Wanneer Rotoren vervangen

In de vroege jaren ’70, trommelremmen maakte plaats voor meer krachtige en efficiënte schijfremmen. Disc remsysteem steunt sterk op de prestaties van de rotors en de remblokken tot een hoog rendement te leveren. De functie van rotors en de remblokken kan worden verklaard door dit eenvoudige experiment. Neem een ​​papieren bord en draai het op het puntje van uw vinger. Eens, de plaat neemt hoge snelheid, druk het met een andere vinger op de top van het. Wat gebeurt er? De plaat komt plotseling tot rust. Dit is precies wat er gebeurt als je je voet op de auto rempedaal. Het papier plaat is in dit geval rotor en je vingers zijn de twee remblokken. Wanneer u remmen, wordt veel warmte gegenereerd. Uiteraard beide componenten ondergaan veel slijtage, en aan vervanging verloop van tijd.

Waarom Rotoren vervangen

Voordat we bespreken wanneer remschijven vervangen, laat ons zien waarom hebben we nodig om ze te vervangen in de eerste plaats. Om dit te begrijpen, moeten we doorgaan met onze vorige experiment. Stel je nu eens, bent u het draaien van de plaat met de snelheid van een auto. Als u nu stoppen, wordt een grote hoeveelheid warmte door wrijving. Als je dit vergelijkt met de warmte die door wrijving tussen remschijven, zul je beseffen dat elke keer als je van toepassing zijn remmen, uw remschijven moeten enorme hoeveelheid warmte verdragen. Gezien het aantal keren dat je rem te trappen tijdens het rijden, de remblokken gaan uithollen van het metalen oppervlak van de rotoren. De hoge wrijving en hitte ook leiden tot kromtrekken van de rotoren. Warping is niets anders dan het dis-figuratie van rotoren met ongelijke dikte. Warped rotoren en versleten remblokken kan leiden tot een volledig verlies van het remsysteem in de tijd. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de meeste auto remproblemen. Daarom is het een must dat je remschijven vervangen te zijner tijd.

Wanneer Rotoren vervangen

Vaker wel dan niet, zal uw auto zelf vertellen wanneer heb je nodig om rotors vervangen. Als de rotoren zijn kromgetrokken, zult u wiebelen wanneer u van toepassing remmen. Trouwens, piepen, krijsende geluiden uit de auto, op verzoek van de remmen, is ook een indicatie dat er iets mis is met het remsysteem. Meestal zijn deze geluiden garandeert vervanging van rotoren. Bovendien zal een kijkje op de rotoren u ook toelaten om te beslissen over wanneer rotoren te veranderen. Automonteurs vaak het meten van de dikte van rotoren om hun prestaties te controleren. Als de rotoren dunner zijn dan de minimaal vereiste dikte “zich ontdoen dikte dan vervangen door de enige optie. Anders kan een corrigerende procedure genaamd resurfacing worden uitgevoerd. Er is echter een limiet aan het aantal keren dat u deze procedure doen. Warped rotoren garandeert onmiddellijke remschijven vervangen. Je mag niet nodig om alle rotoren vervangen in een keer. De toestand van rotors en de remblokken zal bepalen wanneer voor rotoren en achter remschijven vervangen. Ook bent u zelden verplicht om samen te vervangen remblokken en remschijven, zoals rotors meestal overleven de remblokken.

Hoe vaak naar Rotoren vervangen

De frequentie van vervanging van rotors wordt sterk beïnvloed door omgevingsfactoren. Mensen die in strenge winter gebieden kan nodig zijn om ze te vervangen vaker dan degenen die in een gematigd klimaat. De zouten en droogte veroorzaakt corrosie van rotoren, waardoor hun leven. Ook de toestand van de wegen en uw rijvaardigheid bijdragen aan het leven van rotors. U kunt de rotors vervangen door een professionele monteur, of u kunt ervoor kiezen het zelf te doen.

Als u regelmatig uw auto te nemen voor het onderhoud of de monteur in staat zijn om u te vertellen of is het tijd om rotors vervangen. Anders kan je regelmatig controleer ze op beschadigingen. Zo niet, dan zal je auto toch zeg u, als het tijd is om rotoren te veranderen.

Uitlaat Lek
Wiellager Noise
Hoe maak je een Starter Solenoid Test
Honda vs Toyota
Audio
Auto Batterij vervangen
Brandstof Drukregelaar Problemen
Gids voor Car Care
Remschoen Vervanging
Hoe maak je een Stuck Car Hood Open
Veiligste auto’s

Leave a Reply