Hoe te Remschijven vervangen

We controleren / wijzigen van de remvloeistof, krijgen we nieuwe remblokken, maar we zelden kijken naar rem van een voertuig rotoren. Ze zijn net zo belangrijk als elk ander deel van het remsysteem van een auto. Op verzoek op remmen, zijn de remblokjes geperst in de remschijf, waardoor de snelheid, waardoor haults het voertuig spinnewielen het tot stilstand brengen. Als gevolg van de slijtage van remschijven, er ontstaat een behoefte om ze te vervangen. Laten we eens kijken hoe we remschijven en wanneer te vervangen.

Remschijven Explained

Het basisprincipe van schijfremmen is kinetische energie van het roterende wiel zetten in thermische energie door wrijving. De twee belangrijkste onderdelen van de schijf remsysteem zijn de remblokken en remschijven. Deze zijn gemaakt van een hoge wrijvingscoëfficiënt. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, een hydraulisch mechanisme maakt een caliper, klemmen de twee blokken samen op de draaiende rotor disc zijn, waardoor het wiel rotatiebeweging en stoppen van de auto. Zo kunnen we zien dat een rotor wordt uitgelijnd op dezelfde as als het wiel zelf en de remblokken die rechtstreeks inwerken op de rotoren, indirect inwerken op het wiel.

De factor die de werking van remmen beslist is de metallurgische samenstelling van de rotoren en het ontwerp. Deze eigenschap van een rotor bepaalt de sterkte, lawaai, slijtage en vooral de remmen kenmerk. Remschijven zijn meestal gemaakt van hoogwaardig gietijzer. Het gietproces zeer nauwkeurig gevolgd en wordt ervoor gezorgd dat de snelheid waarmee het ijzer afgekoeld hoog is. Het gieten vindt plaats op een wijze zodat de correcte treksterkte en hardheid te bereiken.

Wanneer moet vervangen

Het is tijd om de rotoren wanneer ze versleten zijn tot aan de minimale opgegeven limiet ook wel bekend als discard dikte te vervangen. Rotor dikte altijd worden gemeten met een micrometer dikte nauwkeurig te bepalen. Rotoren moet ook worden vervangen als ze harde plekken. Harde plekken kan terugkeren, zelfs als de rotor heeft ondergaan resurfacing. Piepen is een teken dat het tijd is om remschijven te veranderen. In dergelijke gevallen kan een hard geluid of hoge toon piepen te horen over de toepassing van de remmen. Dit is een teken dat er behoefte is aan het veranderen van de remrotor of remblok.

De vervanging Proces

Remschijven normaal veel langer mee dan de remblokken die vaak vervangen moeten worden. Hier is een stapsgewijze beschrijving van ze te vervangen.

Draag altijd een filter masker tijdens het vervangen van remschijven. Dit is noodzakelijk als remstof bevat asbest.
Om te beginnen, opkrikken van de auto en verwijder de wielen.
Controleer de rotor op slijtage en scheuren. Trackmarkeringen of uit de rotor dunner zou betekenen dat het tijd is voor vervanging.
Met een grote C-klem comprimeren remklauwen door de twee zijden van de klem aan weerszijden van de beugel.
Verwijder de bouten waarmee de remklauw op zijn plaats. Zorg ervoor dat u de remleiding met de remvloeistof te verstoren.
Nu, met remklauwen verwijderd, kun je gemakkelijk trekken de rotor recht naar achteren naar buiten over de as. In geval niet vlot komen, vanwege de accumulatie van roest, je draaien en tegelijkertijd trek de rotor van achteren tot het werd.
Verkrijg de nieuwe rotor, en plaats zodat deze zit tegen de asplaat. Vervang de remblokken, samen met de remklauwen in hun vroegere posities door te glijden de remklauw weer boven de rotor, zoals het was voor de verwijdering. Plaats en draai de bouten die de remklauw goed vasthouden.
Nieuwe remschijven zijn vaak bedekt met Cosmoline, dat is een gladde anti-roest chemische stof. Gebruik speciaal gemaakt rem reiniger om af te tappen deze chemische stof uit rotors. Zorg ervoor dat u niet op aardolie gebaseerde oplosmiddelen gebruiken.
Zorg er altijd voor dat wanneer je de rotor te vervangen op een wiel, het andere wiel van de rotor te vervangen ook.

Uw voertuig is nu klaar voor een proefrit met de nieuwe remschijven. Rijd zeer voorzichtig tijdens het testen van de nieuwe vervangende, zoals elke fout of misfitting, zal worden onthuld tijdens het testen.

Ik hoop dat de bovenstaande informatie blijkt enorm voordelig voor u en uw auto. Vergeet rem is een zeer belangrijk auto-onderdeel, en de juiste zorg moet niet in het gedrang komen.

Front Wheel Drive Auto’s
Auto Reparatie Schattingen
Nieuwe Auto technologie een Hoofdpijn voor Independent Mechanics
Hoe te kogelgewrichten vervangen
Beste Auto’s voor jongeren
Koplamp Lens Cleaner
Olie Pan Pakking
Lamborghini Geschiedenis
Hoe een Dynamo vervangen
Hoe een Alternator Change
Schuifdak Reparatie

Leave a Reply