Car Battery Tester

Uw auto batterij is zijn macht huis, waardoor alle elektrische en elektronische accessoires om soepel te functioneren. Met een disfunctioneel batterij, kunt u niet hopen om eens de ontsteking werken. Ergo, is het essentieel dat de accu van de auto testen worden uitgevoerd periodiek. Je kunt het controleren met behulp van een tester of een eenvoudige multimeter. Deze zijn speciaal gebouwd elektronische apparaten voor het testen van de spanningsniveaus. Ze maken het makkelijker voor u om regelmatig te controleren gezondheid van de batterij.

Testen

Het testen van een accu is het monitoren van de spanningsniveaus. Er zijn drie belangrijke spanningsniveaus te overwegen. Het eerste type van niveau te testen is de nullastspanning niveau met uitgeschakelde motor. Deze moet rond 12 V met uitgeschakelde motor. De tweede spanningsniveau wordt gestart spanningsniveau die hieronder zal dalen 12 V als de motor van de auto start. De derde spanning lezen dat moet worden gecontroleerd, is de laadtoestand, wanneer de dynamo is functioneel en de batterij wordt steeds belast met de motor draait. Deze moet ongeveer 13,8 tot 14 V.

Als tijdens het testen, een van deze drie niveaus zijn aanzienlijk lager dan de normale waarde, wordt u geconfronteerd met een van beide accu of dynamo problemen. Regelmatig gebruik van een tester kan wijzen op auto dynamo problemen, evenals de batterij problemen. Essentieel te worden opgemerkt dat een batterij verschillende spanningen op verschillende toegepaste belastingen toont. Vandaar is het essentieel dat een tester verschillende belastingen geldt om volledig te kunnen beoordelen van de gezondheid van de batterij. De toegepaste belasting moet in verhouding staan ​​tot de maximale draagvermogen van de auto-accu. Zorg ervoor dat de batterij is afgekoeld wanneer u het testen, zoals temperatuur variatie kunnen de metingen beïnvloeden.

Hoe maak je een Tester gebruiken?

Laten we nu kijken naar de kenmerken en soorten beschikbare testers hebben. Er zijn voornamelijk twee soorten accu testers die analoge en digitale degenen omvatten. Sommige zijn klein genoeg worden aangesloten op sigarettenpijpjes en sommige moeten worden aan de terminals.

Meest geavanceerde testers gebruik maken van de BCI-test, die de toepassing van de helft van de draagvermogen van de batterij aan zijn gezondheid te testen gaat. De BCI test simuleert de belasting die door uw auto-accessoires worden toegepast op de accu door toepassing van de belasting voor ongeveer tien tot vijftien seconden. Om de tester gebruiken, moet u bevestigen aan de accuklem en toezicht op de aflezing. Deze apparaten ontlenen stroom van de batterij zelf. Zelfstandige batterij laadtesters een capaciteit voor het absorberen zelfs 100 ampère of meer stroom. Service centers hebben een tester met printer, zelfs om een ​​numerieke uitlezing te krijgen.

Een ideale tester moet kunnen nullast aanslingeren, alsmede laadspanning te controleren. Bekijk beoordelingen in detail voor het kiezen van een. Het niet veel uit of het analoog of digitaal, zolang het biedt nauwkeurige metingen op 0,1 V foutmarge. Sommige van de toonaangevende fabrikant merken van de batterij testers zijn bijbehorende apparatuur en Midtronics. U kunt kopen een fatsoenlijke een voor minder dan $ 50.

Het kopen van een is een nuttige investering als ze vormen belangrijke instrumenten in uw auto-onderhoud arsenaal. U kunt zorgen voor een goede gezondheid van de batterij van een handige tester aan uw zijde.

Interessante Car Facts
Vervang Oliecarter
Controleer Batterij van de Auto
Gemiddelde Car Battery Life
Automotive Tips voor probleemoplossing
Vervangen van de remblokken Kosten
Dynamo Kosten
Car Window Replacement Cost
Stickers voor Auto’s
Symptomen van een Bad Throttle Position Sensor
Hoe kan ik een ABS Wheel Speed ​​Sensor vervangen

Leave a Reply