Voor Wieluitlijning

Uitlijning in een auto duidt men aan het wiel hoeken zodanig dat ze loodrecht op de grond en parallel aan elkaar. Deze aanpassingen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat banden lang en de auto beweegt vooruit in een rechte lijn tijdens het rijden op een rechte en gebaande paden. Wanneer er onverwachte slijtage van niveaus of de auto drijft weg aan een kant of trillingen aan het stuur tijdens het rijden erg snel, is dat een indicatie dat de wielen moeten goed uitgelijnd.

Het is altijd beter om een ​​uitlijning klus te klaren vanuit een auto winkel of een bandenspecialist. Hoewel het proces niet zeer taai, er zekere basiskennis die uitlijnen autowielen naar hun ideale positie. Wieluitlijning vereist drie metingen – teen, camber en caster. Al deze worden hieronder in detail toegelicht.

Basic Wieluitlijning termen uitgelegd

Strooier
Gietmachine wordt gedefinieerd als het kantelen van de bovenste punt op de as van de autostuurwiel. Het kantelen of achteruit of vooruit gezien vanaf de zijkant van de auto. Een voorwaartse hellingshoek wordt aangeduid met een negatieve (-) teken, terwijl een achterwaartse kanteling wordt aangegeven door een positieve (+) teken. Dragen van de lagen wordt niet beïnvloed door caster, maar toch is het stuur de draairichting beïnvloeden. De carrosserie moet worden gehouden op de vooraf bepaalde hoogte als het een invloed op het zwenkwiel. Een positieve caster is een gevolg van de auto achterzijde lager is dan de normale hoogte. Indien de achterzijde van de auto hoger is dan de normale hoogte, de voorwielophanging toont een minder positief caster. Als er een verschil is tussen caster waarden van twee wielen, het stuur begint te trekken in de richting van het centrum van de auto. Dit maakt de auto drift naar de kant die een lagere caster waarde heeft.

Welving
De hoek van de wielen van de verticaal gezien vanaf de voorkant van de auto, staat bekend als camber. Indien de wielen hoek naar binnen vanaf de top van de camber waarde negatief (-), terwijl de waarde positief (+) wanneer de wielen hoek naar buiten vanaf de top. Directionele controle en het dragen van de banden wordt beïnvloed door camber instellingen. Als de camber is een te veel aan de positieve kant, banden dan vering onderdelen snel slijten. Hoge negatief camber zal dragen van de lagen, als vering onderdelen aan de binnenkant. Ingeval het verschil in camber waarde voor twee banden die side-by-side meer dan 1 graad, resulteert in de auto wordt getrokken naar de zijde die een hogere positieve camber heeft.

Teen
Toe meting bepaalt hoeveel voorwielen hebben zich aan de binnen-of buiten van een rechte positie. Wanneer de wielen zijn geworden aan de buitenkant, de teen waarde negatief (-) en wanneer de wielen zijn geworden aan de binnenkant, de teen waarde positief (+). Doorgaans de waarde toe slechts een fractie van een graad. De teen zorgt ervoor dat de wielen parallel aan elkaar wanneer de auto in beweging is. Steering onbalans en snelle slijtage van banden zijn mogelijke uitkomsten van een defecte teen aanpassing.

Hoe kan ik opnieuw uitlijnen van de voorwiel

Het is altijd aan te raden om een ​​herschikking klus te klaren door een professionele krijgen als het vereist een bepaalde hoeveelheid technische kennis en bepaalde specifieke apparatuur. Echter kan de werkwijze worden hieronder gegeven worden bijgestuurd voorwielen tot op zekere hoogte. Het moet worden berecht alleen door mensen die de basiskennis over auto’s.

Om te beginnen, te regelen voor twee PU-type plastic zakken en een laserpointer.
Parkeer de auto op een vlakke ondergrond en plaats een plastic zak achter elk voorwiel.
De plastic zak helpt bij het houden van het wiel minimaal wrijving positie voor uitlijning doeleinden.
Keer de auto een beetje te beide voorwielen op de plastic zakken te krijgen. Stel de auto stuurwiel in zijn oorspronkelijke rechte stand.
Met een laser pointer Stel de straal van de band voorrand tot de achterrand in een beetje naar beneden gericht, zodat de bundel op de grond valt en een hoek.
Herhaal dit proces voor de andere wiel om de totale sporing te krijgen.
Er zal een stelschroef onder het autowiel dat moet worden losgemaakt. Stel de staaf als per eisen om ofwel verhogen of verlagen van de sporing.
Voor auto’s met achterwiel rijden, de ideale hoek 0 is, maar de hoek voor voorwiel aangedreven auto’s moeten worden berekend en aangepast.

Re-alignment Cost

Wieluitlijning kosten gaat het vooral om arbeids-kosten en daarmee de kosten verschilt van plaats tot plaats, afhankelijk van de levensstandaard in het gebied. Er zijn verschillende bandencentrales en auto winkels die deze service bieden, waarvan de details kunnen online worden gevonden of in een bedrijvengids. De kosten varieert van US $ 30 tot $ 70, afhankelijk van de omgeving. Voor mensen die willen alle vier de wielen af ​​te stemmen, kan de band uitlijning kosten ergens tussen US $ 50 en US $ 100, wederom afhankelijk van het gebied.

Informatie over wanneer een herschikking te doen zal worden verstrekt in de handleiding. In het algemeen, de uitlijning moet worden gedaan een keer per jaar en na iedere 10.000 mijl van de auto loopt, indien dit vroeger is. Moderne auto’s hebben een voordeel omdat ze vereisen slechts een teen aanpassing en geen caster of camber aanpassingen.

Hazard Lights
Toerenteller Problemen oplossen
Auto Towing
Hoe maak je een Car batterij op te laden
Fuel Tank Cleaning – Benzine Tank Cleaning
Beste Sedan 2012
Schuifdak Installatie
Snelheidsmeter Cable Replacement
Problemen met een kilometerteller
Auto Batterij vervangen
Meest betrouwbare auto van 2012

Leave a Reply