Schuifdak Vs. Moonroof

Van de vele voorzieningen die je de neiging om te zoeken in een auto, paar lijken zo cool als de kleine opening in het dak van uw chique nieuwe auto. Gewoonlijk een zonnedak, het is bedoeld om gewoon te doen zoals de naam al doet vermoeden, laat de zon binnen Going door die logica, heeft een moonroof moet de opening in de auto’s van alle nachtelijke wezens op straat ‘s nachts! Nou, je bent niet te ver weg van de waarheid.

Per definitie, zonnedaken zijn ontluchting of schuifdeuren openingen in het dak van een auto (meestal rechts boven de achterste passagiersstoel) bedoeld om laat het licht en / of lucht in de auto. Degenen die geopend kan worden, hetzij handmatig, of kan een gemotoriseerde paneel. Er zijn vele soorten van schuifdaken, afhankelijk van het type auto, en natuurlijk uw smaak (niet op de ‘deeg’ je draagt ​​te vermelden!). Er is weinig of geen verschil tussen de twee, moonroofs in feite een type schuifdak.

Zonnedaken zijn meestal ondoorzichtig, daarom worden ze bijna altijd zwaar getint. Als gevolg daarvan laten ze in een mum van licht of lucht zo lang als ze gesloten zijn. Integendeel, kan een moonroof laten in het licht, zelfs wanneer het is gesloten, en gewoon met een druk op de knop schuift open. Een ander interessant ding over deze functie is iets wat bekend staat als het ‘panoramisch zonnedak’. Dit is een schuifdak dat het gehele scala aan de bovenkant van het voertuig in plaats van een klein vierkant of rechthoekig beslaat, en het lijkt heel prachtig wanneer deze geheel open.

Geschiedenis van de ‘Rooftops’

Lang geleden, in de late jaren ’70, toen dit concept was de nieuwe grote ding, werden ze genoemd moonroofs. Dit was een opening in het dak van de auto, die aanvankelijk van hetzelfde materiaal als de rest van het dak. Dit werd meestal gedaan door de auto-eigenaren zelf, als de autofabrikanten van de tijd niet beschikken over deze functie in hun auto’s. Met de toenemende populariteit, autofabrikanten verwerkt deze daken in hun auto’s, en in feite waren de USP’s van een aantal van hun meest verkochte auto’s van de tijd. Rond 1973, de American Sunroof Company (nu bekend als American Specialty Cars) maakte de eerste officiële moonroof. Zoals eerder vermeld, was dit gewoon een schuifdak van glas en elektronisch bediend. Ford gebruikt deze in een van hun voertuigen, en het is nu een standaard accessoire in de meeste van hun top-end sedans. De meeste grote autofabrikanten hebben inmiddels gevolgd en bieden een zonnedak als extra functie in hun high-end auto’s. Tegenwoordig zijn de meeste van deze uit glas, zodat het licht binnen te laten, zonder dat pop te openen.

Terwijl een volledig schuifdak in auto’s (cabrio) is een luxe genoten slechts door de crème de la crème van de samenleving, zonnedaken zijn relatief meer binnen het bereik van gewone mensen. Deze dagen zijn er tal van betaalbare zonnedak kits op de markt beschikbaar, die gemakkelijk kan worden in uw auto geïnstalleerd in minder dan de helft van de prijs van een in de fabriek gemonteerde versie. Dus nu kon je de limo-achtig gevoel (minus de luxe en de exorbitante prijskaartje) van reizen rond de straten van Las Vegas in je eigen kleine auto met een open dak. Deze kleine innovatie, kunnen niet ‘brengen het dak naar beneden’, maar zeker geeft je het opscheppen van het hebben van een van de coolste auto’s onder je vrienden.

Symptomen van een slechte starter
Koplamp Lens Restauratie
Hoe een Dynamo controleren
Toerenteller Installatie-instructies
Batterij Reconditionering
Remklauw Reparatie
Hoe kan ik Auto deurvergrendeling vervangen
Hoe maak je een Car Battery kopen
Remklauw vervangen
Beste Oliefilter
Car Exhaust System

Leave a Reply