Hoe vaak een koelvloeistof Flush doen

Soms wordt een koelmiddel gedefinieerd als ‘een agent (vloeistof of gas) die het werk van de overdracht van warmte van het ene object naar het andere doet’. In auto, een koelmiddel dat in de vorm van een mengsel van water, olie en andere chemicaliën antivries, neemt de warmte van de verbrandingsmotor en houdt geschikte werktemperatuur van de auto. De koelvloeistof aldus spoelen, verwijst naar de spoelen en vervanging van de koelvloeistof van de radiator van de auto.

Hoe vaak en waarom Flush It?

Voordat we overgaan tot de koelvloeistof flush frequentie, laten we proberen te begrijpen waarom de koelvloeistof moet worden gespoeld in de eerste plaats. Er zijn twee belangrijke redenen waarom zou een koelmiddel worden gespoeld van tijd tot tijd. De meeste auto koelmiddelen bestaan ​​uit water en olie. In een dergelijke situatie de pH van de koelvloeistof wordt gehandhaafd, maar over een tijdsperiode, basic-zure evenwicht van de koelvloeistof die idealiter gelijk beginnen te veranderen. Indien het niveau zuurder dan de auto-onderdelen kunnen krijgen gecorrodeerd en indien het is eenvoudig, er ernstige afzettingen binnen de auto-onderdelen. De koelvloeistof concentratie is een andere zaak dat iemand moet worden bezorgd over. Door gebruik, concentratie van koelvloeistof binnen de auto-onderdelen verslechtert en de wagen begint vaak warmen.

Vervuiling van de koelvloeistof is een zeer gevaarlijke situatie, en het kan drastisch schadelijk zijn voor de auto voor de gezondheid. Terwijl in gebruik is, kan een koelmiddel besmet raken door verschillende middelen zoals metaaldeeltjes, lekolie, zouten en zelfs bacteriën. Over het geheel genomen, frequente en tijdige verandering van koelvloeistof speelt een zeer belangrijke rol is het handhaven van de prestaties van de auto. In sommige gevallen kan de vervanging van de koelvloeistof blijken te zijn een beetje duur, maar als je kijkt naar de positieve kant, blozen koelvloeistof op een regelmatig blijkt te zijn in termen van de motor kilometers, vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen en ook in het vermijden van de auto reparaties.

Hoe vaak een koelvloeistof Flush doen?

Er zijn verschillende factoren die moeten worden overwogen voordat u besluit de frequentie waarmee je gaat de koelvloeistof te spoelen. Sommige prominente gaan als volgt te werk …

Grootte van de motor
Totaal aantal mijlen die worden afgerond
Klimaat (antivries concerns)
Leeftijd van de huidige koelvloeistof
Aard van de koelvloeistof
Aanbevelingen van de fabrikanten (van zowel de auto als koelmiddel)

Op een gemiddelde, fabrikanten van auto’s en koelvloeistoffen, zal aanbevelen een bepaald aantal mijlen als een interval voordat een wijziging van de koelvloeistof. Als u het voertuig als een commercieel voertuig (zoals een taxi of vrachtwagen), dan is de frequentie van het doorspoelen van de koelvloeistof zal uiteraard meer.

Er zijn 3 soorten koelvloeistoffen die gebruikt worden in de hele wereld, namelijk Green Antivries, OAT gebaseerde langere levensduur koelvloeistoffen en Hybrid OAT gebaseerde koelvloeistoffen. Alle drie koelmiddelen hebben verschillende aard en ook verschillende patronen spoelen. The Green Antivries koelmiddelen waren bijna universeel gebruikt koelmiddelen voor de introductie van een langere levensduur koelmiddelen. Produceert raden een koelvloeistof flush na iedere 30.000 mijl. OAT gebaseerde langere levensduur koelvloeistoffen bevatten enkele organische zuren en zijn meestal geverfd. Deze koelmiddelen mogen een keer worden veranderd om de vijf jaar of na 150.000 mijl. De hybride OAT gebaseerde koelvloeistof is een variant van normale OAT koelvloeistof, en moet worden veranderd na dezelfde tijdsduur als die van OAT gebaseerd. De specialiteit van een dergelijke koelvloeistof is dat het silicaten, die bescherming biedt aan aluminium oppervlakken bevat.

Zo is de beste oplossing is om een ​​auto monteur te raadplegen, alsook de fabrikanten van de koelvloeistof. Mijn mening is dat, u periodiek moet de koelvloeistof en de temperatuur van de auto-motor en de radiateur controleren om ervoor te zorgen dat de koelvloeistof is in goede vorm.

Auto Interieur
Car Battery Recycling
Auto Towing
Car Scratch Repair
Wat is een Toerenteller
Muffler Reparatie Tape
Dead Car Battery Symptomen
Controleer Batterij van de Auto
Achter vervangen van de remblokken
Gesloten Keys in Car
Dynamo Problemen oplossen

Leave a Reply