor uw auto als deze zal u helpen bij het beheer van de garage begroting en ervoor te zorgen dat de middelen dienovereenkomstig worden toegewezen.

Checklist

Daarna kort overzicht van dingen die moeten worden herinnerd tijdens het ontwerpen van uw schema, hier is een checklist van onderhoud banen die zullen moeten daarin worden opgenomen:
Luchtfilter controleren en vervangen
Accu van de auto service en onderhoud
Koelvloeistof controleren en vervangen
Vervangen van de remblokken
Remvloeistof flush
Brandstoffilter controleren en vervangen
Achterdifferentieel onderhoud
Motorolie check-up
Bougie check-up en vervanging
Stuurbekrachtigingsvloeistof inspectie en vervanging
Tire inspectie en uitlijning
Distributieriem inspectie
Dynamo inspectie
Wisserbladen vervangen
Motor check-up en onderhoud
Auto AC-systeem onderhoud

Dit waren enkele van de grote en kleine onderhoud klusjes die moeten regelmatig worden uitgevoerd. Of je ziet er op toe dat alles volgens schema of het huren van een goede monteur die zorg draagt ​​voor deze iets voor jou! Hoe dan ook, het is u die baat bij de hele onderneming.

Een regelmatige en consistente follow-up van het schema zal uw leven eenvoudiger en brengen uw auto reparaties drastisch. Dus, schema tijd voor het maken van uw onderhoudsplan, zo snel mogelijk!

Lamborghini Vs. Bugatti
American Cars Vs buitenlandse auto’s
Wanneer Remblokken vervangen
Veiligste auto’s
Het verwijderen van Deurpanelen
Batterij van de Auto
Piepende remmen
Ceramic Remblokken
Hoe maak je een Starter Solenoid Test
Remschoen Vervanging
Band Ratings: Snelheid Waardering en Load Index

Leave a Reply