Uitvinding van het wiel

De uitvinding van het wiel is een van de eerste uitvindingen in de geschiedenis van de mensheid. Een wiel kan worden omschreven als een inrichting die draaien om zijn as en wordt gebruikt voor het vervoeren van lasten van de ene plaats naar de andere en taken in diverse machines. Het wordt wijd gebruikt voor het vervoer over de weg, het luchtvervoer, vervoer over water en in fabrieken. Veel mensen beschouwen als de belangrijkste mechanische uitvinding aller tijden. Dit is simpelweg omdat we niet eens van een wereld denken zonder het wiel.

Oprichting van de Wiel

Archeologische bewijzen suggereren dat de uitvinding van het wiel plaatsvond in Mesopotamië, in het Midden-Oosten, in de periode tussen de vijfde en de derde millennium voor Christus. Het is echter nog steeds een mysterie over wie feitelijk het eerste wiel. Het is interessant op te merken dat het eerste wiel ooit gemaakt niet werd gebruikt voor elke vorm van transport. In plaats daarvan werd het gebruikt door pottenbakkers klei draaien voor het maken van aardewerk en andere nuttige producten. De vaten werden vervolgens gebruikt voor het opslaan van voedsel en water. Dus we kunnen zeggen dat de eerste ooit gemaakt wiel werd gebruikt voor de productie van doel en niet voor transport.

Mesopotamiërs begonnen met behulp van het wiel voor het overbrengen van goederen in een veel latere periode, die tussen 3700 en 3200 voor Christus. Ze gebruikten ze in hun wagens en wagens en waar vier wielen en twee assen werden opgenomen. De Egyptenaren geïmproviseerd het wiel verder en maakte spaken in hen. Deze wielen werden gebruikt in de Egyptische strijdwagens rond 2000 voor Christus. Gedurende deze tijd, het wiel zijn weg naar Europa, waar de Grieken hun eigen ideeën aan de Egyptenaren wiel te verbeteren. In het oude Indiase beschaving, werden wiel met spaken gebruikt in wagens in en rond 1500 voor Christus. Tijdens het Romeinse Rijk, de Romeinen begonnen met het maken van een grote verscheidenheid aan wielen voor diverse doeleinden. Ze verschillende soorten wielen gebruikt voor wagens, tweewielige karren te worden gebruikt in boerderijen, zware goederenwagons, passagiersrijtuigen en ga zo maar door.

Hoe werd de Wiel Made?

De vroegste vorm van de wielen waren ofwel van steen of hout. De cirkelvormige stenen of de stam van bomen werden gebruikt als rollen voor het verplaatsen van zware voorwerpen van de ene plaats naar de andere. Toen mensen begonnen met het plaatsen lopers onder de zwaar voorwerp en begon te slepen als een slee. Toen kwamen ze met het idee van het combineren van de slee en de roller. Trek objecten met deze regeling, werd waargenomen dat holtes gevormd op de rollen waar de lopers kwam in contact met de rollen. Dit stelde de slee om grotere afstanden af ​​te leggen. Zodat de rollen werden veranderd in wielen door het uitsnijden van het hout tussen de twee groeven van de rollen. Op deze wijze werd een as structuur gecreëerd. Speciale houten pennen werden gebruikt aan beide kanten om de lopers bevestigd aan de as te houden. Zoals de uiterste stand kan de as ook meedraaien. Dit was hoe de eerste handkar werd gemaakt. Later werd het verder geïmproviseerd, waar de as en het wiel werd afzonderlijk gemaakt en de as werd gedreven door het frame van de wagen.

Zo kun je zien dat het krediet voor de schepping van het wiel niet kan worden gegeven aan een bepaalde cultuur. Elk van de vroege beschavingen hebben hun eigen bijdrage aan de vooruitgang van het wiel. Echter, de ontwikkeling van het spaakwiel is een opmerkelijke prestatie als het hielp aan het wiel om zijn huidige vorm te krijgen. Het belang van deze uitvinding ligt in het feit dat het bijgedragen tot de industrialisatie. Bovendien zijn er diverse nieuwe uitvindingen die niet mogelijk zou zijn geweest zonder de hulp van het wiel.

Rem reparatiekosten
Gemeenschappelijke Car Problems
Beste Oliefilter
Alarm voor auto’s
Hoe maak je een Car Battery kopen
Interessante Car Facts
Remblokken en Remschijven Kosten
Hoe maak je een Car Battery Test
Symptomen van een Bad Fuel Pump
Radiator Fluid
Auto start niet – FAQ

Leave a Reply