Controleer Batterij van de Auto

De autoaccu de elektrische opslagsysteem van de auto. Elke elektrische accessoires en het apparaat wordt gebruikt in de auto dankt zijn werking aan de macht geleverd door het. Alles, van het contact systeem om de boordcomputer in moderne auto’s, is afhankelijk van het.

In werking
Het zal nuttig zijn om te weten hoe een auto-accu werkt om te controleren zijn prestaties. Automotive batterijen zijn meestal aangeduid als SLI (starten, Lighting, Ignition) batterijen, als zij leveren elektrische energie en maken de werking van het ontstekingssysteem, verlichting en startmotoren van auto. De auto batterijen zijn (elektrochemische) lood-zuur batterijen. De meeste batterijen zijn een combinatie van zes galvanische cellen in serie. Elke cel bestaat uit lood en loodoxide platen ondergedompeld in zwavelzuur (met een concentratie van 35%). Een chemische reactie tussen de platen en elektrochemische vloeistof maakt de opslag van lading en ontlading van een batterij. De omkeerbare reactie van lood, loodoxide en zwavelzuur reageren op loodsulfaat produceren is verantwoordelijk voor de afvoer en opladen van de accu. Elk van de zes elektrochemische cellen levert een uitgangsspanning van 2,1 V, een totale uitgangsspanning van 12,6 Volt. Het is essentieel dat het zwavelzuur worden verdund en een minimum waterniveau in worden gehandhaafd voor efficiƫnt laden en ontladen van de batterij.

De accu van de auto wordt opgeladen door de eigen auto dynamo, genaamd een alternator. Wanneer de auto rijdt, wordt de dynamo aangedreven om lading die wordt geleverd en opgeslagen in de batterij te produceren. Als de dynamo niet goed werkt, dan zal de batterij sneller worden ontladen. Een lage accuspanning niveau kan erop wijzen dat er iets mis is met de batterij of de dynamo. Dus, bij de controle van een alternator de batterij uitgangsspanning moet worden getest.

Hoe te Accu Controleer met een multimeter
Er zijn twee fasen van controle van de resultaten. De twee fasen omvatten het controleren van de batterij uitgangsspanning wanneer de auto niet werkt en wanneer de auto werkt. Rook niet wanneer u het controleren, als een veiligheidsmaatregel. Draag een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het testen.

Controleer de fysieke conditie van de batterij. Controleer of er barsten in de buitenmantel. Zorg ervoor dat alle accu-aansluitingen in orde zijn en niet lijden schade.

De eerste fase vereist dat u het afsluiten van de auto en test uitgangsspanning. Zet de digitale multimeter draaiknop op DC volt. Sluit de positieve meetsnoer met de positieve van de batterij en negatieve meetsnoer verbonden is met negatieve pool van de accu. Als de uitgangsspanning is overal in het bereik van 12V tot 12.4V, dan is de batterij is in uitstekende conditie. Als zijn aanzienlijk lager dan deze waarden, je nodig hebt om te laten controleren.

Vervolgens start de ontsteking en zet de auto in neutraal. Laat het verblijf in de stationaire toestand voor een tijdje. Controleer vervolgens nogmaals de uitgangsspanning. Als de spanning in het bereik van 13,8 tot 14,3 V V, wordt de accu goed werkt. Als de spanning lager is dan deze waarden, moet u de batterij dynamo en de accu te controleren.

Dus, dit was een korte introductie over hoe u batterijlading controleren en zijn bepalend voor de het werk voorwaarde. Meerderheid van de auto elektrische problemen het gevolg zijn van slecht functioneren van de dynamo en een duik nemen in acculading. Zorg ervoor dat u maken het controleren van de auto accuspanning een regelmatige lichaamsbeweging, of anders kunt u worden overgelaten hoog en droog met een lege batterij.

Torsion Bar
Zonneklep Vervanging
Antivries Lek
Car Audio Tips voor probleemoplossing
Hoe maak je een Car Engine Vermogen Verhogen
Duitse auto’s Vs Japanse auto’s
Hoe maak je een Car Stereo installatie
Keyless Entry System voor Auto’s
Remleiding Reparatie
Beste Familie Car 2012
Nieuwe Auto technologie een Hoofdpijn voor Independent Mechanics

Leave a Reply