Auto stereo installatie

Als je een beetje ervaring in elektrische bedrading en kleine reparaties van elektrische apparatuur of een aantal kleine garage ervaring, overweeg dan jezelf genoeg worden gekwalificeerd voor de auto stereo-installatie. Een doe-het-zelf-project voor het installeren van een nieuwe auto audio systeem is niet zo moeilijk als velen zien dat het is. Alles wat men nodig heeft voor een succesvolle auto installatie is basiskennis over de auto, een assortiment van onderdelen en een goede begeleiding. En natuurlijk, om stap-voor-stap instructies uitvoeren van de procedure vlot en efficiënt.

Een zeer belangrijk punt om te onthouden voordat men beoogt de aankoop van een van die nieuwe kits is dat de nieuwe stereo-installatie (de head-unit) moet van het formaat dat past in de sleuf van uw ingebouwde stereo. Deze kits bestaan ​​uit verschillende onderdelen. After-market autoradio’s zijn beschikbaar op basis van de verschillende merken en modellen van de auto. Vandaar dat het maken van een aankoop mag evenmin een moeilijke taak. Als u denkt aan het bellen van een professional om uw nieuwe auto audio systeem te repareren dan je zou willen om het nog eens nadenken! Stereo installatie kosten kunnen veel te hoog, maar als je zou het zelf dat het zou zeer zeker veel minder duurder. Dit is op voorwaarde dat u het vertrouwen en de aanzienlijke kennis over wat je doet.

Instructies om een ​​Car Stereo installatie

In de eerste plaats bereid je door het verzamelen van alles wat je zou nodig hebben in het proces van installatie. De dingen en instrumenten die nodig zijn om een ​​auto audio systeem te installeren zou zijn een nieuwe stereo-installatie natuurlijk, een schroevendraaier set, draad strippers, draadtang en elektrische tape. Bij aankoop van een nieuwe muziek-systeem ook op zoek naar een kabelboom die geschikt is voor uw nieuwe stereo, evenals de auto merk en model. Een kabelboom maakt het werk eenvoudiger, als je niet lukt om degene die je zou hebben om het bedraden handmatig te krijgen.

De kabel losmaken
Voor werkzaamheden aan een van het elektrische systeem van de auto is het zeer belangrijk om de grond los kabel, de negatieve van de accu. Als dit gebeurt is dat je veilig bent om door te gaan met de resterende proces van het installeren van de stereo-installatie.

Car Stereo verwijderen
Zoals duidelijk blijkt, deze stap omvat het verwijderen van de oude stereo van de auto. Verwijder eerst het deksel van de stereo-installatie of het dashboard. Met behulp van de schroevendraaiers losschroeven en neem de oude head-unit uit de sleuf. Nu kon een enkele plug met vele verbindingsdraden aan de achterkant van de oude stereo of er kan een veelvoud aan enkelvoudige draden. Als ze afzonderlijke draden in een bos, dan moet worden losgemaakt een voor een om te voorkomen dat eventuele verwarring.

Aansluiten Stereo Harness
Zoals eerder vermeld zijn er twee manieren van autoradio bedrading, een is met behulp van een kabelboom en de andere doet het handmatig. Neem een ​​kijkje op zowel de methoden.

Met een harnas
De methode waarbij een kabelboom gebruikt wordt de methode krimpen. Het is mogelijk dat het dashboard elektrische bedrading kan van verschillende grootte. Gebruik de juiste maat van de krimp caps en draad strippers in het geval de draad maten variëren.

Strip halve centimeter van de draad met behulp van de juiste grootte van de draad strippers en draai de draden bij elkaar. Zet de geribbelde dop op de gedraaide draden aan elkaar. Zorg ervoor dat de geribbelde dop stevig is bevestigd. Zodra de draden zijn verbonden met hun respectieve verbindingen, plaats de nieuwe stereo-installatie in de montagebeugel. Sluit nu de bedrading naar de een in het dashboard en plaats vervolgens de nieuwe stereo-installatie in het dashboard. Nu, sluit de bevoegdheid van de verwijderde batterij-kabel aan op de accu. Test uw autoradio en als het werkt prima dan de stereo permanent vast in het dashboard. Als de stereo-installatie niet lijkt te werken dan prima, haal hem uit het dashboard en controleer opnieuw voor alle aansluitingen.

Zonder een harnas
Aansluiten van de stereo-harnas in de fabriek harnas is een veel langer proces zonder een harnas. Dit komt omdat elke draad stereo moet apart worden verbonden met de overeenkomstige draden in het dashboard. De draden kunnen worden geïdentificeerd en bevestigd met behulp van verschillende kleur lagen op de draden.

Sluit de negatieve draden van de nieuwe autoradio in op de overeenkomstige negatieve draden in het dashboard. Nogmaals let op de kleur van zowel de draden moeten overeenkomen. Als de kleuren lijken niet dan overeenkomen is het raadzaam te verwijzen naar de handleiding. Sluit nu de aarddraad aan het metaal van een bout naast de plek waar de stereo is ingesteld. Hier, is het belangrijk dat de zwarte aardedraad alleen is het metalen deel en niet een niet-geleider zoals plastic te raken. Sluit vervolgens het contact nog draad aan op de stereo-installatie.

Alvorens de stereo-installatie permanent te controleren of het werkt goed. En als je eenmaal overtuigd zijn, fix it. In de periode is er een mogelijkheid dat u bepaalde problemen ondervinden met uw stereo-installatie. Het kennen van een aantal van de autoradio tips kunnen nuttig zijn op zo’n momenten.

Dus dat waren de autoradio installatie-instructies. Nu je een goed idee over hoe een autoradio te installeren, moet je niet vinden het moeilijk om een ​​te installeren als dat je zou moeten.

Muffler Reparatie Tape
mp3
Dynamo Probleem Diagnose
Hoe maak je een Car Battery kopen
Hoe maak je een Flat Tire Fix
DVD-speler Reviews
Car Battery Testing
Auto Motor Problemen
Hoe een Dynamo controleren
Hoe te Brake Light vervangen
Audio Books

Leave a Reply