Hoe maak je een Car Battery Test

Een accu van de auto is een elektrochemisch apparaat dat de broodnodige elektrische stroom levert aan uw auto. Alles wat drijft de auto, inclusief de motor afhankelijk van de elektrische batterij. De auto kan maken eigen kracht door het gebruik van een wisselstroomgenerator die de opgewekte elektrische energie opgeslagen in een auto accu door laden. Problemen met de accu kan resulteren in de problemen met ontsteking en nog veel meer apparaten, afhankelijk van de batterij voor het vermogen. Het is dus belangrijk voor u om te weten hoe je een accu van de auto te testen. Regelmatig testen en het onderhoud verbetert de levensduur en verbetert de prestaties.

Werking van een Batterij van de Auto

Om te testen en diagnose van een auto-accu probleem, moet men een beetje inzicht in de werking ervan. Een batterij is een elektrolytische cel, die elektrische energie op te slaan in de vorm van chemische energie de chemische energie weer in elektrische energie, indien nodig converteren. Het is een batterij van zes afzonderlijke cellen, elk, die ongeveer 2,1 V van elektriciteit. Dus toen kwam in serie geschakeld en opgeladen, ze bieden een spanning van 12,6 V bij benadering. De anode en kathode in deze cellen loodoxide (PbO) en sponsachtig lood (Pb) respectievelijk gebruikte elektrolyt is verdund zwavelzuur.

Er zijn twee processen in een accu: het laden en ontladen. Het laadproces zet de elektrische energie-input in chemische energie. Het ontladen proces zet de chemische energie weer in elektrische stroom. Wanneer een belasting aangesloten over een batterij, wordt het circuit van de elektrolytische cel voltooid. Het circuit wordt voltooid door stromen van lading in de vorm van kationen en anionen in de cellen en in de vorm van elektronen door de externe schakeling.

De sleutel tot het behoud van een goede batterijvermogen te handhaven chemisch evenwicht van de cel. Water is een belangrijke factor in de chemische reactie in de cel. Het laten vallen van waterstanden in een batterij kan ertoe leiden dat de uitgangsspanning te laten vallen. Als de accu wordt overladen, kan wat extra chemische reacties optreden die anders, niet doen. Dit belemmert de omkeerbaarheid van de chemische reactie. Dat wil zeggen dat het laden / lossen processen die reversibele reacties niet meer voor. Daarom moet overladen van de accu voorkomen door het bewaken van de spanningsniveaus tijdens het opladen.

Testprocedure

Laat me praten over een voorzorgsmaatregel, alvorens in een discussie over de batterij testen. Zorg ervoor dat het niet uitmaakt wat je doet, de twee accupolen nooit zijn met elkaar verbonden met elkaar, omdat het zal leiden tot een kortsluiting. De hoge ampère stroom die het gevolg is van het, kan gewoon bak de apparatuur en zelfs brand veroorzaken! Dus zorg ervoor dat te voorkomen dat deze blunder.

De enige manier om een ​​batterij de prestaties te meten is het testen van de spanning output die het biedt. De uitgangsspanning niveaus die het biedt met en zonder belasting kan u een idee geven van de gezondheid van de batterij. Hier is een stapsgewijze procedure uit te leggen accu van de auto te testen.

Stap 1: Safety First
Omgaan met auto-accu’s kan gevaarlijk zijn, met zwavelzuur zijn de operationele chemische erin. Ergo is het essentieel dat u beschermende handschoenen, kleding en een veiligheidsbril te dragen. Op die manier bent u goed beschermd tegen eventuele elektrische gevaren die mogelijk kunnen optreden.

Stap 2: Disconnect Batterij van de Auto
Dus om een ​​batterij te testen, bewapen jezelf met een voltmeter en zet de wijzerplaten op de 0 tot 50 V bereik. Koppel de accu van de auto-verbindingen door het volgen van de details in de auto handleiding bij het woord. Terwijl u dit doet hechten een 9V alkaline batterij aan de auto PCM anders verliest het zijn geprogrammeerde instellingen.

Stap 3: Sluit de Voltmeter met de accupolen
Stel voltmeter naar DC. Sluit de positieve rode draad van voltmeter positieve om de accu en de zwarte draad op de negatieve pool. Controleer het spanningsniveau. Als het in het bereik van 12,6 tot 12,8, wordt uw batterij doet het goed en voldoende opgeladen. Alles onder die, net als 10 V of lager wil zeggen dat de batterij is behoefte aan het opladen, en je zou willen om de dynamo te controleren.

Stap 4: Test Voltage Output Zonder last
Nu sluit de batterij en start de motor. Hou het in stationaire toestand en controleer de spanning van tussen dezelfde punten. Als het rond 10V, dan is de accu in orde is. Alles onder 10 V betekent dat ofwel de accu laden, of andere problemen waardoor de spanning afname moet.

Stap 5: Controleer de accu’s
Volgende ding om te controleren is hoeveel vloeistof er in de batterij. Om dit te doen moet je de accu weer ontkoppelt natuurlijk. Open het batterijklepje en gluren in de compartimenten van cellen binnen. De elektrodeplaten worden ondergedompeld in de elektrolytische vloeistof. Als ze niet, dan dient gedestilleerd water toe te voegen aan de meetschacht alleen uptil het vloeistofpeil stijgt ongeveer een kwart van een centimeter boven de platen.

Een andere reden die ertoe kunnen leiden dat de batterij een stuk uitgang te hebben, is een auto dynamo probleem. Laat hem nakijken met de monteur zo snel mogelijk. Je zou als alternatief gebruik maken van een batterij tester, die zijn eigen interne belasting weerstand heeft, dat maakt het controleren van batterijen eenvoudiger. Zo kunt u uw auto-accu te testen met gemak, gewapend met slechts een nederige voltmeter en een kritische geest. Als het je lukt om te gaan met uw auto problemen, op uw eigen, het is inderdaad een bevredigende ervaring.

2011 Nieuwe Volkswagen Beetle
Auto Reparatie Schattingen
Stickers voor Auto’s
Problemen Auto Elektrische problemen
Auto Veiligheid
Remschijven vervangen Kosten
Verschil tussen Schuifdak en moonroof
Auto Brake Problemen
Car Alarm Problemen
Hoe vaak een koelvloeistof Flush doen
Problemen met een kilometerteller

Leave a Reply